فضای مجازی نمایشی از فضای عمومی جامعه است

خبرگزاری شبستان: دکتر مهدی زاده با بیان اینکه برای فهم فضای مجازی باید خیلی از مسایل فهم شود، گفت: متاسفانه امروزه بسیاری از شوخی ها، طنزها، فیلم ها و تبلیغات ما جنسی شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سجاد مهدی زاده، استادیار دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) امروز در نشست گسترش رویکرد جنسی در تبلیغات مجازی که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، گفت: امروزه رسانه، فرهنگی شده و فرهنگ نیز رسانه ای شده است. رسانه همه جای زندگی ما را دربر گرفته است. در تاریخ فرهنگ چند نقطه اوج مانند تولید برق، دستگاه چاپ و اینترنت داشتیم.

 

دکتر مهدی زاده با بیان اینکه فضای عمومی ما شهوت سالار شده است، عنوان کرد: امر جنسی آنقدر ساده نیست که آن را به زن ارجاع دهیم. تمام مشکلات ما به این برمی گردد که نتوانستیم در فضای فرهنگی رسانه پیش رویم. متاسفانه امروزه اکثر شوخی ها، طنزها، فیلم ها و تبلیغات ما جنسی شده است. 18 درصد لوازم آرایش توسط مردان استفاده می شود، همین حالا یکی دو تئاتر در صحنه داریم که تبلیغ همجنسگرایی است. فضای مجازی محصول عامه مردم است، برای فهم فضای مجازی باید بسیاری از مسایل فهم شود،‌ حواسمان باشد که فضای مجازی یک بازخورد و نمایش از فضای عمومی ماست.  

 

وی در مورد تفاوت فضای مجازی و رسانه ای همچون تلویزیون اظهار داشت: اگر در تلویزیون قدرت و تخصصی داشته باشید، بزرگ می شوید و به عنوان مثال عادل فردوسی پور یا فرزاد حسنی می شوید. در فضای مجازی کسی که هیچ تخصصی ندارد می تواند رشد کند و حرفش تکثیر شود. مدیریت فضای مجازی خیلی پیچیده تر است.

 

این استاد دانشگاه امام صادق با اشاره به اینکه مشکل ما در فضای مجازی سیاستگذاری است، بیان کرد: ما در فضای فرهنگی چند مسئله داریم که آنها را در فضای مجازی هم شاهدیم، اولین مشکل عدم فهم مسئله است برای فهم ممکن است بگوییم ارشاد وظیفه ندارد اما باید تسهیل کننده باشد. مراکز متعددی در مورد فضای مجازی داریم که همدیگر را نمی شناسند و نمی دانند که چه می کنند. ما یا اطلاعات نداریم یا اطلاعاتی که داریم نخبگانی تهیه نشده است و یا اطلاعاتی داریم که خاک می خورد و استفاده نمی شود. ما در مورد هر موضوعی نیاز به مطالعه داریم.

 

دکتر مهدی زاده خاطرنشان کرد: برای حل مشکلاتی که در فضای مجازی است راه حل هایی وجود دارد، یکی این است که حکومت مستقیم دخالت کند، حتما نرم افزارهای بدیل و فیلترینگ می خواهد. برخی وظایف مستقیم به حکومت می برگردد برخی جاها حکومت باید تسهیلگر باشد یعنی آموزش دهد یا حمایت مالی کند. اگر سواد رسانه ای به خانه رسید کارساز است. در مدارس کتاب سواد رسانه ای داریم اما معلم مربوطه را نداریم. ما زمانی که در امر جنسی در رویکرد ایجابی چیزی نداریم هرچه بگوییم حساسیت ایجاد می شود لذا جامعه امر به معروفش متزلزل شود.

 

کد خبر 676412

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha