ده کوره حاشیه نشینیان بر پایه بیکاری استوار است

خبرگزاری شبستان: فقر همزاد مردمی است که در حاشیه شهرها زندگی می کنند و بدتر از آن این است که در دل شهر حاشیه نشینی هم چون ده کوره ای بر بیکاری استوار مانده باشد.

خبرگزاری شبستان- البرز

 

بیکاری، فقر، آسیب اجتماعی این ها کلید واژگانی هستند که اگر کنار هم بنشینند، شاید نه یک تیتر آوانگارد که یک معضل جدی برای آخرین استان نام گذاری شده در کشور « استان البرز» تلقی شود.

 

نیم نگاهی به منطقه حاشیه نشین خط چهار حصار کرج نشان می دهد که ره آورد بیکاری در مرکز یک استان می تواند سر منشاء بسیاری از آسیب های اجتماعی دیگر باشد. هوای تلخ حاشیه نشینان آن قدر سنگین است که گویا ده کوره دنیا را بذل به جهنمی از زندگی روزمره ساخته است.

 

نسل جدید از دختران و پسران مسیر مدرسه را از بین مردمانی می گذرانند که هر یک تن خسته خود را در میان خرید و فروش هر آن چه فکر می توان کرد حتی گاهی شرافت می کشانند. هر چند نیروی انتظامی در ماه های اخیر اقداماتی را انجام داده است با این وصف این کوه پایه که مدخل ورودی جاده چالوس کرج است جولانگاه خوبی برای بزهکاران است.

 

کافی است، چرخش نگاه دانش آموزی از پس رنج خانه و خانواده به سمت یکی از این رهگذران بازنده کج شود آن جا است که دیگر یک امید تازه در هوای تلخ اینان جا خوش می کند و این چرخش نامبارک همین طور ادامه می یابد.

 

استاندار جدید که قریب سه ماه بر کرسی مسئولیت تکیه زده است در بیشترین سخنرانی خود به این مهم اشاره کرده است که بیکاری استان البرز قابل پذیرش نیست.

 

 

تعطیلی کارخانه فخر ایران از جمله مهمترین کارخانه های استان از یک طرف و تاسیس 14 شرکت خارجی در استان با بودجه قابل تأملی هر یک تعارض آشکاری از وضعیت اشتغال در استان است به این جهت که چگونه است کارخانه ایرانی با اهمیت اقتصادی به دلیل کسری بودجه به تعطیلی کشانده می شود و از طرف دیگر 14 شرکت خارجی با هدف جذب سرمایه خارجی و البته هزینه کرد بودجه استانی تاسیس می شود.

 

پروژه های نیمه تمامی چون مترو بستر ناموزونی از مدیریت شهری را در شهر در بیش از یک دهه شکل داده است و بی نتیجه و در پس گمانه زنی های بودن یا نبودن در مانده است.

 

محورهای متعدد ستاد اقتصاد مقاومتی و تسهیل منابع تولید استانداری البرز که ماهیانه با حضور مسئولان مرتبط برگزار می شود نیز در این روند با وجود مصوبات متعدد کاری از پیش نبرده اند و آن چه بیش از پیش شاهد هستیم وضعیت رشد بیکاری جوانان استان است.

 

می گویند سامانه ثبت نام بیکاری استان رصد می شود، اشتغال صورت می گیرد و شما مطلع نیستید با این وصف به نظر می آید، مسئولان از وضعیت مردم و رنج معیشت آنان بی خبر هستند.

 

روز به روز به تعداد دستفروشان کناره خیابان افزوده می شود و این روزها که دیگر اسنپ و تپسی بازار درآمد جوانان بیکار البرزی است.

 

گزارش میدانی خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در مساجد، کانون های فرهنگی هنری، پایگاه های بسیج و حتی در عرض خیابان های باریک که در دو طرف آن بساط دستفروشان پهن است بیانگر بیکاری جوانان است، جوانانی که اکثرا هم تحصیلکرده هستند.

 

با این وصف، کارگاه ستاد تسهیل و اشتغال زایی استان بر این نکته تاکید کرد که آمار شاغلان در چندماهه اخیر در سامانه رصد حائز اهمیت بوده است و در بخش های مختلف بیکاران استان مشغول به کار شده اند.

 

این چنین است که معنای زندگی در ده کوره حاشیه نشینان بر پایه بیکاری، فقر و معضلات متعدد دیگر آسیب های اجتماعی استوار می ماند چرا که آنان مانایی را در نبود امکانات حداقلی،  پذیرفتن ترس های شبانه و روزانه از معتادان و قاچاق چیان مواد مخدر و ... سر عادت آورده اند.

 

 

زندگی را تاب آوردن در میان مناطق حاشیه نشین آسان نیست و این مردمان که از صبر و مناعت طبع سختی یک زندگی آغشته به هوای تلخ را تحمل می آوردند همان هایی هستند که در وقت لزوم جانانه پای ارزش ها می ایستند.

 

منطقه اسلام آباد کرج از نمونه مناطقی است که هزاران شهید در سال های دوران دفاع مقدس تقدیم نظام اسلامی کرده است و این نکته در منطقه حصار کرج و دیگر مناطق حاشیه نشین نیز دیده می شود.

 

قدر مسلم مسئولان با باور بر این مهم که مردم ولی نعمت آن ها هستند می توانند در امکان زندگی نسبی آنان که بوی مردگی و هوای تلخ در آن احساس نشود در مناطق حاشیه نشین احیاء نمایند.

 

پایان سخن آن که « فقر» همزاد مردمی است که در حاشیه شهرها زندگی می کنند و بدتر از آن این است که در دل شهر حاشیه نشینی هم چون دهکوره ای باشد که بر بیکاری استوار مانده است.

 

منطقه خط چهار حصارک کرج تنها یک خیابان با کلانشهر کرج فاصله دارد و شاید غربت و بی توجهی به قدمت ها و ارزش ها گریبان مردم و مسئولان را گرفته است. وقتی که پل قدیمی پناهگاه معتادان است.

 

پل تاریخی شاه عباسی یا پل دختر کرج یا نه پل سلیمانیه این ها اسامی است که برای این سازه معماری دوره صفویه در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این پل در بخش خاوری مرکز استان البرز به طول ۶۱ متر و عرض هفت متر است.

 

دیواره این پل را هم همانند هوای تلخ حاشیه نشینان غباری از دود دخان گرفته است. باید کاری کرد، باید قدمی برداشت. پیش از آن که بیش از این دیر شود و ناامیدی و بی اعتمادی بر این هوای تلخ افزوده گردد.

 

* مهدیه دانایی

 

کد خبر 676275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha