مهدی ناظمی اردکانی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به اینکه اجزای مسجد باید تحت مدیریت، امام جماعت در مسجد فعالیت داشته باشد، گفت: امروز، امام مسجد عهده دار همه مسئولیت های لازم در مسجد نیست و این موضوع به دلیل فرصت نداشتن امام مسجد برای رسیدگی به امورات مسجد است. ناچارا این مسئولیت ها به دیگر ارکان مسجد همچون هئیت امنا، خادم و بسیج سپرده می شود، که این مخل با مدیریت در مسجد است.
وی بیان کرد: مدیریت در مسجد، زمانی به خوبی شکل می گیرد که امام مسجد که مسئولیت تام برای اداره مسجد را بر عهده داشته باشد و بتواند بر اساس این مسئولیت و اختیار در حوزه های فعالیت های مسجد، برنامه ریزی و هدف گذاری داشته باشد، معتقدم، مساجد همانند دیگر دستگاهها باید، برنامه سالیانه داشته باشند، زیرا از این طریق است که می توانند در برنامه ریزی ها موفق باشند، اما اگر کاستی هایی در این زمینه است این ناشی از ضعف متولیان و دستگاههای مربوطه است.
دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای آنکه مدیریت در مساجد انجام شود، باید دوره ها و آموزشهای لازم در این زمینه برای ائمه جماعات برگزار شود و برای اداره مسجد آموزش ها و تخصص های لازم را فرا گیرند، امام مسجد با افراد مختلفی روبرو هست که باید هم به حوزه های جامعه شناسی، اخلاقی، روان شناسی، مباحث دینی و فرهنگی و اجتماعی آشنا باشد و بداند برای رسیدگی به مشکل مساجد باید چه اقداماتی انجام دهد.
ناظمی اردکانی اظهار کرد: وظیفه امام مسجد، تنها اقامه نماز جماعت نیست، باید مساجد برای تربیت نسل آینده کشور، کادر سازی کنند، آموزش و پرورش و دانشگاه، تنها وظیفه تربیت نسل جوان را بر عهده ندارد، امام جماعت باید به مدرسه اطراف مسجد برود و ارتباط تنگاتنگی با افراد محله برقرار کند.
وی ادامه داد: اینکه گفته شود، بیشتر مساجد با مردم محله پیرامونی خود در ارتباط نیستند، سخن معقولی نیست، زیرا که معتقدم، برخی از مساجد به طور کامل و جامع با جامعه اطراف خود ارتباط ندارند، زیرا که درصدی کمی از مساجد هستند که با مردم محله خود نتوانسته اند، ارتباط برقرار کنند. یکی از فایده های مسجد، این است که مردم بتوانند با آن ارتباط تنگاتنگی برقرار کنند، مسجد علاوه بر اقامه نماز جماعت، محلی برای سخنرانی های مذهبی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی است، علاوه برآن این مراکز دینی باید پاسخگویی به نیازهای مردم محله را به صورت مستقیم انجام دهند. مسجد باید مامنی برای همه مردم محل باشد در زلزله اخیری که در استان کرمانشاه شاهد آن بودیم، همین کمک های مساجد و اعتماد مومنین به آن بوده است که موجب شد، اقشار مردم کمک های قابل توجهی را برای نیازمندان جمع آوری کنند.
دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در این زمینه برخی از مساجد به طور فعال در صحنه بودند و ارتباط گسترده تری با مردم برقرار کرده اند و برخی مساجد در این زمینه فعالیتش کمتر بوده است، این موضوع به ارکان مسجد مربوط می شود که توانسته اند چگونه کارکردهای مساجد را فعال کنند، همواره در طول تاریخ حیات مساجد با مردم ارتباط تنگاتنگی داشته است و این بسته به این دارد که مردم چگونه از مساجد فیض برده اند.
نظر شما