آقایان صریح  بگویند می خواهند فعالیت های قرآنی تعطیل شود

خبرگزاری شبستان:عرض بنده این است که اگر قرار است فعالیت های قرانی در کشور ذیل منشور توسعه فرهنگ قرآنی صورت گیرد بنابراین چه دلیلی دارد که ما بودجه ای را مصوب کنیم و بعد هیچ تخصیصی صورت نگیرد .

خبرگزاری شبستان سرویس قرآن و معارف:  "عرض بنده این است که اگر قرار است فعالیت های قرانی در کشور ذیل منشور توسعه فرهنگ قرآنی صورت گیرد  بنابراین چه دلیلی دارد که ما بودجه ای را مصوب کنیم و بعد هیچ تخصیصی صورت نگیرد یا رقم خنده دار 5 درصد اتفاق بیفتد. خب آقایان رک و رواست بگویند ما می خواهیم این فعالیت ها را در کشور تعطیل کنیم. شما در نظر بگیرید که 27 نفر از دستگاه های مختلف در سطحی بسیار عالی از وزرا و نمایندگان مجلس بگیرید تا شوراها و نهادهای فرهنگی کشور در این جمع حضور می یابند و برنامه ریزی می کنند و چقدر انرژی صرف می شود که این جلسات برگزار شود و بررسی های دقیق و کارشناسی صورت گیرد اما در نهایت می بینیم که اصلا انگار نه انگار بودجه ای مصوب شده است. "

آنچه در ادامه می آید ماحصل گفتگوی سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با حسن محمدی، رییس اتحادیه تشکل های  قرآنی درباره آثار و تبعات  و تحلیل کاهش محسوس و قابل توجه بودجه و اعتبارات موسسات و نهادهای قرانی کشور در سال 97 است.

 

همچنان که استحضار دارید چند روز پیش اعداد و ارقام بودجه 97 دولت رسانه ای شد و در این بودجه شاهد افت محسوس 60 درصدی بودجه نهادها و موسسات قرآنی کشور بودیم. برخی در این باره می گویند چه کار می شود کرد وقتی دست دولت در بودجه بسته است و عملا بودجه ها را انقباضی بسته است اما برخی نظر دیگری دارند. دیدگاه و تحلیل تان در این باره چیست؟

ببینید اولا این طور نبوده که درآمدهای دولت کاهش چشمگیری داشته باشد. شما همین بودجه سال 97 را نگاه کنید می بینید که دولت قیمت حامل های انرژی را افزایش داده است. میزان مالیات ها افزایش نشان می دهد و پرداخت یارانه ها در قالب هدفمندی یارانه ها به نصف تقلیل پیدا کرده است. در کنار این قیمت نفت هم افزایش دارد و شما از هر زاویه ای نگاه کنید به این نتیجه نمی رسید که  بودجه دولت کاهش داشته است.  تازه به فرض که بودجه دولت هیچ افزایشی نداشته اولویت های ما چه می شود؟ شما نگاه کنید ما در سال های 92 و 93 میزان بودجه ای که برای فعالیت های قرآنی در کشور  در نظر گرفتیم 200 میلیارد تومان بود. ما سال 93 بر اساس میزان تورم موجود و کاهش ارزش پول انتظار داشتیم که شاهد رشد بودجه افزون بر 200 میلیارد تومان باشیم که این انتظار محقق نشد. در ادامه سال 94 همین مبلغ در بودجه آمد و حتی صفر ریال هم محقق نشد یعنی از آن همه دستگاه های قرآنی هیچ تخصیصی نداشتیم. سال 95 باز 200 میلیارد تومان مصوب شد اما کم تر از 10 میلیارد تومان تخصیص داشت و عملا 5 درصد بودجه به نهادهای دست اندکار در این زمینه  اختصاص یافت.

