به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مهدی قرهشیخلو رییس سازمان دارالقرآن الکریم شامگاه جمعه(24آذرماه) در آیین اختتامیه یازدهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع) ویژه بانوان که در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد با اشاره به حضور پور شور بانوان در این دوره از مسابقات اظهار داشت: در این دوره از مسابقات هفت هزار نفر متقاضی حضور پیدا کردند که این امر افتخار کشور ما است زیرا در کشوری زندگی میکنیم که تا این میزان بانوان به قرآن اهتمام میورزند.
وی ادامه داد: امروز در مسابقات حفظ تخصصی کل کشور در حدود 83 درصد از شرکتکنندگان از میان بانوان هستند و این یک اتفاق مهم برای بانوان کشور است، البته این شرایط کار بانوان قرآنی را سخت هم میکند زیرا هریک از بانوان ما باید بنیانگذار و بانی جلسه آموزش قرآن چه در بخش حفظ و چه در بخش قرائت در کشور باشند.
رییس سازمان دارالقرآن کشور یادآور شد: در واقع اگر حدود 4هزار شرکتکنند در این دوره از مسابقات نیت کنند که جلسات قرآن را برپا کنند شاهد یک جهش خیلی خوب قرآنی در کشور خواهیم بود، اگر این میزان از جلسات قرآن به صورت کارشناسی و درست صورت گیرد، امر خوبی خواهد بود.
قرهشیخلو تاکید کرد: قرار بر این است که جلسات آموزش قرآن را به ویژه با محوریت حفظ در کشور تقویت کنیم و تعدادی از این جلسات را به صورت تخصصی در کشور با همت دارالقرآن امام علی(ع) و مؤسس آن راهاندازی کنیم.
وی افزود: ممکن است در سال آینده با تغییر در سیستم برپایی مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) روبرو باشیم، در اصل در سال آینده احتمال دارد که شرکتکنندگان از میان جلسات آموزش قرآن معرفی شوند، به این معنا که استاد جلسه نفرات منتخب را برای حضور و رقابت در این مسابقات معرفی میکند.
رییس سازمان دارالقرآن الکریم ابراز داشت: ما در نظر داریم چیزی شبیه به برپایی مسابقات در فرم لیگهای ورزشی را پیاده کنیم، این امر موجب رونق جلسات قرآنی میشود و افرادی که توانایی تشکیل جلسات قرآن دارند تشویق میشوند که این جلسات را برگزار کنند، ضمنا این فرم باعث میشود فیلترهایی برای حضور متسابقین در این مسابقه را داشته باشیم.
قرهشیخلو با بیان اینکه کمک بانوان میتواند موجبات توسعه کار قرآن در کشور را محیا کند، خاطرنشان کرد: امروز ما شاهد علاقه مردم به ارتباط با قرآن هستیم، د واقع خیلی از مردم علاقمند به کسب مهارتهای قرآنی هستند و تنها راه رسیدن به این کار هم حضور در جلسات قرآنی است.
وی بیان کرد: در امر آموزش قرآن نباید تنها آموزش صرف ظاهر قرآن را درنظر گرفت بلکه آموزش قرآن در یک کلام و خلاصه مساوی با آموزش دین است، بنابراین هرکسی که در جلسه قرآنی حضور پیدا میکند باید درباره اصول اعتقاد، رفتار، اخلاق و احکام شرعی اطلاعات لازم را کسب کند.
رییس سازمان دارلقرآن کریم با تقسیم آیات قرآن به سه بخش کلی تصریح کرد: ما هرگاه آیات قرآن را میخوانیم با سه بخش اعتقادات، احکام شرعی و اخلاق اسلامی آشنا میشویم، امروز مردم از یک حافظ قرآن تقاضا اخلاق قرآنی را دارند و نوع برخورد آنها از این جهت مهم است که مردم احساس میکنند که افرادی که با قرآن مأنوس هستند در جنبههایی با دیگر افراد جامعه متفاوت هستند.
قرهشیخلو ادامه داد: وظیفه همه ما ادب نسبت به آداب قرآنی است، تمام اهداف از برپایی این نوع مسابقات قرآن یا هرنوع برنامه متنوع قرآنی در کشور رسیدن به فرهنگ قرآنی در جامعه است و امیدواریم این نوع برنامهها که بدون استفاده از بودجه دولتی هم برپا میشود روز به روز توسعه پیدا کند و خیرین و افرادی که تمکن مالی دارند کمک کنند تا موضوعات قرآنی در کشور در بستر مردمی انجام شود.
وی اضافه کرد: کار قرآنی باید در بستر مردمی آن انجام شود، البته سایر بخشها از جمله دولت، مجلس و سایر مسئولان نیز وظیفه دارند که نسبت به حمایت از فعالیتهای قرآنی اقدام کنند ولی متاسفانه شاهد هستیم که بودجههای قرآنی در بودجه سنواتی کشور با کاهش روبرو بودهایم و این زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.
رییس سازمان دارالقرآن الکریم در پایان گفت: ما انتظار داریم همه مسئولین سهم قرآن را در اعتبارات سنواتی کشور افزایش دهند و امید است مجلس شورای اسلامی این مشکل را در بررسی لایحه بودجه برطرف کند، ما نه تنها نباید با کاهش بودجه مواجه باشیم بلکه بودجه ما نسبت به سال96 باید با افزایش هم مواجه باشد.
نظر شما