به گزارش خبرگزاری به نقل از «داکا تریبیون»،بنگلادش از شورای حقوق بشر سازمان ملل درخواست کرده است تا نشست ویژه ای را برای بحث درباره وضعیت حقوق بشر مسلمانان و دیگر اقلیت ها در ایالت راخین میانمار تشکیل دهد.
در پی این درخواست،33 کشور از 47 کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل و 40 کشور دیگر که از اعضای این شورا نیستند حمایت خود را از این اقدام اعلام کردند.
با وجود امضای قرار داد دوجانبه برای بازگشت مسلمانان روهینگیا به میانمار اما بنگلادش هنوز خواستار افزایش فشارهای بین المللی به دولت این کشور برای حل مسئله روهینگیا نیست.
اگرچه هند و چین از حمایت از طرح بنگلادش امتناع کرده اند اما این کشور هنوز به تلاش های دیپلماتیک خود برای همراه کردن همسایه های قدرتمند خود ادامه می دهد.
یکی از مقامات دولت بنگلادش اعلام کرد که دولت در تلاش است تا قطعنامه ای را برای تشکیل نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل به تصویب برساند.
یکی دیگر از مقامات میانمار هم گفت که همه موضوعات اشاره شده در قطعنامه کمیته سوم سازمان ملل در آخرین قطنامه شورای حقوق بشر هم آمده و برخی موضوعات جدید هم به آن اضافه شده است.
در قطعنامه کمیته سوم سازمان ملل از میانمار خواسته شده است تا قانون شهروندی 1982 خود را مورد بررسی دوباره قرار دهد تا حق کامل شهروندی را برای روهینگیایی ها فراهم کند.
در این قطعنامه همچنین از دولت میانمار خواسته شده است تا افرادی را که در سرکوب مسلمانان روهینگیا دخیل بوده اند،محاکمه کند.
از سوی دیگر تلاش برای تشکیل نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در حالی است که تنها 34 درصد از هزینه 434 میلیون دلاری لازم برای حل بحران مسلمانان روهینگیا فراهم شده است.
«میا سپو»،هماهنگ کننده سازمان ملل در بنگلادش در این باره گفت:شرکای ما در امور بشر دوستانه 24 ساعته در حال کار هستند تا نیاز افرادی که در حال رنج کشیدن هستند بر آورده شود اما حقیقت این است که نیازها بسیار بزرگ و ضروری هستند و خلاء های زیادی برای برآورده کردن آنها وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد که بودجه بیشتری برای رفع نیاز مسلمانان روهینگیا وجود دارد.
نظر شما