مرتضی پیرحیاتی، کارشناس مسائل دینی و فرهنگی لرستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: نهادینه سازی فرهنگ دینی از نیاز های مهم جامعه امروز است.
وی خاطرنشان کرد: ترویج فرهنگ دینی در جامعه بستر مقابله با توطئه های دشمنان و ظرفی برای تحقق آرزوی بزرگ انسان امروز است.
پیرحیاتی، با اشاره به سیمای پیامبراسلام(ص)، افزود: شخصیت آسمانی پیامبر گرامی اسلام حدود چهارده قرن پیش از جانب خدای متعال به سمت رسالت و به عنوان رهبر و رهنمای جهانیان مبعوث گردید.
وی با بیان اینکه بعثت پیامبر گرامی اسلام، یکی از مهم ترین عوامل تحول و تکامل زندگی بشر بشمار می آید، بیان کرد: بعثت پیامبرگرامی اسلام(ص) مهم ترین عاملی است که بواسطه خودنمایی که در طول چهارده قرت در اعتقاد و عمل صدها میلیون انسان نموده در هر گوشه و کنار زندگی جامعه بشری اثر بسزایی داشته است.
این کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه چهره های نمایان تاریخ قیصر است و حکیم است و پیغمبر، بیان کرد: قیصر آنچنان که تاریخ نشان می دهد، مردی است خطرناک، با چشمانی بیرحم، قیافه ای خشن و ترسناک و دستی بر شمشیری برهنه که همواره از آن خون تازه می چکد و در حاشیه، چهره های مشهوری که خوب می شناسیم: جلاد و رمال و شاعر و دلقک و منشی و ... سرمایه اش زر و زور و سرگرمیش زرم و بزم و دیگر هیچ.
وی با اذعان به اینکه چهره دیگر حکیم است، روشن بین هر دوره ای و قومی، افزود: حکیم مجذوب « فهمیدن حقایق عالم»، سر به زانوی اندیشه ها، بال در بال خیال، تا بام بلند آسمانها رفته و هرچه دورتر از نیازهای به اوج و آرزوهای حقیر عوام الناس.
پیرحیاتی، با اشاره به اینکه چهره دیگر نبی است، بیان کرد: مردانی که با این چهره در تارخ پدیدار گشته اند، سیمایی گیرا و دوست داشتنی دارند، صداقت و صمیمیت در رفتارشان بیشتر از ابهت و قدرت پیداست و از پیشانیشان پرتو مرموزی که چشم ها را خیره می کند ساطع است.
این کارشناس مسائل دینی، افزود: پیغمبران از پائین ترین و محرومترین طبقات جامعه خویشند، غالبا چوپان اند، همه پرورش یافتگان فقر و رنج صحرا.
وی ابراز کرد: تصادفی نیست که به نبوت مبعوث می شوند محرومان و بردگان برآنان جمع می شوند و بیدرنگ با اشراف، شاهان، برده فروشان و صاحبان زر و زور و به اصطلاح قرآن « مَلا و مترفین» درگیر می شوند.
پیرحیاتی، با بیان اینکه نخستین ظهورپیامبران نه با توسل و تقرب به قدرت موجود بلکه با جنگ علیه آن اعلام می گردد، یاد آوری کرد: ابراهیم(ع) ناگاه تبری را بر می گیرد و بتخانه می رود و بتها را در هم می شکند و سپس داستانش شکنچه است و آتش است و ....
وی ادامه داد: موسی(ع) هم ناگاه با لباس خشن و پاره و چوبدستی گره گره و ناهموار همراه برادرش از صحرا به پایتخت وارد می ود و یکراست به کاخ فرعون می رود و به او اعلان جنگ می دهد و عیسی(ع) جوانی بی کس و کار، ماهیگیری گمنان برکناره بحر احمر، ناگهان در برابر سزار قد علم کرد و امیراطوری وحشی و آدمخوار را در زیر ضربات روح پاک و بلندش درهم کوبیبد.
پیرحیاتی، خاطرنشان کرد: حضرت محمد (ص) پیامبر خاتم، جوان یتیمی که در گوسفندان مردم مکه را می چراند، ناگاه از خلوت انزوای خویش در غار حراء فرود می آید و با تاجران قریش، برده داران مکه و باغداران طائف، به خسرو ایران و سزار روم اعلام جنگ می دهد.
این کارشناس مسائل دینی، افزود: بی درنگ مستضعفین جامعه اش، غریبان، بردگان و محرومان گرد نبی مکرم اسلام(ص) حلقه می زنند و سپس داستانش داستان شکنجه است و تبعید است و آوارگی و جهاد دائمی.
وی با بیان اینکه پیامبر اسلام(ص) ه عصاره خلقت و کاملترین انسان و عقل کل و خلیفه تام و تمام خداوند سبحان و جامع تمام صفات و ویژگی های همه پیامبران و واسطه فیض پروردگار و شفیع تمام آفریدگان است، افزود: پیامبر گرامی اسلام روح شگفتی است که فقط خدایش او را می شناسد، آنچنانکه می فرماید: « انک لعلی خلق عظیم»، اونه برای هدایت یک قبلیه و یا یک ملت فرستاده شده بود، بلکه ماموریت جهانی داشت( سوره فرقان آیه 1).
پیرحیاتی، بیان کرد: می بایست بشریت را از ظلمات، جهالت، پرستش بتهای جاندار و بیجان، استبداد فرمانروایان، تعصبات نژادی، فقر مادی و معنوی نجات بخشد و از این همه زنجیرها که برگردن ناتوانش فشار آورده و جسم و جانش را فرسوده تموده، آزاد کند.
این کارشناس مسائل دینی، خاطرنشان کرد: رسالت پیامبر گرامی اسلام به جریان انداختن مقیاس واقعی نیک و بد تکمیل مکارم اخلاق است.
پیرحیاتی، اظهار کرد: بدین گونه است که تنها رسول خاتم(ص) و رسالت چند بعدی اش شایستگی آن را دارد که آرزوی بزرگ انسان امروز بلکه جامعه بشری را در هر عصری تحقق بخشد.
نظر شما