مریم حسینی ، عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه الزهرا به بهانه برگزاری چهاردهمین جشنواره نقد کتاب با اشاره به اهمیت و ضرورت نقد کتاب به خبرنگار شبستان، گفت: اگر در جامعه ای نقد وجود نداشته باشد، آن جامعه رشد و پیشرفت نمی کند و به کمال نمی رسد.
حسینی با بیان این که نقد محملی برای بررسی اندیشه های مکتوب نویسندگان است، ادامه داد: اگر نویسندگان با نقد آثارشان مواجه شوند، در آفرینش آثار خود برای نوبت های دیگر چاپ دقت بیشتری خواهند داشت و به بهتر دیدن، بهتر اندیشیدن و بهتر نوشتن سوق پیدا خواهند کرد.
این عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه الزهرا با بیان این که خوشبختانه در چند سال اخیر نقد در ایران تبدیل به یک جریان شده است، عنوان کرد: همت موسسه خانه کتاب در برگزاری جشنواره نقد کتاب باعث شده است در سال های اخیر نویسندگان دقت بیشتری در تألیفات خود داشته باشند.
حسینی خاطر نشان کرد: شایسته است دانشگاه های ما بیش از پیش به حوزه نقد ورود پیدا کنند و از آن حمایت کنند. متأسفانه در دانشگاه ها نه تنها نقد کتاب از جایگاه ویژه ای برخوردار نیست بلکه حتی معرفی کتاب های تخصصی نیز صورت نمی گیرد.
این مترجم و پژوهشگر با بیان این که نقد کتاب از تألیف کتاب مهم تر و ارزشمندتر است، تصریح کرد: جشنواره نقد کتاب فرصتی فراهم کرده است تا مقالات برتر حوزه نقد شناسایی و معرفی شوند. این جشنواره باعث شده است تا مخاطبان در انتخاب کتاب برای مطالعه دقت بیشتری داشته باشند.
حسینی با بیان این که امیدوارم در آینده شاهد جلسات پرشورتری در حوزه نقد باشیم، اظهار داشت: باید شرایطی فراهم شود تا نقد ها به دست نویسندگان برسنند تا آن ها جدی تر قلم بزنند.
نظر شما