آیتالله سیدباقر آیت میردامادی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه تقویت مساجد، گامی مهم در مسیر وحدتآفرینی میان کشورهای اسلامی است، گفت: ابتکار جمهوری اسلامی ایران در نامگذاری ایام ولادت حضرت محمد (ص) به عنوان «هفته وحدت» اقدامی مهم در گسترش وحدت میان مذاهب اسلامی بوده است.
وی افزود: ائمهجماعات نباید سخنرانانی را که مطالب تفرقهانگیز مطرح میکنند در برنامههای مساجد به ویژه در مناسبتهای مذهبی دعوت کنند زیرا مساجد، مهمترین نماد و کانون وحدت میان مسلمانان هستند و اگر این پایگاه دچار آسیبهای عقیدتی شود، آنگاه همدلی و همراهی جوامع اسلامی دچار مشکلات جدی خواهد شد.
امام جماعت مسجد جامع امام رضا (ع) تاکید امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بر دوری از طرح مطالب اختلافی در مساجد، حسینیهها و منابر را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: مساجد باید کانونی برای بیان مشترکات شیعه و سنی اعم از قرآن و سیره و سنت پیامبر (ص) باشند، نه اینکه عدهای بخواهند در آنها بر طبل اختلافات بکوبند.
میردامادی با بیان اینکه "تبری و تولی" و تقیه، هر دو از واجبات دین هستند، اظهار کرد: ائمه جماعات به عنوان مدیران مساجد باید اهمیت درک شرایط زمانی و مکانی در عمل به این واجبات را برای مردم تبیین کنند، زیرا هر سخن جایی و هر نکته، مکانی دارد.
وی گفت: بیان مطالب اختلافی و تفرقهانگیز در مساجد و حسینیهها حرکت در مسیر توطئههای دشمنان است، در حالی که توصیه قرآن و ائمه اطهار (ع) بیان زیباییهای دین به مردم است، همانطور که حضرت رضا (ع) فرمودند «إنّ النّاسَ لَو عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لَاتَّبَعُونا؛ اگر مردم زيباييهاي سخنان ما را ميشناختند، بيشک از ما پيروي ميکردند» (معاني الأخبار، ص 180).
امام جماعت مسجد جامع امام رضا (ع) در پایان تاکید کرد: دستاندرکاران مساجد در همه مناسبتهای دینی، مردم را به رعایت ادب و احترام نسبت به پیشوایان و پیروان سایر مذاهب اسلامی توصیه کنند و در صورت مشاهده برادران و خواهران اهل سنت در مساجد منتسب به شیعیان، بهترین رفتارها را نسبت به آنان داشته باشند، همانطور که تاکنون نیز چنین بوده است.
نظر شما