اشتغال فراگیر، روستایی و عشایری و حمایتی، سه مدل اشتغال در بودجه ۹۷

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد با اشاره به اهمیت بحث اشتغال در بودجه ۹۷ گفت: اشتغال فراگیر، روستایی و عشایر و حمایتی سه مدل اشتغال در بودجه ۹۷ است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، حمید رضا نصیری زاده، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد روز گذشته ( 25 آذر) در جمع اصحاب رسانه استان یزد گفت: اگر میخواهیم به توسعه برسیم باید آمادگی تحمل برخی از شرایط را داشته باشیم و برنامه های اقتصادی شاید تا 5 سال آینده اثر خود را نشان دهند.

 

وی افزود: برنامه بودجه 97 یکی از بهترین و علمی ترین برنامه هایی است که طول سه دهه اخیر صورت گرفته است و کاری که دولت انجام می دهد دولت های آینده شاهد نتیجه آن خواهند بود.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد خاطرنشان کرد: شفاف و به موقع و علمی بودن مهمترین شاخصه های برنامه بودجه در سال 97 است که دولت آن را در نظر گرفته است.

 

نصیری زاده تصریح کرد: اشتغال، ثبات قیمت ها و مهار تورم و موازنه در پرداخت های خارجی و رشد منطقی تولیدات به عنوان اهداف اقتصادی دولت ها است.

 

وی با اشاره به ویژگی های لایحه بودجه 97 بیان کرد: اصلاح ساختاری در تدوین بودجه، توجه ویژه به تولید و اشتغال و عدالت اجتماعی و به اولویت های برنامه ای به عنوان ویژگی های اصلی این لایجه است که دنبال می شود.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد گفت: بودجه بندی مبتنی بر عملکرد به عنوان هدف اصلی دولت در اقدام ابتدایی خود در این برنامه بودجه است و وظایف بخش های مختلف را بررسی می کند و پس از آن نیز بر اساس آن بودجه را مشخص می کند.

 

نصیری زاده ادامه داد: اصلاح فرآیند توزیع اطلاعات به عنوان هدف دیگر دولت در بودجه بندی مبتنی بر عملکرد است و در گام بعدی نیز اصلاح، اجرا و نظارت بر عملکرد را مورد توجه قرار می دهند.

 

وی گفت: در سال آینده کلیه دستگاه ها مبتنی بر عملکرد بودجه بندی می شوند و افزایش شفافیت و انضباط بودجه ای نیز در دستور کار قرار می گیرد که به منظور توجه و مشاهده مردم صورت می گیرد.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد ادامه داد: در بودجه 97 ردیف های متفرقه به 138 ردیف کاهش پیدا کرده است و حذف 199 ردیف به ذیل دستگاه های اجرایی یا استانی و ارائه به تفکیک هفت فصل هزینه صورت گرفته است که از نکات این لایحه بودجه است.

 

نصیری زاده بیان کرد: حرکت به سوی تمرکز زدایی به عنوان هدف دیگر ما در این لایحه است که سهم استان ها در اعتبارات سرمایه ای به بیش از 30 درصد در سال 97 رسیده است که قبلا کمتر از 10 درصد بوده است و همچنین استانی شدن 868 طرح ملی به عنوان راهکار دیگر ما است.

 

وی گفت: دومین ویژگی لایحه بودجه توجه ویژه به بحث اشتغال است که اشتغال گسترده در سال 97 را دنبال می کند به نحوی که بر اساس کل جمعیت کشور تعداد بیش از 65 میلیون نفر در سن کار هستند و از این تعداد نزدیک به 26 میلیون نفر جمعیت فعال هستند و از این تعداد نیز 22 میلیون و 500 هزار نفر شاغل و بیش از 3 میلیون نفر نیز بیکار هستند که حدود 24 درصد از این بیکاران تحصیلات عالی دارند و 76 درصد نیز دیپلم و زیر دیپلم هستند.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد  ادامه داد: از جمعیت غیر فعال نیز پنج میلیون و 452 هزار نفر دارای تحصیلات عالی هستند و 34 میلیون و 142 هزار نفر دیپلم و زیر دیپلم هستند.

 

نصیری زاده گفت: بر اساس طرح نیروی کار 95 از جمعیت بیکار ما نیز یک میلیون و 340 هزار نفر تحصیلات عالی دارند و یک میلیون و 863 هزار نفر نیز دیپلم و زیر دیپلم هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: ما باید برای اشتغال استان رویکرد ویژه ای برای تحصیل کردگان داشته باشیم که نسبت زنان نیز در این زمینه بیشتر است و باید برای آن نیز برنامه داشته باشیم.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد تصریح کرد: اشتغال فراگیر، روستایی و عشایر و حمایتی به عنوان سه مدل اشتغالی است که ما آن را در سال 97 در دستور کار خود قرار داده ایم.

 

نصیری زاده تصریح کرد: در اشتغال فراگیر برای هر استان رسته های مزیت دار شناسایی می شود و تسهیلات عمده بانکی مورد نیاز ارائه می شود و پیش بینی 96 میزان 20 هزار میلیارد بوده و در سال 97 بیشتر شده و پس از آن نیز کمک های دولتی به عنوان طرح مشوق های بیمه ای را در دستور کار خود قرار داده است.

 

وی افزود: از دیگر برنامه هایی که دولت را از تصدی گری در می آورد رویکرد عمومی خصوصی در پروژه ها است که در این بودجه نیز در نظر گرفته شده است.

 

وی افزود: ما در کشور حدود 71 هزار پروژه ناتمام داریم که از این تعداد شش هزار پروژه ملی و 65 هزار پروژه استانی است و در دولت یازدهم هیچ پروژه ای تعریف نشده است و این پروژه ها از دولت قبل بوده است که 48 هزار میلیارد برای آن در نظر گرفته است اما نکته قابل توجه برای آن دولتی، عمومی کردن آن است.

نصیری زاده در پایان گفت: محور اصلی دولت توزیع عادلانه درآمد است و دولت نیز توجه ویژه ای برای عدالت دارد که اولین قدم برای از بین بردن فقر مطلق است.

 

 

کد خبر 676542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha