به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی خراسان جنوبی، با حضور معاون سیاسی استاندار خراسان جنوبی و جمعی دیگر از مسئولان استانی و شهرستانی از نشان فرهنگی صنایع دستی و هنرهای سنتی خراسان جنوبی رونمایی شد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی در حاشیه رونمایی این نشان فرهنگی بیان کرد: این نشان نقشی در اصطلاح عامیانه موسوم به کاجی که در دستبافته های استان اعم از فرش و گلیم وجود دارد برگرفته شده است.
حسین عباس زاده با بیان اینکه نشان فرهنگی صنایع دستی نمادی از استقامت، بخشندگی کویر و مردمانش است، افزود: همچنین این نشان نمادی از نگهبانی است که سرسبزی دائمی، سادگی و بی آلایشی را برای این پهنه وسیع به ارمغان آورده است.
وی با بیان اینکه این نشان فرهنگی توسط هنرمند خوسفی تولید شده است، افزود: خراسان جنوبی توانمندی ها و ظرفیت های زیادی در زمینه صنایع دستی دارد.
حضور ۱۱ صنعتگر خوسف در نمایشگاه صنایع دستی خراسان جنوبی
علی صالحی مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خوسف اظهار کرد: شهرستان خوسف با چهار غرفه در دومین نمایشگاه سراسری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان حضور دارد.
وی ادامه داد: بیش از 11 صنعتگر و هنرمند از این شهرستان در رشته های سنگ تراشی، سفال گری، پارچه بافی، گلیم بافی، جاجیم و صنایع چوب در این نمایشگاه حضور دارند.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خوسف با بیان اینکه دو رشته سنگ تراشی و سفال گری به صورت زنده در نمایشگاه تولید می شوند، افزود: اجرای موسیقی زنده، مراسم کف زنی و معرفی سنت های قدیمی این شهرستان از دیگر برنامه های شهرستان خوسف در نمایشگاه است.
وی بیان کرد: طی شش ماهه نخست سال جاری 64 میلیون تومان فروش صنایع دستی شهرستان خوسف بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل دو برابر افزایش پیدا کرده است.
صالحی با اشاره به اینکه شهرستان حخوسف در نمایشگاه سال گذشته دومین غرفه برتر در نمایشگاه معرفی شد، عنوان کرد: در این نمایشگاه از گلیم نماد خراسان جنوبی که به دست هنرمندان خوسفی بافته شده است رونمایی خواهد شد.
وی ادامه داد: اینگونه نمایشگاه ها باید با هدف ایجاد اشتغال و انگیزه در هنرمندان و تولیدکنندگان و همچنین افزایش میزان فروش محصولات استان برگزار شود.
نظر شما