هدف معاونت قرآن در دولت دوازدهم خروج قرآن از مهجوریت ها و پیوند آن با علم و عمل است

خبرگزاری شبستان: هدف كلي ما در معاونت قرآن و عترت(ع) اين است كه به خارج شدن قرآن از مهجوريت ها و وارد كردن قرآن به عرصه هاي مختلف زندگی کمک کنیم؛ در واقع ما بايد حوزه هاي علمي و عملي را با قرآن پیوند دهیم چراکه قرآن شناسنامه زندگي ما است .

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاري شبستان، نشست خبری تشریح برنامه های دولت دوازدهم در حوزه قرآن و عترت(ع) با حضور دکتر عبدالهادي فقهي زاده، معاون قرآن و عترت(ع) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و اصحاب رسانه های جمعی صبح امروز یکشنبه، 12 آذرماه در معاونت قرآن و عترت(ع) برگزار شد.

 

بنابر این گزارش، دکتر عبدالهادي فقهي زاده ضمن عرض تبريك به مناسبت ايام ميلاد رسول اكرم(ص) و بزرگداشت هفته وحدت، اظهار کرد: در ايامي هستيم كه آخرين پيامبر(ص) با وجود خود زمين را از وجود پلشتي ها پاك نمود، همچنين کنفرانس وحدت در حال آماده سازي است و شاعد حضور مصلحان ديني در ايران خواهيم بود.

 

وي ادامه داد: هدف كلي ما در معاونت قرآن و عترت(ع) اين است كه به خارج شدن قرآن از مهجوريت ها و وارد كردن قرآن به عرصه هاي مختلف زندگی مردم کمک کنیم؛، در واقع ما بايد حوزه هاي علمي و عملي را با قرآن پیوند دهیم چراکه قرآن شناسنامه زندگي ما است و ارتباط تنگاتنگي با فرهنگ ايراني ما دارد، امروز فرهنگ ديني ما با آميزه ها و عناصر انساني و فرهنگي ايراني آميخته است.

 

معاون قرآن و عترت(ع) تاكيد كرد: تمام ايراني ها پيرو آرمان هاي متعالي ديني هستند و حضور چنين معاونتي در ارشاد براي نزديك شدن به اين آرمان هاي متعالي يك نياز بود، مردم ما با آموزه هاي قرآن و عترت(ع) آشنايي داشته و انقلاب و نظام خود را بر اساس آموزه های دینی برپا کرده اند، لذا برای پیشبرد اهداف و پیش رفتن در مسیر موفقیت هم نیازمند آشنایی هر چه بیشتر با آموزه های دینی و عملیاتی کردن آن هستیم.

 

فقهي زاده يادآور شد: در قرآن، خداوند متعال خطاب به رسول اكرم(ص) مي فرمايد: «اي پيامبر تو را فرستاده ايم تا الگو، مبشر و نذير باشي و همچون مبلغ آرمان هاي الهي، چراغ راهنما بوده و فراروي بشريت قرار گيري»، براساس اين آيه قرآن مي توان فهميد كه ما بايد برنامه ريزي هاي بيشتري در جهت تبيين آرمان هاي خدواند داشته باشيم.

 

وي افزود: در طول دوران عملكرد مديريت قبلي معاونت قرآن و عترت(ع) فعاليت هاي خوب زيادي انجام شده است، براي نمونه ما شاهد برپايي هفته هاي قرآن و عترت(ع) در كنار برگزاري جشنواره آيات و نمايشگاه قرآن در ماه مبارک رمضان در شهرستان ها بوده ايم، ضمنا انجام آزمون هاي قرآني براي كارمندان دولت يكي از خدمات خوب دوره قبلي معاونت بوده است كه در كنار اين برنامه ها بايد به حمايت از موسسات قرآني مردم نهاد، حمایت از طرح های فعال ر حوزه مجازی قرآنی،‌ اجرای طرح سامانه جامع کشور، فراهم آوری مقدمات لازم برای اجرای طرح شناسنامه قرآنی،‌اجرای طرح فاتحان آسمان نيز اشاره كرد.

 

فقهی‌زاده با اشاره به اقدامات جدید معاونت قرآن و عترت و توجه ویژه به موضوع عترت در برنامه های پیش رو گفت: در دوران فعالیت‌ جدید معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد به دنبال حمایت از برگزاری دوره های کوتاه مدت علوم و معارف اهل بیت در استان ها با همکاری دانشگاه قرآن و حدیث هستیم و در این خصوص برنامه هایی جزیی تری نیز در این حوزه انجام شده است.

