شیوع ۴.۲۶ درصدی معلولیت در قزوین/ ۶۰ درصد اماکن و معابر عمومی نیازمند مناسب سازی است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: میزان شیوع معلولیت در استان قزوین ۴.۲۶ درصد است و ۲۳ هزار نفر در این حوزه به بهزیستی مراجعه کرده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علیرضا وارثی پیش از ظهر امروز (11 آذر) در نشست خبری که در سالن جلسات مرکز بیماران مزمن روان بهار برگزار شد، بیان کرد: با توجه به برنامه ششم توسعه، بیش از 18 مورد تکالیف جدی برای سازمان بهزیستی در نظر گرفته شده است که در تمامی این محورها پیشگام بوده و در خدمت معلولان و جامعه هدف هستیم.

 

وی ادامه داد: یکی از این برنامه ها، ساماندهی سالمندان است که امروز برای نگهداری و ارائه خدمات به سالمندان، پشت نوبتی نداریم و مراکز جدید هم برای این امر اضافه می شود و اقدام دیگر ساماندهی بیماران روان مزمن است که در استان بر اساس مصوبه قرار است هر ساله 25 درصد بیماران روانی را ساماندهی کنیم که در این مورد هم پشت نوبتی نداریم.

 

مدیرکل بهزیستی استان قزوین اضافه کرد: در بحث مناسب سازی برای معلولان، استان قزوین رتبه به نسبت مطلوبی دارد و نزدیک به 60 درصد اماکن و معابر عمومی و دستگاه های دولتی و خصوصی نیازمند مناسب سازی هستند که اهتمام جدی فرمانداران، شهرداران و دستگاه های متولی را می طلبد.

 

وی با اشاره به اقدامات بهزیستی در حوزه توانبخشی عنوان کرد: یکی از ارکان اساسی سازمان بهزیستی، حوزه توانبخشی است که برای حمایت از معلولان تشکیل شده است و از قدیمی ترین حوزه های تخصصی است، توانمندسازی معلولان در پیشانی کار سازمان بهزیستی است و ایجاد اشتغال، ازدواج، تأمین مسکن و افزایش سطح دانش معلولان برای حضور در جامعه دنبال می شود.

 

وارثی تأکید کرد: خدمات سازمان بهزیستی حول سه محور است، پیشگیری و جلوگیری از افزایش و ایجاد معلولیت جدید، ارائه خدمات توانبخشی و ارائه خدمات توانمند سازی و بازتوانی که بر اساس برنامه تعیین شده باید 10 درصد جامعه هدف (معلولان) در حوزه های مختلف را توانمند کرده و از چرخه حمایت مستمر خارج کنیم.

 

وی توضیح داد: 2 هزار و 430 نفر در مراکز نگهداری و مراکز توانبخشی روزانه از خدمات تخصصی سازمان بهزیستی در قالب 45 مرکز برخوردار هستند و برای این تعداد سالانه بیش از 76 میلیارد و 900 میلیون ریال اعتبار یارانه ای توزیع می کنیم.

 

مدیرکل بهزیستی استان قزوین خاطر نشان کرد: در بحث حمایت مستمر هم 5 هزار و 10 نفر از این حمایت بهزه مند هستند که ماهانه حمایت و کمک هزینه معاش به مبلغ 90 هزار تومان دریافت می کنند.

 

وی در ادامه اعلام کرد: میزان شیوع معلولیت در استان قزوین 4.26 درصد است و 23 هزار نفر در این حوزه به بهزیستی مراجعه کرده اند.

 

وارثی به اقدامات صورت گرفته در حوزه پیشگیری از معلولیت اشاره و اظهار کرد: در سال گذشته یکی از اقدامات برای جلوگیری از افزایش نابینایی و کم بینایی، غربالگری بینایی بود که 48 هزار و 300 نفر در سنین سه تا شش سال غربالگری شدند؛ اقدام دیگر غربالگری شنوایی است که 17 هزار و 495 نوزاد در بدو تولد در بیمارستان های استان بررسی شدند که 39 نوزاد برای کاشت حلزون معرفی شدند.

 

وی تأکید کرد: آگاه سازی خانواده ها از دیگر اقدامات ماست زیرا یکی از مشکلات جدی ما در بحث نبود آگاهی است به طوری که در استان قزوین بیش از 20 تا 30 نفر در جمع آوری محصولات باغی نظیر گردو و گیلاس دچار معلولیت شده و ضایعه نخاعی و یا ضربه مغری می شوند که امید داریم بتوانیم با آموزش این امر را کاهش دهیم.

 

مدیرکل بهزیستی استان قزوین افزود: موضوع دیگر برخورد سنتی با ازدواج های فامیلی است که موجب تولد فرزند معلول می شود و لزوم مشاوره ژنتیک در این خصوص ضروری است که از همین رو ما مشاره ژنتیک را داریم که در این خصوص 4 هزار و 270 نفر مراجعه کننده داشتیم.

 

وی در خصوص تأمین مسکن معلولان گفت: در بحث مسکن 3 هزار و 370 مورد ساماندهی کرده و یک هزار و 700 مسکن واگذار کردیم و در سال 96 خانواده های دارای 2 معلول در اولویت است که 201 نفر شناسایی کردیم که بیش از 2 معلول دارند.

 

وارثی در پایان با اشاره به برنامه های هفته بهزیستی یادآور شد: 12 آذر با عنوان روز جهانی معلول نامگذاری شده است که به همین مناسبت برنامه هایی را در سطح استان در دستور کار داریم که ارائه خدمات توانبخشی رایگان، ملاقات معلولان موفق با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ملاقات کارفرمایانی که برای معلولان اشتغال ایجاد کرده اند با امام جمعه، بازدید از مراکز سالمندان و غیره از جمله این برنامه ها است.

 

کد خبر 673132

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha