به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست چهارمین فستیوال موسیقی نواحی و آیینی ایران (آینه دار) پیش از ظهر امروز سه شنبه 21 آذر با حضور علی مغازه ای دبیرهنری این رویداد و موسیقی آینه دار و احسان رسولاف، رییس چهارمین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار در تالار وحدت برگزار شد.
احسان رسولاف، رییس چهارمین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار در این نشست گفت: سه روز اول چهارمین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار در تالار رودکی برگزار می شود و مراسم اختتامیه این رویداد هنری دوم دی ماه در تالار وحدت برگزار می شود.
رسول اف اظهار داشت: آینه دار سالانه هنری است که خبرهای فرهنگی اش برای ما خیلی ارزشمند است و هر روز از اهمیت بیشتری برخوردار است برای تمام کسانی که در این سالانه با ما همکاری می کنند افتخار است که یک کار خالص فرهنگی انجام می دهند.
وی افزود: پروژه آینه دار، پروژه دشواری است، ما از سال 92 شروع کردیم فکر می کردیم 2 سال یک بار آن را برگزار کنیم چون گردآوری هنرمندان و اقامت آنها کار دشواری است اما سال 94 که این فستیوال را برگزار کردیم مطمئن شدیم که هر تاخیری فرصت را از ما می گیرد، برای همین خواستیم علیرغم همه مشکلات فستیوال را برگزار کنیم.
رییس چهارمین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار با بیان اینکه تلاش داریم در دوره های آینده تمام نواحی ایران و آیین ها را پوشش دهیم، گفت: آیینه دار تلاش دارد خروجی های ارزشمندی که داشته را منتشر کند، برای همین در دوره چهارم اجراهای روز اول و دوم و سوم مرور 90 دقیقه ای از سه دوره پیش را خواهیم داشت.
رسول اف درباره همکاری با محمد رضا درویشی گفت: جناب درویشی دوست ما هستند و داریم یک آلبومی منتشر می کنیم حوصله روزگار را ندارند و مشغول کارهای هنری هستند.
وی خاطر نشان کرد: ما در این چند دوره یک زمان بندی مشخص کرده بودیم که به یک انسجام برسیم که با استانداردهای دنیا نزدیک باشد ؛ در همین راستا گام های برای بین المللی شدن را هم برداشتیم.
رسول اف تصریح کرد: اولویت ما ثبت موسیقی آیینی و نواحی ایران است و اولویت ما بحث کردن علمی نیست، ما نگران آرشیوی هستیم که دارد از بین می رود، در دوره دوم دولت احمدی نژاد این جشنواره از بین رفت و بودجه های تمام جشنواره های موسیقی نواحی و مقرری هنرمندان نواحی از بین رفت، ما می خواستیم میراث ناملموس را ثبت کنیم.
رییس چهارمین فستیوال موسیقی نواحی آینه دار با بیان اینکه آینه دار تمام تمرکز اش را بر روی ثبت موسیقی نواحی ایران به عنوان کهن ترین جلوه تمدنی ایران گذاشته است،گفت: آینه دار یک فستیوال خصوصی است که عوایدش صرف موسیقی نواحی می شود.
رسول اف همچنین گفت: ما برای برگزاری فستیوال حتی سالن رایگان را هم در اختیارمان قرار ندادند و ما بلیت فروشی را به عنوان اجاره بها پرداخت کردیم، دولت هم وضع مالی اش خوب نیست، ما اگر می خواهیم کمکی کنیم ترجیح می دهیم مستقیما از هنرمندان حمایت کنیم، ما وسع مان محدود است، آینه دار محدود به چند نفر است که در طول سال فعالیت می کند و دبیرخانه ای ندارد.
وی افزود: فستیوال آینه دار پروژه آرشیوی است نه پژوهشی است که ممکن است اجرای زنده هم داشته باشد.
نظر شما