به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، عبدالله فرجی، مدیر عامل سازمان اقتصاد اسلامی ایران امروز (۱۴ آذر) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ما در کل ایران 950 صندوق قرض الحسنه زیر نظر سازمان هستند و تاکنون تعداد زیادی درخواست داشته اند، گفت: اگر صندوق کار قرض الحسنه انجام بدهد به سیستم سازمان اضافه می شود.
وی با اشاره به اینکه 250 صندوق در حال ثبت در سازمان هستند، تاکید کرد: از سال 88 تفاهم نامه ای با بانک مرکزی بستیم که صندوق های تحت پوشش سازمان از نظارت بانک مرکزی مستثنی باشند.
فرجی با تاکید بر اینکه بیش از یک هزار و 500 صندوق غیرمجاز در کشور وجود دارد که بانک مرکزی در حال جمع آوری آنان است، اظهار داشت: حدود 80 صندوق در فارس با ما ارتباط دارند.
مدیر عامل سازمان اقتصاد اسلامی ایران اظهار داشت: برخی صندوق ها قبلا از نیروی انتظامی مجوز می گرفتند که این مهم تا سال 83 بود و نیروی انتظامی و از سال 88 هم بانک مرکزی ورود پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه صندوق ها نباید برای ارائه وام هیچ شرطی بگذارند، اظهار داشت: برای زمان های اضطراری از محل سرمایه های سازمان، به صندوق ها وام ارائه می کنیم و پنج هزار میلیارد ريال سرمایه ثبتی این سازمان است.
این مقام مسئول گفت این سازمان سود به کسی نمی دهد، افزود: صندوق ها، حداکثر یکصد میلیون ريال وام به شخص، با یک ضامن و حداکثر 36 ماه بازپرداخت ارائه می کند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته مانده حساب مردم 30 هزار میلیارد ريال بود و حدود 25 هزار میلیارد ريال هم وام گرفته بودند، یادآور شد: مجوز جدید برای صندوق ها صادر نمی شود، در حال حاضر در صدد ساماندهی صندوق هایی که قبلا تاسیس شده هستیم.
فرجی در خصوص ورشکست شدن صندوق ها هم گفت: تاکنون مردم پول های گرفته شده را پس داده اند، شاید دیر شده ولی پس داده اند و اگر برای صندوقی که زیر نظر ماست، مشکلی پیش آمد خودمان حمایت می کنیم.
وی افزود: در ۶ ماهه اول سال یک هزار و 60 میلیارد ريال در فارس وام داده شده است.
نظر شما