به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر رضا ملکزاده، معاون تحقیقات و فناوری در نشست خبری گفت: مهمترین اقدامات وزارت بهداشت در حوزه زیرساخت برای انجام پژوهش های دقیق بوده است و موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایجاد شده تا بودجه برای انجام طرح های تحقیقاتی ارایه شود.
وی افزود: نظام مثبت بیماری ها ایجاد شده است و بیماری هایی مانند MS در این نظام ثبت شده و مورد درمان و حمایت قرار می گیرند.
ملکزاده افزود: در 20 استان و هر استان جمعیتی حدود 50 هزار نفر مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرند و در سطح کشور برنامه های مهمی مانند ایرانوم که در آن ژنوم همه ایرانی ها بررسی می شود در آینده افتتاح می شود.
ملکزاده خاطرنشان کرد: تقریبا نزدیک به 724 مرکز تحقیقاتی در وزارت بهداشت داریم که برای 63 مرکز تحقیقاتی که توانسته ایم ردیف مستقل بودجه ای بگیریم.
وی گفت: 10 اتاق تمییز راه اندازی شده است که می توانیم انواع و اقسام داروها را در آن تولید کنیم.
معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: برای جلوگیری از امکان تقلب در مقاله های پزشکی 143 کمیته اخلاق در پژوهش راه اندازی شده است و در وزارت بهداشت 1٪ بودجه اختصاص به تحقیقات دارد و تاکنون 300 پژوهش مورد حمایت قرار گرفته است. مجلات الکترونیک یا کتابخانه دیجیتال امری بدیهی برای هر دستگاهی که تمام مجلات علمی در دسترس اعضای هیئت علمی ما قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: محققان برجسته در وزارت بهداشت از عدد 500 رد شده است که هر کدام یک هسته تحقیقاتی به وجود آورده است.
ملکزاده خاطرنشان کرد: در سال 2016 میلادی ایران در رتبه 16 جهانی در تولید مقالات علمی قرار گرفته است و 70 مرکز رشد در دانشگاه های علوم پزشکی ایجاد شده است و 900 شرکت دانش بنیان در وزارت بهداشت در حال فعالیت هستند.
ملکزاده خاطرنشان کرد: در ایران حدود 130 هزار نفر به هپاتیت C مبتلا هستند و هزینه درمان با داروی خارجی بسیار گران بوده است و این دارو با قیمت بسیار ارزان در داروخانه ها موجود است که برنامه ای برای ریشه کنی هپاتیت C در کشور داریم و تاکنون حدود 5 هزار نفر به طور رایگان درمان شده اند و برنامه برای راه اندازی 50 مرکز برای درمان هپاتیت C هستیم.
نظر شما