به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، برنامه رادیویی «افق» که روزهای شنبه هر هفته از شبکه رادیویی قرآن پخش میشود، شنبه ۱۸ آذرماه به بررسی «پویش سراسری قرآنیان جهت مطالبه تغییرات بنیادین در راستای ترویج واقعی فرهنگ تلاوت» پرداخت.
حجتالاسلام حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و مسعود وادی پور دبیر پویش سراسری قرآنیان، میهمانان حضوری این برنامه بودند.
حجت الاسلام حسینی در ابتدای این برنامه گفت: ما در مرکز امور قرآنی سعی کردیم خود در ارتباط با فعالیت ها اطلاع رسانی کنیم، در ارتباط با بحث پویش و بیانیه شان محورهایی در ارتباط با تجمیع فعالیت ها و ساختارهای موازی در برنامه های قرآنی می بینیم.
وی ادامه داد: من همین جا اعلام می کنم در خصوص تجمیع فعالیت ها و پرهیز از موازی کاری هیچ کدام از مراکز مانند سازمان اوقاف به این کار اهتمام نداشتند، به طور مثال ادغام آزمون سراسری قرآن، ادغام آزمون اعطای مدرک، ادغام مسابقات بین المللی، ادغام مسابقه شکوفه ها و دانش آموزی، ادغام همایش بین المللی بانوان و قصه های قرآنی همه از این دست امور است.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به اقداماتی در راستای نکات پویش خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر سطح بندی قاریان و حافظان در مسابقات انجام شد، همچنین هر سال چند نشست را جهت ساماندهی داوران برگزار کردیم و برای اینکه بتوانیم انعکاسی بگیریم از افکار عمومی تمامی فعالیت های خود را اطلاع رسانی کردیم، سعی ما این بوده که خود اول نقاد بوده و تلاش کرده ایم در این راستا نظر کارشناسان و نخبگان را داشته باشیم.
وادی پور، دبیر پویش سراسری قرآنیان در ادامه اظهار کرد: چند وقت پیش مقام معظم رهبری بحث آتش به اختیار را در فعالیت های فرهنگی مطرح کردند ما احساس کردیم در حوزه قرآنی و مسابقات امکان اصلاحات بیشتری وجود دارد و لازم دانستیم که پویشی را با حضور سه هزار نفر از قرآنیان در فضای مجازی ایجاد کنیم و از همان ابتدا نیز قانون مند حرکت کردیم.
وی با بیان اینکه ما در سه حوزه کلی بحث اصلاح مسابقات، تجمیع فعالیت های قرآنی و تشکیل صنف و اتحادیه برای فعالان قرآنی فعالیت کرده ایم، تصریح کرد: نظر ما در اصلاح وضعیت فقط به مسابقات قرآن اوقاف مربوط نمی شود و تمامی دستگاه های قرآنی را در بر می گیرد.
وادی پور با اشاره به ارائه طرحی به آقای انجم شعاع ادامه داد: ما طرحی داشتیم که شاید بتواند جایگزین مسابقات شود و آن بحث جشنواره ای برگزار کردن مسابقات بود، بر روی چند موضوع تاکید کرده بودیم یکی از موارد دوری از استرس است که بر متسابقین وارد می شود که ما بهترین راهکار را در غیر حضوری برگزار کردن مسابقات در مراحل مقدماتی می دانیم به این ترتیب که قاریان در مراحل مختلف تلاوت های خود را در قالب سی دی ارائه دهند و داوری صورت گیرد.
دبیر پویش سراسری قرآنیان با بیان اینکه در جمع خواندن متاسبق از طرف داوران و حاضرین و رقبا فضایی را ایجاد می کند که آرامش اصلی را از بین می برد، افزود: بنابراین لازم است که چاره ای برای این کار داشته باشیم و در نهایت خروجی این باشد که برگزیدگان در بخش های مختلف در خاتمه هر مرحله تلاوت های خود را بدون قضاوت دوباره در قالب کرسی های تلاوت ارائه کنند.
وی با بیان اینکه در همه مسابقات اختلاف صدم ها آسیب های زیادی به متسابقین زده است، گفت: ما در طرح گفتیم که ارزیابی افراد نفر به نفر باشد و یک بازه امتیازی را در نظر بگیریم و یک گروه اول ها ایجاد کنیم تا اعتراضات نیز کنترل شود.
حجت الاسلام حسینی در تایید صحبت های وادی پور خاطرنشان کرد: ما پویش را یک درگاه می دانیم برای اینکه بتوانیم در آینده تحولات خوبی در فضای مسابقات داشته باشیم الان جریان پویش به یاری ما آمده و من خدا را شکر می کنم.
وی اظهار کرد: ما در چند وقت پیش در مسابقه ای بخش همخوانی و تواشیح را جشنواره ای برگزار کردیم که حاشیه های زیادی داشت ما نمی دانیم باید با کدام مبنا رفتار کنیم در حالی که واکنش های زیادی را دریافت می کنیم.
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: اصل این ایده یک روش عالی و در فضای قرآنی زیبا است که یک قاری در طول سال ده تلاوت برتر خود را برای ما ارسال کند تا ما داوری کنیم، البته باید برای تمام قاریان استانی نیز امکاناتی در این راستا فراهم شود.
مدیر مرکز امور قرآنی اوقاف با بیان اینکه هر کدام از مباحث دو سو دارد موافق و مخالف دارد، ادامه داد: ما باید بدانیم چه مساله و چه مخاطبی داریم شاید ما خوب عمل نکرده یم و بعضی فکر می کنند که پویش یک شکاف بین ما و جامعه قرآنی به وجود آورده در حالی که اینطور نیست و همین قدم ها ما را به ارتقای کیفیت می رساند.
وی افزود: با توجه به اینکه ما چند سال است که حرکتی را در راستای اصلاح مسابقات آغاز کرده ایم که در مسابقات ارومیه به اوج خود رسید و بعد از اتمام مسابقات کارگروه ویژه تشکیل دادیم که نظرات داوران و اساتید را گرفتیم و ظرف یکی دو هفته آینده به جمع بندی خواهیم رسید.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه فقط می توانیم این طرح را در عرض مسابقات ببینیم، تاکید کرد: نمی توان یکباره این روش جایگزین شود زیرا هم اکنون این آمادگی وجود ندارد و برای این که این روش خود را به اثبات برساند به زمان نیاز دارد.
وادی پور در ادامه گفت: همه ما به دنبال اصلاح و سازندگی هستیم و در این راه پویش به کمک آمده است زیرا اساتیدی که در جمع پویش هستند خود قرا و حفاظ بین المللی می باشند. بسیاری از طرح ها آیین نامه های ریز دارد و به موازات آن کار کارشناسی شده و مباحث موافق و مخالف بررسی شده تا به یک مدل واحد برسیم.
وی با بیان اینکه اکنون سطح بندی قرا و حفاظ به صورت غیر حضوری صورت می گیرد و سی دی ارائه می کنند، خاطرنشان کرد: این کار شاید فرایند اجرایی را راحت تر کند و ما قصد نداریم که سطح مبتدیان را محدود کنیم.
نظر شما