به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، ابراهیم جعفری وزیر امور خارجه عراق شامگاه پنجشنبه(16آذرماه) در مراسم اختتامیه سیویکمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به آیاتی از قرآن کریم اظهار داشت: خداوند متعال پیامبر اکرم(ص) را برای رحمت برای ما ارسال کرد و حضرت محمد(ص) سرچشمه عدالت است، در اصل پیامبر و اهلبیت(ع) الگوی تمامی جهانیان هستند.
وی ادامه داد: ما از ایران تشکر میکنیم که این کنفرانس را برپا کردند، هر ساله در این کنفرانس اندیشمندان و علمای جهان اسلام کنار یکدیگر جمع شده و درباره مسائل مختلف بحث و تبادل نظر میکنند.
وزیر امور خارجه عراق تاکید کرد: باید وحدت را به صورت عملی اجرا کنیم، قرآن کریم بر وحدت میان تمامی امت تأکید میکند و میفرماید از اختلاف و درگیری بپرهیزید و بر ریسمان الهی چنگ بزنید.
جعفری یادآور شد: خدا انسان را جانشین خودش در زمین قرار داده است، انسان میتواند از نظر معنوی در جامعه تأثیرگذار بوده و مشکلات را بر اساس شعور خود حل کند، هر کسی بخواهد در جایی حکومت کند باید براساس فکر و تفکر راهکار حکومتداری را پیدا کرده و با محبت و قلب مهربان بر تمامی دلها حکومت کند.
وی افزود: اخلاق یکی از مهمترین مطالب مطرح شده در قرآن است، اخلاق سبب میشود تا انسان به هدف آفرینش برسد. همچنین انسان میتواند با احساسات پاک عنصر فعالی در جهان باشد. نمیشود عقل فردی درست کار نکند ولی نفسش خوب باشد، بلکه تمامی اینها بر یک دیگر تأثیر مستقیم و متقابل دارند.
وزیر امور خارجه عراق ابراز داشت: پیامبر اکرم(ص) وجود کامل است، ایشان میفرمایند امت اسلامی یک پیکر واحد هستند که رفتارشان بر یکدیگر تأثیرگذار است، امت اسلامی گرفتار چالشهای مختلفی است، انجام ابتکاراتی همانند برگزاری اجلاس وحدت میتواند بر حل این چالشهای کمک کند.
جعفری اضافه کرد: برای نمونه عدهای خیال میکردند عراق به فراموشی سپرده شده ولی این کشور به سبب خوداتکایی بر دشمنان خود پیروز شد. قبلا در عراق 124 کشور حضور داشتند و این ها آمده بودند تا با عراق مقابله کنند ولی به لطف خدا و فداکاری مردم از کشور خارج شدند. مردم عراق در برابر این شیاطین مقابله کردند.
وی اضافه کرد: امت اسلامی نیز باید با توجه به شایستگی خود گامهای مثبتی در حل مشکلات بردارد، ما در برابر چالشهای مختلفی قرار داریم ولی به این ایمان داریم که میتوانیم در برابر آن ها ایستادگی کنیم.
وزیر امور خارجه عراق خاطرنشان کرد: این چالشها تنها در یک زمینه نیست و داعش یکی از این چالشها بود، این گروههای تروریستی میخواست ایده مخربی به نام اسلام را به مردم جهان نشان دهند و عده زیادی در این باره گول خوردند و خیال کردند داعش میخواهد اسلام واقعی را نشان دهد در حالی که اسلام از این جنایات و تکفیر برعی است. داعش میخواست با القای برخی خرافات مردم را نسبت به اسلام بدبین کند.
جعفری خاطرنشان کرد: تلاش دشمنان پا برجا خواهد ماند و نمیتوان دنیا را از افراد شرور خالی کرد، نمیتوان دنیای بدون شر را متصور شد ولی میتوان به امت اسلامی امیدوار باشیم، تجربه عراق بسیار شکوهمند بود و این تجربه براساس فراهم کردن تعدادی از پایههای اساسی بود.
وی ادامه داد: در عراق گرایشهای مختلفی وجود دارد ولی متحد شدند تا به دنیا نشان دهند تروریست دشمن شماره یک ما است و مقابله با این دشمن مستلزم وحدترویه و یکپارچگی امت است، ما باید اختلافات میان امت را مدیریت کنیم.
