خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: معصومه شهابی -فعال کانون تخصصی مهدویت بیرجند؛ نظام تربیتی هر جامعه بر اساس تفکرات فرهنگی و مذهبی آن پایه ریزی شده و شکل می گیرد. در جامعه ما نیز این نظام بر مبنای فرهنگ ایرانی و اسلامی در طول سالیان دراز شکل گرفت، اما در سالیان اخیر با پیشرفت علوم و عرضه نظریه های مختلف فناوری های متعدد و تبادل اطلاعات در سطح گسترده جهان شکل و شمایل دیگری را از خود به نمایش گذاشت.
ورود این تفکرات در جامعه ما نیز تاثیرات بسزایی گذاشت، جامعه ای که می رفت تا شرایط جدید خود که استقرار نظام اسلامی در پی براندازی رژیم پهلوی و بازسازی ویرانگی های ناشی از جنگ تحمیلی بود را سامان دهد، به یکباره با این شرایط رو برو شد.
این امر آسیب های جدی به نظام های مختلف جامعه از قبیل اقتصاد، سیاست، فرهنگ، آموزش و به ویژه نظام تربیتی جامعه وارد نمود. درنتیجه نظام تربیتی ما که بیشتر ریشه در سنت های ملی و مذهبی داشت، نتوانست آنچنان که شایسته و بایسته آن بود، در مقابل تغییرات مدرن ایستادگی کند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و اتمام جنگ تحمیلی، مسئولین فرهنگی و خانواده ها به عنوان اولین نهاد تربیتی در جامعه، می بایست بر فرهنگ و داشته های خودی تکیه نموده و تئوری ها و نظریه های ایرانی اسلامی را در جامعه ترویج دهند و در راستای آن برنامه ریزی و فعالیت کنند اما در این راستا، اندیشمندان جامعه کمتر نظریه پردازی کردند و از آن سو والدین نیز نتوانستند به درستی شرایط فعلی را تحلیل نمایند و در نتیجه منجر به آسیب هایی شد که اکنون در نظام تربیتی مشاهده می کنیم.
باید توجه داشت نظریه های مدرن انسان را به رفاه و آسایش خواهد رساند اما او را از آرامش و هدف اصلی زندگی در این عالم دور خواهد کرد و درنتیجه زندگی او به پوچی خواهد رفت. راه برون رفت از این امر، پرداختن به نظریه های ایرانی اسلامی و ارائه و گسترش آن در جامعه است چرا که بسیاری از نظریات جوامع مدرن نیز به شکست انجامیده است.
مطمئنا خداوند که خالق انسان است بهتر از خودش او را می شناسد و ربوبیت و مدیریت متعالی را برای او در نظرگرفته است، بنابراین قوانین الهی اگر درست در جامعه مطرح شود، انسان سرگردانِ تکنولوژی را راحت تر و سریعتر به مقصد خواهد رساند که مقصد خود اوست؛ انا لله و انا الیه راجعون.
نظر شما