خبرگزاری شبستان//کرمان
مقدمه:
قاریان و حافظان قرآن نزد پیامبر اسلام(ص) و امیرمؤمنان(ع)جایگاهى والا داشتند و مورد احترام و تـشویق مادى و معنوى آن بزرگان قرار مى گرفتند. بخشى از سیره ى آنان در این زمینه چنین است:
- بخشش مجازات حافظان؛ در روزگار پیامبر(ص) وعلى (ع) دانستن فنون قرائت و حفظ قرآن به تخفیف مجازات یا بخشش آن مـى انـجـامـیـد، براى مثال مردى نزد على (ع) آمد و به دزدى اعتراف کرد. حضرت پرسید: آیا چیزى از قرآن مى دانى ؟ پاسخ داد: آرى، سوره ى بقره را به خاطر سپرده ام. حضرت فرمود: در مقابل این سوره دستت رابه خودت بخشیدم و قطع نمى کنم.
اشعث گفت: اى امیر مؤمنان، آیا حد الهى را تعطیل مى کنى ؟! حـضـرت فـرمـود: تو چه مى دانى، اگر شاهدان بر جرم گواهى دهند، امام حق بخشش و تعطیل حـدود الهـى نـدارد، امـا ایـن فـرد بـه زیان خویش اعتراف کرده است.
وقتى شاهدى بر گناهى گواهى نداد، امام حق دارد حد الهى را ببخشد و جارى نسازد. تـخفیف مجازات حافظان اکنون نیز در برخى از کشورهاى اسلامى اجرا مى شود. در کشور ما و نیز پاکستان زندانیانى که قرآن راحفظ مى کنند، از تخفیفى ویژه برخوردار مى شوند.
2 - حفظ قرآن در جایگاه مهریه؛ اهـتـمام به قرآن و حفظ آن در صدر اسلام چنان بود که یاد گرفتن سوره اى از قرآن مهریه ى زن مسلمان قرار مى گرفت. سهل بن سعدمى گوید: زنى نزد پیامبر(ص) آمد و گفت: من خود را به خدا و رسولش بخشید . حضرت فرمود: به زن نیاز ندارم. مردى به رسول خدا(ص ) گفت: او را به ازدواج من در آور.حضرت فرمود: چیزى دارى به وى دهى؟ مرد گفت: خیر. حضرت فرمود: حتى انگشترى از فلز! مرد معذرت خواست.
حضرت پرسید: از قرآن چه مى دانى؟ مرد پاسخ داد: سوره ى فلان و فلان و همین طور سوره هایى که حفظ بود، بر شمرد. حضرت فرمود: آیا مى توانى از حفظ بخوانى؟ گفت: آرى.
پیامبر (ص ) فرمود: تو را به ازدواج او در آوردم، در برابر آنچه ازقرآن به وى مى آموزى.
سعید شاهرخی، جوان 25 ساله کرمانی که امسال در مرحله استانی مسابقات قرآنی مدها متان در رشته حفظ کل قرآن کریم حائز رتبه اول و موفق به راهیابی به مرحله کشوری شده است در گفتگو با خبرنگار شبستان مطالبی بیان کرد.
وی با اشاره به انس با مجالس و محافل قرآنی از سنین کودکی، گفت: حدود 6 سال پیش در مدت قریب به یک سال و نیم موفق به حفظ کل قرآن کریم شدم که 22 جزء قرآن را طی مدت 10 ماه در مؤسسه قرآنی، فرهنگی بیت الاحزان استهبان در استان فارس حفظ کردم.
حافظ کل قرآن کریم با اشاره به آیه 56 سوره مبارکه عنکبوت و شأن نزول این آیه اظهار کرد: به محض اطلاع از وجود این مؤسسه که به صورت شبانه روزی فعالیت می کند از شهر خود هجرت کرده و راهی شیراز شدم.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه کدام آیه و یا سوره قرآن کریم در زندگی شما بیشتر اثرگذار بوده است؟ به آیه 61 سوره مبارکه یونس مبنی بر اینکه " و در هیچ کارى نباشى و از سوى او [=خدا] هیچ [آیهاى] از قرآن نخوانى و هیچ کارى نکنید مگر اینکه ما بر شما گواه باشیم آنگاه که بدان مبادرت مىورزید و هموزن ذرهاى نه در زمین و نه در آسمان از پروردگار تو پنهان نیست و نه کوچکتر و نه بزرگتر از آن چیزى نیست مگر اینکه در کتابى روشن [درج شده] است" اشاره کرد.
شاهرخی در بیان موفقیت هایش به حضورش در مسابقات کشوری اوقاف در سال 88 اشاره و تصریح کرد: در آن سال در حفظ 20 جزء موفق به کسب رتبه دوم کشوری شدم.
وی کسب رتبه اول مسابقات منطقه ای اوقاف در چندین دوره و نیز در مسابقات سازمان تبلیغات را از دیگر موفقیت هایش عنوان کرد.
حافظ کل قرآن کریم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مطالبه رهبر معظم انقلاب در 10 میلیون حافظ کل قرآن، بر جدیت مسئولان در این زمینه تأکید کرد و افزود: انتظار ما این است که مسئولان استانی موضوع حفظ به ویژه در بخش برادران را بهتر پیگیری کنند.
وی با اشاره به آثار حفظ قرآن، هدف اصلی از حفظ را دانستن مفاهیم و عمل به قرآن دانست و گفت: این امر برای حفاظ که انس بیشتری با قرآن دارند به مراتب بیشتر محسوس است.
شاهرخی نخستین گام برای ورود به عرصه حفظ و بلکه مفاهیم قرآن را یادگیری صحیح روخوانی و روانخوانی قرآن دانست.
گفتنی است، سعید شاهرخی دارای مدرک "درجه 3 تخصصی حفاظ(معادل کارشناسی)است" و اکنون در اتحادیه مؤسسات قرآنی استان کرمان مشغول فعالیت است.
پایان پیام/
نظر شما