«درس های فطرت یا زیر بنای عقاید اسلامی» کتاب شد

خبرگزاری شبستان: کتاب درس های فطرت یا زیر بنای عقاید اسلامی؛(بحث های استاد حاج سید هاشم حمیدی ) به کوشش «محمد رضا مزینی» و «ط. طاهری» را انتشارات «مفید» چاپ کرده است.

 به گزارش خبرگزاری شبستان، در بخشی از مقدمه چاپ نخست این کتاب آمده است:«رهبری "نسل جوان" یکی از مهم ترین مسایلی است که  توجه پیشوایان و رهبران دینی و اجتماعی را به خود جلب نموده است و به عنوان یک مسولیت بزرگ اجتماعی و نزدیک شدن سریع نوجوانان و جوانان به پرتگاه سقوط این وظیفه سنگین تر و این مسولیت بزرگتر احساس می شود.

 از این  نظرمربیان دلسوز با تلاش های پیگیر و راههای گوناگون درصدد انجام این وظیفه مقدس برآمده  و خوشبختانه تا حدود زیادی به موفقیت های رضایت بخشی  رسیده اند. آنچه با تجربه به دست آمده این است که ارشاد نوجوانان وجوانان باید از کودکی شروع شود تا نتیجه مطلوب به دست آید، زیرا تربیت کودکی که فطرتش پاک و دل و جانش با نور ایمان روشن و میل به راستی و درستی در نهاد او به ودیعه گذاشته شده آسانتر است از تربیت جوانی که غرایز جوانی از اندرون وجودش و معاشرت های زیانبخش در محیط خانه و زندگیش او را احاطه کرده ، وعوامل فساد و انحراف از هر طرف او را به خطر سقوط نزدیک می سازد و در حقیقت تربیت در کودکان و تقویت نیروهای ایمانی و فضایل اخلاقی که در آنها بر حسب فطرت وخلقت نهاده شده شده به منزله "پیشگیری از آلوده شدن به بیماری"است و به تصدیق پزشکان و مقامات بهداری، باید بیماری را پیش از بروز آن در مردم پیشگیری کرده و با تقویت گلبولهای مدافع تن از هجوم بیماری  جلوگیری نموده و به عبارت دیگر " پیشگیری بیماری مهم تر ومفیدتر از درمان بیماری " است. ..»

 در بخشی از متن این کتاب می خوانیم:« مهم تر و دشوارتر از تربیت ، تشخیص صحیحی راه و روش آن است و چه بسیار مربیان و پدران و مادران دلسوزه پس از سالها تجربه دریافته اند ... که سبک تربیتی آنها در گذشته غلط بوده و در نتیجه تربیت آنها سودمند نبوده ، بلکه گاهی زیانبخش بوده است.

 سبک مردمان قدیم " که تربیت با محدودیت و خشونت توام بود" مفاسدی داشت و روش جدید که تربیت را با آزادی کامل فرزندان در محیط خانه و جامعه اعلام نمود، و محدودیت را محکوم کرد متاسفانه در بسیاری از خانواده ها غلط تفسیر شد ، در نتیجه جمله "آزادی فرزندان" کاملا رعایت گردید  ، ولی مسئله " تربیت" به کلی فراموش شد! با این که کلمه "آزادی " اساسا برای تعدیل " تربیت" وارد صحنه گردید نه برای نابود ساختن آن!

 جالب اینجاست که طرفدارن سبک قدیم و جدید ، برای تایید روش خویش به قسمتی از آیات و اخبار دینی استشهاد می کردند  و در حقیقت هر کدام به یک بخش از آثار دینی توجه نموده و بخش های دیگر را نادیده گرفته بودند و اگر به همه قسمتها نظر می انداختند و آنها را با یکدیگر تفسیر و به اصطلاح جمع می نمودند روشی درست را به دست می آوردند...»

 کتاب حاضر در سی درس مختلف سعی در بیان مباحثی چون «خدا شناسی و برهان نظم» ،« نظم در جهان آفرینش»، «نظم در آفرینش انسان»، «عدالت پرودگار»،« نبوت و قانون الهی»، «توحید و یکتایی خدا»، «خلافت وجانشینی پیامبر»، «صلح جهانی و مهدی موعود»، «معاد (زندگی پس از مرگ)»، «قرآن و زنده شدن پس از مرگ»،« معاد از نظر علم امروز» و... بپردازد.

کتاب درس های فطرت یا زیر بنای عقاید اسلامی؛(بحث های استاد حاج سید هاشم حمیدی ) به کوشش «محمد رضا مزینی» و «ط. طاهری» را انتشارات مفید چاپ کرده است.

کد خبر 675330

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha