به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست سی و سومین جشنواره موسیقی فجر صبح امروز دوشنبه 13 آذر با حضور حمیدرضا نوربخش دبیر و مهدی وجدانی مدیر روابط عمومی این رویداد هنری برگزار شد.
حمیدرضا نوربخش، دبیر سی و سومین جشنواره موسیقی فجر در این نشست در پاسخ به سئوالی درباره بخش پژوهش گفت: بخش پژوهشی رقابتی نیست که فراخوان داشته باشد؛ برنامه پژوهشی در سال های دور در جشنواره موسیقی فجر بود و ما دوباره آن را به جشنواره برگردانیم، موضوعاتی مطرح می شود و تعدادی از پژوهشگران حوزه های مختلف درباره موضوعات می آیند صحبت می کنند، در همین راستا از گروه های آلمانی و اتریشی در حوزه موسیقی کلاسیک و جاز دعوت شده که ورک شاپ هایی برپا کنند.
دبیر سی و سومین جشنواره موسیقی فجر درباره اینکه آیا در جوایز موسیقی این دوره بخش صحنه ای اضافه شده است، اظهار داشت: ما کنسرت ها را در یک نیم سال تا قبل از محرم لحاظ کردیم و اجراها را داوری و رصد کردیم نتیجه گیری این شد که تعدادی از اجراها می ماند و ما با یک مشکلاتی برخورد کردیم که اجراهایی را اعلام می کنیم و برخی در شهرستان ها هستند می مانند این موضوع را داریم بررسی می کنیم.
وی درباره معیارها برای انتخاب گروه تلفیقی حاضر در سی و سومین جشنواره موسیقی فجر گفت: خود واژه هم برای همه جا نیفتاده است و اسمی برای این بخش انتخاب نشده است، واژه تلفیقی واژه عام هست، ولی فعلا جایگزینی برای آن نداشتی،م در بحث انتخاب 2 موضوع در انتخاب گروه ها ی حاضر در جشنواره وجود دارد یک نظر مجموعه کارشناسان که مسئله را بررسی می کنند و به انتخاب می رسند و 2 پذیرش گروه ها یعنی ممکن است که نظر ما این باشد فلان گروه دعوت شود و گروه نپذیرد که برخی گروه ها یا علاقه ندارند یا برنامه دارند، طبعا انتخاب هایی که در جشنواره می شود در حوزه مقدورات است و ایده آل نیست.
حمیدرضا نوربخش درباره کارشناسان انتخاب بخش های مختلف سی و سومین جشنواره موسیقی فجر توضیح داد: همکاران من در جشنواره موسیقی فجر مهدی وجدانی، روابط عمومی، آقای ستایشگر، حوزه پژوهش و موسیقی ردیف دستگاهی، خانم حسین زاده، مدیریت بخش مارکتینگ و تبلیغات، بخش بین الملل را خودم اداره می کنم، مدیریت بخش بین الملل را خانم کروبی و خانم یوسفیان بر عهده دارند.
وی درباره اینکه آیا انتخاب بخش پاپ بر عهده رجب پور است،گفت: در بخش پاپ ارزیابی ما در کلیه ناشران و تهیه کنندگان گروه های پرمخاطب است؛ رجب پور به اعتبار اینکه مدیر صنف ناشران هستند از مشورت وی و همه ناشران بهره مند می شویم.
دبیر سی و سومین جشنواره موسیقی فجر درباره سایت بلیت فروشی جشنواره موسیقی فجر نیز گفت: ما در این شهر 6-7 سایت مطرح بلیت فروشی داریم؛ برخی گروه های خودشان را می فروشند ولی برخی در حوزه عام تری کار می کردند اما در سال های گذشته کسی حاضر به مذاکره با آنها نبود؛ من آمدم به همه سایت ها مکاتبه کردم و مذاکره کردم و سه موضوع از آنها خواستم 1) تضمین فروش 2) اسپانسر 3) خدمات و درصد کارمزد، این سه موضوع را مدیران سایت ها درخواست کردم در سه سال گذشته برای ما حالت مناقصه داشته است و در بهترین حالت واگذار کرده ام؛ اگر سایتی نیامده خود سایت شرایط ما را نپذیرفته است؛ من دوست دارم حداکثر مشارکت در امر بلیت فروشی شود. درصد بلیت فروشی ما درصد قابل اعتباری نیست و رانت مهمی نیست، بنابراین ما به فکر این هستم که روانتر بلیت به فروش برسد برای من اگر 30 سایت این کار را انجام بدهند بهتر است تا یک سایت، اما برخی می خواهند این را یک معضل کنند. تجربه 2 و 3 ساله ما کازمرد 70-80 میلیون بوده است بی شک اگر سایتی تضمین فروش ما را بدهد ما با آن سایت کار می کنیم.
