خبرگزاری شبستان: استان کردستان با مساحتی حدود 28303 کیلومترمربع در غرب ایران قرار دارد. این استان براساس تقسیمات کشوری دارای 10 شهرستان، 23 شهر، 23 بخش، 78 دهستان و 1767 آبادی است.
ویژگی های فرهنگی، یکی از مهمترین جاذبه های کردستان ویژگی های فرهنگی آن است این ویژگی عبارتند از: زبان، لباس، موسیقی، جشن ها و مراسمات خاص و صنایع دستی این استان است.
زبان مردم کردستان کردی است. لباس کردی یکی از زیباترین و متنوع ترین و پوشیده ترین پوشش ها است که در سطح فرهنگ مردم دنیا بی نظیر است با توجه به ویژگی های خاص استان به بررسی طرح چهره به چهره در استان کردستان می پردازیم.
اقدامات صورت گرفته برای طرح چهره به چهره از ابتدا
انتخاب مجری استان به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان، تشکیل گزینش و توجیه طرح برای مربیان استان، برنامه ریزی و شروع آموزش 50 نفر از مربیان در چهار شهر سنندج، دهگلان، قروه و بیجار، طرح موضوعات قرآنی به همت مدرسین در جلسات برای آشنایی مربیان والگوبرداری آنان و نیز برگزاری جلسات متعدد با امام جمعه قروه وبیجار برای اجرای بهتر طرح از مهمترین اقدامات صورت گرفته برای طرح چهره به چهره در مراحل ابتدایی بوده است.
طرح تربیتی چهره به چهره در استان کردستان از سال 87 آغاز شده است در حال حاضر تعداد مربیان استان به تفکیک 19 برادر و 91 خواهر است که این مربیان 1126 نفر متربی را تحت پوشش خود و این طرح قرار داده اند که در سطح استانهای مجری طرح، بالاترین آمار است.
حضور ماهیانه مدرسین برای انتقال تجربه و تقویت پایه های علمی، تربیتی و فرهنگی مربیان، طرح مباحث روان شناسی نوجوان و جوان، شیوه های جذب، مدیریت کلاسداری، روش تبلیغ، مهدویت، مسایل روز، فرق و ادیان در دوره های آموزشی برای مربیان طرح، تجلیل از مربیان استان با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان سه سال متوالی ونیز اعزام مربیان طرح به مشهد مقدس در فروردین سال 90 به مدت 5 روز با حضور اساتید برجسته، سرکار خانم دکتر رحیم پورازغدی و حجت الاسلام رحمانی از جمله مهمترین برنامه های انجام شده طرح چهره به چهره در سال جاری است.
دیدار مربیان طرح چهره به چهره با نماینده ولی فقیه استان کردستان، حجت الاسلام حسینی شاهرودی در یک فضای دوستانه و صمیمی، گسترش فعالیت های طرح از چهار شهر فوق به شهرهای سریش آباد، دلبران و کامیاران ، شرکت در دوره منطقه ای مربیان طرح به میزبانی استان کرمانشاه و با حضور مربیانی از کردستان، ایلام و کرمانشاه با حضور استاد طهماسبی و عباسی و نیز تشکیل کتابخانه تخصصی ویژه مربیان طرح چهره به چهره در شهرستان های استان نیز در سال 90 ویژه طرح چهره به چهره صورت گرفته است.
سعید مومنی/ شهرستان قروه مربی طرح چهره به چهره
وی که از ابتدای طرح چهره به چهره از سال 87 در شهرستان قروه شروع به همکاری کرده می گوید: حلقه های تربیتی چهره به چهره، اینجابن در شهر سریش آباد در حسینیه صاحب الزمان (عج) در روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته به مدت یک ساعت تشکیل می شود.
مقطع سنی متربیان وی 11 تا 13 سال است تعداد متداد متربیان به صورت ثابت 15 نفر است و به طور متغیر 20 نفر است.
کلاس با تلاوت قرآن شروع می شود و بعد از آن به تفسیر ایات تلاوت شده از کتاب تفسیر آقای قرائتی می پردازم 5 دقیقه حدیثی از اهل بیت (ع) برای متربیان گفته می شود پس از آن احکام مبتلا به سن متربیان بیان می شود بعد از پایان احکام به سوالات و شبهات مطرح شده پاسخ می دهم در ادامه مدت 15 دقیقه مباحث اخلاقی و اعتقادی از کتاب شهید مطهری ارایه می کنم.
در پایان کلاس نیز از همه متربیان پذیرایی به عمل آمده و از مباحث احکام و اخلاق و مسائل اعتقادی مطرح شده در کلاس، سوالاتی پرسیده می شود و به کسانی که پاسخ صحیح می دهند هدایایی داده می شود.
معصومه عظمیان/ شهرستان بیجار از مربیان طرح چهره به چهره
وی که همکاری خود را با این طرح از بدو اجرای طرح در استان کردستان آغاز کرده و حلقه تربیتی در رده سنی 12 تا 15 سال را تشکیل داده می گوید: در آبان سال 1388 در آموزشگاه محل کارم موفق به تشکیل این حلقه با جذب و انتخاب سه نفر از دانش آموزان شدم در طول هفته دو روز به مدت یک ساعت تشکیل جلسه می دادیم به مرور به تعداد اعضای آن گروه اضافه کردیم و فعالیت اعضا نیز گسترده تر شد و در تابستان 1389 میزان این فعالیت به میزان اکثریت خود رسید و در طول هفته در سه روز کلاسها برگزار می شد و از هر سه جلسه در طول هفته یک جلسه آن در فضای خارج از آموزشگاه است که به اردوهای داخل شهری اختصاص پیدا می کند که از آن جمله می توان به حضور در نماز جمعه، بازدید از مکان های مذهبی شهر همچنن مقبره شیخ فاضل گروسی و دیگر رجال مذهبی اشاره کرد.
انجام فعالیت های ورزشی در شهربازی و پذیرایی از متربیان در یک وعده غذای روزانه در یکی از رستوران های شهر از فعالیت های تفریحی انجام گرفته در طول تابستان 89 این حلقه بوده است از ابتدا و آغاز سال تحصیلی 90 – 89 مکان تشکیل حلقه به یک موسسه قرآنی که در عین حال مهد قرآنی نیز بود که در پایان سال به یکی از مساجد شهر تغییر پیدا کرد در این مقطع زمانی در هر هفته یک روز و در یک ساعت فعالیت حلقه انجام می گرفت.
از جمله فعالیت هایی که متربیان در این موسسه قرآنی در راستای طرح تربیتی چهره به چهره انجام دادند، می توان به تشکیل گروه سرود به مناسبت دهه فجر، برگزاری جشن در سالروز آغاز امامت امام زمان (عج)، غبارروبی مزارت شهدا در بهمن 89 و ... اشاره کرد.
نحوه برگزاری کلاس بر این روال است که معمولاً جلسه با خواندن یک سوره کوچک و یا یک جمله دعایی و یا یک حدیث و یا چند بیت شعر توسط خود مربی و یا متربی آغاز می شود به مدت بیست دقیقه به بحث در مورد موضوعات پیشنهادی متربیان در زمینه های اخلاقی و تربیتی و مسائل روز نوجوانان پرداخته می شود.
در این گفتگو تمامی متربیان شرکت می کنند در ادامه در هر جلسه یک مورد احکام بیان می شود که بیشتر احکام مربوط به دختران است و در این زمینه از کتاب احکام دختران آقای محمد وحیدی و همچنین احکام عمومی از همین مولف استفاده می شود در پایان هر جلسه از متربیان پذیرایی به عمل می آید.
پایان پیام/
نظر شما