در واقع می خواهید بگویید که شاهد پدیده عجیبی هستیم که همین بودجه کم هم وقتی مصوب می شود در تخصیص یک سقوط وحشتناک را شاهد هستیم؟

عرض بنده این است که اگر قرار است فعالیت های قرانی در کشور ذیل منشور توسعه فرهنگ قرآنی صورت گیرد  بنابراین چه دلیلی دارد که ما بودجه ای را مصوب کنیم و بعد هیچ تخصیصی صورت نگیرد یا رقم خنده دار 5 درصد اتفاق بیفتد. خب آقایان رک و رواست بگویند ما می خواهیم این فعالیت ها را در کشور تعطیل کنیم. شما در نظر بگیرید که 27 نفر از دستگاه های مختلف در سطحی بسیار عالی از وزرا و نمایندگان مجلس بگیرید تا شوراها و نهادهای فرهنگی کشور در این جمع حضور می یابند و برنامه ریزی می کنند و چقدر انرژی صرف می شود که این جلسات برگزار شود و بررسی های دقیق و کارشناسی صورت گیرد اما در نهایت می بینیم که اصلا انگار نه انگار بودجه ای مصوب شده است.

شما رفتار آقایان را در سال 96 ببینید. بودجه از 200 میلیارد تومان ناگهان به 100 میلیارد تومان رسید و از این رقم هم یک ریال محقق نشد. بنده نایب رییس تخصیص اعتبارات قرآنی هستم و در ریز این رخدادها قرار دارم.  ما سال 95 جلسات متعددی در این زمینه برگزار کردیم. بارها با آقای پژمان فر و آقای جعفرنژاد در کمیسیون فرهنگی مجلس رایزنی کردیم و جلسه داشتیم. با دوستان دولت هم همین طور خب آن سال قول دادند که شما امسال را تحمل کنید و سال بعد جبران خواهد شد. اما خنده دار و عجیب است که امروز این قول و وعده به این جا رسیده که در بودجه سال 97  شاهد کاهش 60 درصدی بودجه نسبت به سال گذشته هستیم و بودجه از 100 میلیارد تومان به 40 میلیارد تومان رسیده،  البته بودجه در مقایسه با دو سال گذشته  کاهش 160 درصدی را نشان می دهد.

تحلیل شما در این باره چیست؟

من فکر می کنم این اتفاقات نشان می دهد دولت و کسانی که لایحه بودجه را تنظیم می کنند و می نویسند اصلا و ابدا اولویتی برای فعالیت های قرآنی در ساختارهای فرهنگی متصور نیستند. من عرض کردم اعداد و ارقام به ما نشان نمی دهد  بودجه دولت انقباضی باشد.  ثانیا به فرض که بودجه انقباضی باشد  این بودجه را مقایسه کنید با اعتبارات سایر نهادهای فرهنگی کشور که مورد لطف ویژه دولتمردان است.

شما نگاه کنید در این بودجه ناچیزی که تخصیص هم داده نمی شود بالاخره دستگاه کلان کشور به همراه بیش از 4 هزار موسسه قرآنی دیده شده اند و قرار است که این بودجه بین این همه موسسه پخش شود اما شما می بینید که یک نهاد فرهنگی خاص که همسویی با دولت دارد یا به هر دلیل دیگر به کرات بر بودجه اش اضافه می شود و این افزایش هم کاملا جهشی است بنابراین استدلال انقباضی بودن بودجه پذیرفتنی نیست که اگر این طور بود ما شاهد رشد جهشی اعتبارات برخی از نهادهای خاص در این زمینه نبودیم. از آن طرف حتی اگر بپذیریم این اتفاق افتاده باز باید گفت مگر نه این است که فرهنگ باید اولویت توجه ما باشد و در حوزه فرهنگ هم قرآن در اولویت باشد پس چرا این طور رفتار می شود؟

آیا دست اندرکاران و فعالان قرآنی کشور هم در این زمینه کوتاهی کرده اند؟

من اسم این رخداد را کوتاهی نمی گذارم. به نظرم فعالان قرآنی کشور بیشتر نجابت به خرج داده اند تا کوتاهی.  ما خیلی راحت در برابر لایحه 100 میلیارد تومانی سال پیش سکوت کردیم و چیزی نگفتیم و نجابت به خرج دادیم و این نجابت بیش از حد به ما ضربه زد. اگر ما سال  گذشته و سال های پیش  محکم می ایستادیم کار به این جا نمی رسید که از 200 میلیارد به 100 میلیارد برسیم و از 100 میلیارد به 40 میلیارد تومان.

کد خبر 676676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha