به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی عباسی پیش از ظهر امروز (21 آذر) در جلسه شورای راهبردی توسعه مدیریت که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: طرح بهبود هرم مدیریتی وزارت جهاد کشاورزی در این وزارتخانه آغاز شده و در سال 1393 از ما خواسته شد هرم مدیریتی را مطالعه کرده و برای بهبود آن راهکار پیشنهاد دهیم که به یکسری آسیب ها رسیدیم.
وی ادامه داد: نخستین موضوع این بود که مدیران ما مسن و پیر هستند، اگرچه این امر يک امتیاز است که مدیران باتجربه باشند ولی بر اساس تحلیل آماری در وزارتخانه از سال 94 تا 99 این مدیران دسته به دسته بازنشست شده و از وزارتخانه خارج شده و این وزارتخانه با چالش مواجه می شود.
معاون مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: موضوع دیگر این است افرادی که جای این مدیران منتصب می شوند برای این کار تربیت نشدند و اینها روی صندلی مدیریتی نشسته و شروع به آزمون و خطا مي کنند.
وی عنوان کرد: بحث دیگر دانش تخصصی مدیریتی و مدیریت حرفه ای است که در این خصوص دچار مشکل هستیم به طوری که 86 تا 87 درصد مدیران وزارتخانه کسانی هستند که اصول مدیریت را تجربي کسب کردند در صورتی که باید دوره های چند ساله را برای آموزش بگذرانند در حالی که مدیران ما هرازگاهی دوره آموزشی چندساعته را می گذرانند.
عباسی گفت: همچنین ما تربیت مدیران آینده نداریم که اگر این فرد، در آینده رئيس شد آزمون و خطا نداشته باشد.
وی اعلام کرد: بحث دیگر در خصوص توانمندی مدیران است که عدم شناخت کافی از توانمندی های مدیران در انتخاب ها و انتصاب ها وجود دارد و بحث دیگر نبود بستر مناسب برای استقرار شایسته سالاری و جانشین پروری است.
معاون مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: سرعت تغییرات مدیریتی در وزارت جهاد کشاورزی بالاست و ما آمدیم آسیب ها را بررسی کرده و دسته بندی کردیم و بر این اساس 2 پروژه توانمندسازی مدیران کنونی و پروژه ملی تربیت مدیران آینده را تعریف کردیم.
وی خاطر نشان کرد: ما در این پروژه مدیر آرمانی و شایسته ترسیم کردیم و در پروژه نخست مدیری که داریم با این مدیر آرمانی مقایسه می شود و اگر کم و کاستی داشت این موارد در فرد تقویت می شود، پروژه نخست تمام مدیران سازمان ها از رئیس سازمان تا مدیران میانی را دربر می گیرد و پروژه دوم کارشناسان را دربرمی گیرد.
عباسی اظهار کرد: دانش، مهارت و بینش با خط کشی که داریم در افراد ارزیابی می شود و همچنین ویژگی های شخصیتی هم مورد توجه است.
وی یادآور شد: ارمغان این کار تسهیل جانشین پروری و شایسته سالاری، جلوگیری از دخالت شانس و سلیقه در انتصاب های مدیریتی، زایل کردن توقعات و انتظارات بی مورد منابع انسانی، تقویت رقابت پذیری سازنده در بین کارکنان و مقبولیت مدیران آتی در بین مدیران و کارکنان است.
نظر شما