وجیهه اشرفی اصفهانی، مدیر کتابخانه مسجد جامع امیرالمومنین(ع) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان تهران گفت: مهمترین مسئله در خصوص یک کتابخانه را شاید بتوان در تعداد کتابهای آن دانست، کتابخانه امیرالمومنین(ع) از این حیث نسبت به بسیاری از کتابخانه های مساجد دارای برتری است و با داشتن 10 هزار جلد کتاب از کتابخانههای ممتاز و درجه یک مساجد میباشد.
مدیرکتابخانه مسجد جامع امیرالمومنین(ع) بیان داشت: این کتابخانه با وجود مخزن 10 هزار جلدی و بهره گیری از دو سالن مجزا برای آقایان و بانوان، کتابخانه مخزن کودک، سالن غذا خوری، اینترنت و همچنین فعالیت روزانه از ساعت 8 الی 21 شرایط و امکانات خوبی را برای علاقهمندان به کتاب در محله مرزداران فراهم نموده است.
وی افزود: کتابخانه امیرالمومنین(ع) از جمله کتابخانههای است که به دلیل قرار گرفتن در منطقه جغرافیایی مناسب به شدت مورد استقبال منقاضیان می باشد. این کتابخانه هم اکنون با داشتن 2060 عضو که دارای کارت کتابخانه به صورت ثابت هستند در بالا بردن سرانه مطالعه در کشور گام موثری را برداشته است و علاوه براین نیز عده ای از افراد به صورت گذری از این کتابخانه استفاده می نمایند که برای آنها کارت عضویت میهمان صادر می شود.
وجیهه اشرفی اصفهانی با اشاره به قدمت کتابخانه تصریح کرد: عمر این کتابخانه به بیش از 24 سال می رسد و تاریخ تاسیس آن مربوط به سال 1372 می باشد که در گذر زمان به امکانات و کتب موجود در آن اضافه شده است.
وی با اشاره به کمک های صورت گرفته در خصوص جمع آوری کتب موجود در این کتابخانه ادامه داد: اهداء کتاب به کتابخانه ها یک امر مرسوم در جامعه است کتابخانه امیرالمومنین(ع) با بهرهگیری از کمک های امام جماعت مسجد و همچنین دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان تهران، توانسته است تجهیزات خوبی را در این کتابخانه برای عموم فراهم آورد.
مدیر کتابخانه مسجد امیرالمومنین(ع) با اشاره به سرانه مطالعه در کشور خاطرنشان کرد: در خصوص سرانه مطالعه در کشور آمار و ارقام بسیاری وجود دارد که دلیل آن وجود ادعیه، قرآن، صفحات مجازی و هرچیزی که به خواندن ربط داشته باشد، است. اما آماری از سوی نهاد کتابخانه های برای مطالعه کتاب و نه مطالب دیگر مانند کتب دعا، قرآن و روزنامه ذکر شده است، زمانی بالغ بر 15 دقیقه می باشد که نسبت به دیگر کشورها دارای سطح متوسط میباشد.
وی ضمن تاکید بر اینکه اکثر مخاطبان کتابخانه جوانان و نوجوانان هستند بیان کرد: بیشتر مخاطبان کتابخانهها را قشر جوان و نوجوان علی الخصوص پشت کنکوری ها تشکیل می دهند و به طبع کتابخانه امیرالمومنین(ع) نیز از امر مستثنی نخواهد بود. اما در کتابخانه امیرالمومنین(ع) تا چندی پیش بدلیل کمبود فضا و ازدیاد متقاضی مجبور بودیم افراد پیش دانشگاهی و پشت کنکوری را به عضویت نپذیریم که امروز این مشکل به لطف خدا و عنایت امام جماعت مسجد رفع و اکنون همه افراد می توانند عضو کتابخانه مسجد امیرالمومنین(ع) شوند. البته این طور نیست که تمامی مخاطبان قشر جوان و نوجوان باشد و کودکان نیز از این کتابخانه بهره لازم را می برند و به همین امر کاین کتابخانه مجهز به مخزن کودک نیز می باشد و در طول سال مدارس بسیاری دانش آموزان را برای بازدید و بهرهمندی از امکانات کتابخانه به اینجا می آورند.
اشرفی اصفهانی همچنین از ایجاد فرهنگ کتابخوانی به عنوان مهمترین راهکار برای افزایش سرانه مطالعه نام برد و افزود: بهترین راه برای بالا بردن سطح مطالعه در کشور ایجاد فرهنگ کتابخوانی میباشد که از طرق مختلف مانند تبلیغ فواید کتابخوانی، تشویق به کتابخوانی، ساخت برنامههای مرتبط به فرهنگ کتابخوانی و همچنین برگزاری مسابقات و نمایشگاههای کتاب و کتابخوانی. البته در این میان نقش دولتها نیز برای بالای بردن سطح مطالعه در کشور بسیار پررنگ میباشد زیرا در چند سال گذشته قیمت کاغذ و چاپ به شکل سرسام آوری رشد یافته است و باعث وارد شدن لطماتی به نویسندگان، ناشران و مهمتر از همه به اهلی کتاب و کتابخوانی شده است. از این رو دولت میتواند با در نظر گرفتن سوبسید برای کتاب در بالا بردن سرانه مطالعه کشور موثر باشد.
نظر شما