 

وی ادامه داد: دومین حوزه کاری ما بسترسازی برای تأسیس سامانه آموزش مجازی جامع معارف قرآن و عترت می باشد، به این ترتیب به دنبال تولید قرآن الکترونیک، بازی های الکترونیکی به همراه انیمیشن های قرآنی هستیم، در این خصوص اقدامات خوبی انجام شده است. برای این کار کمیته ها و کارگروه های تخصصی در زمینه های گوناگون برای افزایش سطح کار کارشناسی علمی و پژوهشی شکل گرفته است.

 

معاونت قرآن و عترت اضافه کرد: بدون شک یکی از تخصصی‌ترین معاونت های ارشاد معاونت قرآن و عترت است. در واقع در این معاونت کارها نباید به شکل نظام نیافته انجام شود، برای این کار ما کمیته کنترل تحول کیفی را با حضور و دعوت از برجسته ترین و صاحب نظرترین افراد باتجربه در حوزه های گوناگون تشکیل داده ایم که به دنبال آن کارویژه های زیادی در این بخش در حال انجام است.

 

فقهی‌زاده افزود: با توجه به اینکه یکی از کارهای حوزه قرآن و عترت ساماندهی و تألیف و اصلاح ترجمه‌های قرآن روزآمد است، اقداماتی را با تشکیل یک کارگروه تخصصی نظارت بر ترجمه قرآن با ترکیب جدید در این بخش آغاز کرده ایم. همچنین با تشکیل و تاسیس دو حوزه مشاوره تخصصی در حوزه قرآن و عترت سعی داریم ابتدا با تعیین مشاور بین الملل ارتباط بیش از پیش با شخصیت ها و فضاهای خارجی را بیشتر کرده و از سوی دیگر با تعیین یک مشاور در بخش الکترونیک و فضای مجازی در حوزه آموزش مجازی در عصر ارتباطات اقدامات شایسته ای را در معاونت انجام دهیم.

 

معاون قرآن و عترت در خصوص تعامل با سایر معاونت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از اهداف ما گسترش تعامل با صدا و سیما و سایر معاونت ها در وزارت ارشاد است. برای نمونه در تعاملی که با شبکه 4 سیما صورت گرفته است یک دوره جدید پنج ساعته را با عنوان برنامه ویژه میلاد رسول اکرم (ص) به صورت زنده خواهیم داشت. در واقع ما یک معاونت محتوایی هستیم، از این رو باید به سایر بخش ها توجه و تعامل بیشتری در حوزه محتوا داشته باشیم.

وی تعامل دوسویه با موسسات فعال در حوزه قرآن را بخش دیگری از اولویت‌های معاونت قرآن و عترت ارشاد دانست و گفت: بازدید از موسسات و همکاری موثر با آنها یکی از اقداماتی است که ما در دستور کار خود قرار داده ایم به همین منظور سعی داریم تا جایی که امکان دارد به تمامی موسسات سر زده و مستقیما با مشکلات آنها در ارتباط باشیم.

 

معاون قرآن و عترت در ادامه تشریح سایر اولویت های کاری جدید این معاونت اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات ما گسترش مطالعه و پژوهش در موضوعات گوناگون قرآن مرتبط با حوزه تبلیع و ترویج حوزه قرآن و عترت است. در این حوزه بیان تجربیات و توصیه ها می تواند یک رونق خوبی را به حوزه معاونت قرآن و عترت ببخشد. در واقع جلب مشارکت های مردمی برای توسعه فعالیت های قرآن و عترت در سایر طرح های قرآنی در نظر گرفته شده است.

 

فقهی‌زاده با نوید اولین حرکت بزرگ مردمی قرآنی افزود: ما در بخش قرآن و عترت برای اولین بار این نوید را به همه مردم می دهیم که طرح ملی افق در حال آماده سازی است که بر اساس آن همه دوستداران مکتب قرآن می توانند در وهله اول با پرداخت مبلغ یک هزار تومان در ماه به شماره حساب 114 بانک تجارت در توسعه مشارکت های مردمی قرآنی حضور پیدا کنند. چنانچه این اقدام برآورد شود و در فاز اول دو میلیون نفر حضور پیدا کنند بودجه قابل توجهی برای فعالیت های جدی قرآن و عترت موسسات مردمی فراهم می شود.

 

وی در ادامه تبیین برنامه های خود عنوان کرد: حمایت، شکل گیری و همچنین حمایت از موسسات و نهادهای قرآن و عترت در حوزه کودک و نوجوان و انتشار مجلات تخصصی کودک و نوجوان  یکی دیگر از شاخصه های کاری ما می باشد که برای این امر از یک گروه متخصص و دارای تحصیلات رشته قرآن و حدیث استفاده لازم را کرده ایم و امید است در این بخش شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

کد خبر 673390

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha