به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، مراسم بزرگداشت روز پژوهش صبح شنبه، 25 آذر با حضور دکتر نهاوندیان، معاون اقتصادی رییس جمهور، دکتر حسینعلی قبادی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دکتر تقی آزاد ارمکی، استاد دانشگاه تهران در محل سالن حکمت این پژوهشگاه با حضور جمع کثیری از اندیشمندان برگزار شد.
بنابر این گزارش، دکتر حسینعلی قبادی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی طی سخنانی با گرامیداشت یاد و خاطره تنی چند از استادان و رئیس سابق پژوهشگاه که به دیار باقی شتافته اند، یاد دکتر صادق آیینه وند را گرامی داشت و در ادامه گفت: این روزها احساسی دارم که ذهن ام را مشغول کرده که به دلیل قضیه ناگوار و نابخردانه ای است که رئیس جمهور آمریکا مرتکب شده و به پایتخت معنوی جهان اسلام (مسجد الاقصی) توهین روا داشته است. آدم وقتی ادعاهای حقوق بشری آنها را می بیند و بعد انکار اولیات حقوق بشری آنان را که از مردم می ستادند یاد این شعر می افتم که شاعر سرود:
های ای فرعون ناموسی مکن تو شغالی هیچ طاووسی مکن
وی ادامه داد: اگر همه دوستان پژوهشگاه علاقه مند باشند پیشنهاد می کنم که جامعه نخبگانی علوم انسانی نسبت به این امر غیرانسانی واکنش داشته باشند و آن را محکوم کنند.
قبادی تصریح کرد: از آن جایی که هفته پژوهش برای ما عید نوروز است یعنی ما سال مان را با هفته پژوهشی می بندیم اشاره ای می کنم به فعالیت های این مجموعه طی دو سال اخیر. سال گذشته سال تداوم مدیریت دانایی محور، مشارکتی و اخلاق محوری بوده است؛ سال گذشته سطح پوشش سامانه جامع پژوهش پژوهشگاه را گسترش دادیم و اکنون پژوهشگاه همه جانبه به سوی مکانیزه شدن می رود.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: مسئله دوم که خبر بسیار خوبی است و برای اولین بار است که محقق می شود، اینکه پژوهشگاه به عنوان مرکز بین المللی در جمهوری اسلامی ایران ثبت شد و وزارت علوم، بودجه ویژه ای برای فعالیت های بین المللی ما تصویب و ابلاغ کرد. این اعتبار و درجه برای پنج سال است و باید طی این مدت فعالیت کنیم و اگر به نتیجه مطلوب نرسیم نمی شود این مدت را تمدید کرد و این شرط وزارت علوم با ماست.
قبادی ادامه داد: نکته سوم رشد هرم تخصصی در پژوهشگاه است، امروز 12 نفر استادتمام و 21 نفر دانشیار در پژوهشگاه حضور دارند، مساله دیگر برنده شدن دو اثر پژوهشگاه در جشنواره فارابی بود. همچنین، امسال سال توجه به کیفیت و سطح علمی محصولات پژوهشی بود که در قالب های مختلف نمود یافت و در شورای پژوهشی می بینیم که چه قدر مساله مند نسبت به این موارد توجه می شود. موضوع دیگر رویکرد شاخص تولید علم است که در حوزه خالص تولید علم از دیدگاه (آی.اس.سی) نزدیک به سه برابر رشد داشته ایم.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی رونق کرسی های نظریه پردازی و راه اندازی کرسی «مطهری پژوهی» را از دیگر فعالیت های پژوهشگاه علوم انسانی برشمرد و افزود: کرسی مطهری پژوهی با همکاری دکتر علی مطهری و خانواده شهید مطهری برگزار می شود. از دیگر فعالیت های پژوهشگاه نیز می توان به برگزاری کنگره جهانی «شمس تبریزی» اشاره کرد که با مشارکت قطعی پژوهشگاه برگزار شد و سبب شد تا ایران بخشی از حق خود را در حوزه مولوی پژوهی بستاند.
وی با اشاره به برگزاری نخستین جایزه جهانی امام علی(ع) به همت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، گفت: این جایزه سبب شد ابعاد بشری امیرالمومنین امام علی(ع) بررسی شود، مساله دیگر برگزاری جشنواره ملی «نقد کتب و متون علوم انسانی» است.
قبادی با اشاره به فعالیت های علمی این مجموعه خاطرنشان کرد: پژوهشگاه شبکه ای متشکل از دو هزار عضو دارد که این اعضا با هم مرتبط هستند و مناسباتی برای هم افزایی بیشتر بین آنها برقرار است؛ از سوی دیگر طرح جامع اعتلای علوم انسانی که جامع ترین طرح چند لایه علوم انسانی است بعد از تصویب سازمان برنامه، 10 پروژه قرارداد و چهل پروژه نزدیک به قرارداد را دارد. از سوی دیگر کارگاه ها و برنامه های سخنرانی که در پژوهشگاه برگزار می شود گاهی حتی تا هفده هزار کامنت داشته است که نشان از استقبال بالای مخاطبان دارد.
نظر شما