وی درباره اجاره بهای سالن ها و بویژه بنیاد رودکی و سالن های زیر مجموعه آن گفت: ما درباره اجاره بهای سالن ها طبق تعرفه ای که بوده اجاره بها را پرداختیم، سالن های بیرون تا پول پرداخت نکنیم ما را راه نمی دهند؛ ما در این نکته مسئله ای نداریم بنیاد رودکی جزو همکاران ما هستند و تا الان مشکلی هم نداشته و در ارتباط با من مسئله ای پیش نیامده است، هم در حوزه ارکستر ملی و سمفونیک که برنامه داشتند، 3 سالن مربوط به رودکی در اختیار ما بوده و امسال هم در اختیار ماست و ما یک رقمی باید بپردازیم که می پردازیم.
حمیدرضا نوربخش درباره جایزه «باربد»توضیح داد: جایزه باربد نقطه عطف جشنواره ماست، نگاه من این است که این جایزه را پررنگ کنم و بیشتر به آنها بها بدهم چرا که منشاء خیر و برکت در موسیقی ماست، امروز در سینما همه چیز حول سیمرغ است، این همت اهالی رسانه است که به خاطر موسیقی به آن بپردازند، هر کاری در ابتدا نقطه ضعف هایی دارد، در سال اول داوری در یک حوزه وسیعی بود مثل جوایز اسکار و گرمی و ما این را به شکل مقدور و ایرانیزه کار کردیم و گفتیم همه فعالان موسیقی را دعوت کردیم تعداد داوران زیاد بود فکر می کردیم به عدالت نزدیک بود ضمن اینکه ممکن است در داوری کسانی بیایند که اثر هم داشته باشند؛سال گذشته آسیب شناسی که شد گفتم این درست نیست و به عدالت نزدیک نیست، سال پیش تعداد داوران محدود بود و امسال هم همین گونه است، امسال تعداد آثار سالانه است و زیاد هم نیست و در مجموع 200 اثر داوری می شود. جوایز مثل گذشته است جایزه ویژه 60 تایی بود، بقیه 20 و 10 سکه است.
دبیر سی و سومین جشنواره موسیقی فجر همچنین گفت: ما در حوزه بین الملل کمتر شناخته شده ایم و به دلیل سیاستگذاری یک دوره ای بهتر عمل شده و یک دوره ای رها شده است و همین نشیب و فرازها به یک اتفاق آسیب می زند، ما در این سه سال به آن توجه ویژه ای کردیم، امسال خیلی از مراکز بین المللی به ما ایمیل زدند و این زمان می خواهد.
وی درباره بارگذاری مطالب آرشیوی جشنواره فجر بر روی سایت جدید جشنواره اظهار داشت: سایت جشنواره 2 سال پیش طراحی شد و در تغییرات نمی دانیم چه اتفاقی افتاد، اخیرا طراحی شده و سایت بالا می آید، آن آرشیو در انجمن موسیقی است و قرار است بارگذاری شود.
دبیر سی و سومین جشنواره موسیقی فجر همچنین گفت: موضوع اساسنامه یک موضوعی است که من در جریان اش نیستم و باید از دوستان دیگر پیگیری شود تا جایی که می دانم جشنواره باید آیین نامه داشته باشد نه اساسنامه، آیین نامه در همه دوره ها بوده است، من اساسنامه را نمی دانم چیست و من سیاستگذار جشنواره نیستم و صاحب اش هم نیستم، آیین نامه هست که ساز و کار جشنواره در آن تعریف شده است.
حمید رضا نوربخش درباره تقدیر از استاد محمد رضا شجریان در سی و سومین جشنواره موسیقی فجر نیز اظهار داشت: تقدیر از استاد شجریان که وظیفه همه مردم و نهادهاست، منتهی همانطور که سال پیش عرض کردم یک وجه تقدیر مربوط به ماست و یک وجه مربوط به خود ایشان است من سال ها در کنار ایشان بوده ام شاید ده ها بار از سوی نهادهای مختلف در 25 سال اخیر پیشنهاد بوده که به ایشان نشان یا دکترایی بدهند ایشان نپذیرفتند و می گفتند بزرگترین نشان را مردم به هنرمند می دهند، ایشان دکترای افتخاری دانشگاه تهران را نپذیرفت، ما به خواست ایشان احترام می گذاریم اما همه ما مدیون استاد شجریان هستیم.
در پایان این مراسم از پوستر سی و سومین جشنواره موسیقی فجر رونمایی شد.
نظر شما