وزیر امور خارجه عراق ابراز داشت: نقش زنان در حل مشکلات جامعه اسلامی بسیار مهم است، حتی پیشرفتهترین کشورها از این که زنان را در حاشیه قرار دهند رنج میبرند ولی ما در عراق از این ظرفیت استفاده کردیم. در عراق زنان، دلیرمردان را ساخته و روانه عرصه جنگ کردند. عراق تا مدتی پیش در حاشیه بود و کسی به آن جا سفر نمیکرد ولی امروزه کشورهای مختلف برای دعوت از مسئولین ما صف بستهاند.
جعفری بیان کرد: خدا بر ما منت نهاد و توانست ملت ما را علیه داعش متحد کند. عراق این پیروزی را چگونه به دست آورد؟ آیا جز با اتحاد میان امت است!،ما چون وحدت کلمه و نیت صادق داشتیم توانستیم شیرینی پیروزی را بچشیم. مسلما با این رویه در آینده نیز پیروز خواهیم بود. برای رسیدن به وحدت باید پارامترهای سازنده وحدت را بشناسیم.
وی عنوان کرد: شیعه و سنی همه یک دیدگاه داشته و پیامبر واحدی دارند، کعبهشان یکی است و حداقل سالی سیمیلیون نفر شیعه و سنی کعبه را طواف میکنند. ولی آیا می توانیم جنایت کرده و این افراد را طبقه بندی کنیم و بگویم برخی شیعه و برخی سنی هستند؟ متأسفانه برخی به تفرقه دامن میزنند و این همان کاری است که داعش انجام میدهد.
وزیر امور خارجه عراق توضیح داد: خدا میفرماید ما شما را ملتهای مختلف قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید، خدا ما را یک ملت نیافرید بلکه تفاوت زبان و قومی داریم با این وجود ارزش افراد به تقوا است.
جعفری اظهار کرد: برخی میگویند زن نباید در جامعه نقش داشته باشد در حالی که اسلام میفرماید ما شما را از زن و مرد آفریدیم، خدا انسانها را مختلف آفرید که همدیگر را بشناسند نه این که جنگ کنند، سلمان فارسی به سبب تعقل بود که توانست بر دیگران فارغ آید، ما نباید منتظر دنیای بدون اختلاف باشیم حتی در یک خانواده نیز اختلاف نظر وجود دارد ولی بهترین مسأله این است که این اختلافات و تفاوتها مدیریت شود.
وی ابراز کرد: انس فرهنگی باید در تمامی جوامع ما گسترش یابد تا بتوانیم این اختلاف نظرها را مدیریت کنیم، علم و دانش باید وارد تربیت و امر پرورشی شود، امروزه امت اسلامی بیش از هر زمان دیگری نیازمند بررسی سیره عملی پیامبر(ص) و اهلبیت(ع) است.
وزیر امور خارجه عراق در ادامه سخنان خود با بیان این که عراق همسایگان مختلفی دارد که در برخی مسائل با آنها اتحادنظر و در برخی اختلافنظر دارد، گفت: ما این اختلافات را مدیریت میکنیم، درست نیست بگوییم سیاست فاسد است و اگر برخی سیاسیون فاسد هستند دلیل بر فساد سیاست نیست، این جنایاتی است که درباره سیاسیون مطرح میشود.
جعفری تاکید کرد: ما نباید نسبت به موانع عقبنشینی کنیم و این راز قدرت و توانمندی اسلام برای ساخت آیندهای روشن است. هیچ دینی نمیتواند ما را به این هدف برساند مگر اسلام؛ چون اسلام دین کمال، محبت و برادری است که در آن دموکراسی وجود دارد.
وی در پایان گفت: ما باید زنان را وارد عرصه اجتماع کنیم و جذب تنها از میان مردان نباشد، باید تجربه اسلام را مدنظر قرار دهیم، اسلام توانست تمدن درخشان را بسازد و پیش از اسلام زنان زنده به گور میشدند ولی پس از اسلام جایگاه والایی پیدا کردند، اسلام آمد تا به همه بگویید زن در کنار مرد باید در عرصههای مختلف حضور داشته باشد.
نظر شما