شیعه منادی وحدت است/تلاش غرب برای تضعیف اسلام

خبرگزاری شبستان:آیت الله مهدوی گفت: اهل‌بیت(ع) در مقابل اهل تسنن، هیچ‌وقت به‌صورت علنی روی اعتقاداتی که مختص به شیعه است، پافشاری نکردند و در هیچ جایی نداریم که امام صادق(ع) روی اختلافات بین شیعه و سنی پافشاری کرده و حتی آن را اظهار کرده باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی عضو مجلس خبرگان رهبری در جمع طلاب حوزه علمیه اصفهان گفت: دوازدهم ربیع‌الاول روز ورود پیامبر به مدینه هست، چون شب هجرت پیامبر شب اول ربیع‌الاول است که امیرالمومنین(علیه‌السلام) به‌جای پیامبر خوابیدند و آیۀ ۲۰۷ سورۀ بقره نازل شد «وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْری نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ» آن‌وقت پیامبر فوری حرکت نکردند؛ بلکه به غار ثور تشریف بردند، دوسه روزی آنجا مخفی بودند. بعد که مردم ناامید شدند از پیداکردن پیامبر، از غار بیرون آمدند و به طرف مدینه رفتند و حدود هشت‌نه روز در مسیر بودند تا دوازدهم ربیع‌الاول وارد مدینه شدند، ورودشان مطابق می‌شود با سال سیزدهم بعثت پیامبر؛ ولیکن سال اول هجری می‌شود. 

 

وی با اشاره به اینکه  منظور از هفتۀ وحدت، وحدت اعتقادی بین شیعه و سنی نیست؛ بلکه هم عقاید شیعه و هم عقاید سنی برای خودشان محفوظ است، خاطر نشان کرد: مراد از وحدت، وحدت عملی است؛ یعنی شیعه و سنی بیایند کنار هم، درعمل با دشمن مشترکشان مبارزه می‌کنند، از این رو موضوع وحدت به هیچ عنوان اعتقادی نیست.

 

آیت الله مهدوی ابراز داشت: هرچه اعتقادات بیشتر به هم نزدیک باشد، وحدت عملی بهتر امکان‌پذیر است و الا ما می‌توانیم با یهود و مسیحیت هم وحدت داشته باشیم، اتفاقاً آیۀ ۶۴ آل‌عمران همین را می‌گوید «قُلْ یا أَهْلَ الْکِتابِ تَعالَوْا إِلى‏ کَلِمَةٍ سَواءٍ بَیْنَنا وَ بَیْنَکُمْ أَلاَّ نَعْبُدَ إِلاَّ اللَّهَ وَ لا نُشْرِکَ بِهِ شَیْئاً وَ لا یَتَّخِذَ بَعْضُنا بَعْضاً أَرْباباً مِنْ دُونِ اللَّهِ»؛ یعنی ای پیامبر، به اهل کتاب بگو؛ به یهودی‌ها، به مسیحی‌ها بگو: یک کلمۀ مشترک است بین ما و شما و آن این است که غیر خدا را نپرستیم و شرک به او نورزیم و هیچ‌کدام هم همدیگر را رب یکدیگر قرار ندهیم؛ بیایید  در این موضوع وحدت داشته باشیم.

 

امام جمعه موقت اصفهان با تاکید بر اینکه یک نوع وحدت خاصی است که قرآن بیان می‌کند و معلوم است گاهی در اعتقادات هم، در یکی‌دو مورد، با اهل کتاب هم وحدت داریم؛ اما با اهل تسنن در اعتقاداتمان خیلی بیشتر وحدت داریم اظهار داشت:  هر دو، هم خدا را قبول داریم؛ هم پیامبر را قبول داریم؛ شرک را قبول نداریم؛ قرآن را قبول داریم؛ قبله را قبول داریم؛ در فروعات هم هر دو در شبانه‌روز هفده رکعت نماز می‌خوانیم؛ روزه می‌گیریم؛ حج انجام می‌دهیم و در خیلی چیزها با هم مشترک هستیم. 


نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان تصریح کرد: آنچه که بیشتر باید به آن توجه بکنیم این است که امروزه دشمنان ما، اروپا و آمریکا، برای اینکه مسلمان‌ها را تضعیف بکنند، در فکر ایجاد اختلاف بین مسلمان‌ها هستند، آن‌ها می‌خواهند مسلمان‌ها را از بین ببرند؛ چون اسلام را قبول ندارند.


وی ابراز داشت: دشمنان در اختلاف، بین مسلمان‌ها کشتار به‌راه انداختند؛ کینه‌هایی این مسلمان‌ها از آن مسلمان‌ها به‌دل گرفتند، حتی می‌بینید مسلمان‌هایی به نام وهابی‌ها، تکفیر می‌کنند؛ یعنی نسبت کفر می‌دهند؛ نه به یک کافر، به یک مسلمان دیگر! این چیزی است که دشمنان به آن‌ها تلقین کردند و در کنار این دشمنی‌هایی که بین مسلمان‌ها درست کردند، اسلحه‌های خودشان را می‌فروشند و اقتصاد خودشان را آباد می‌کنند، از‌طرفی هم اسرائیل را در امنیت قرار دادند تا کار خودش را انجام بدهد.


عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: چون مشترکات اعتقادی زیادی با اهل تسنن داریم، به آن اختلافات اعتقادی، دامن نزنیم؛ به آن کاری نداشته باشیم؛ اتحاد عملی بکنیم و مقابل دشمن بایستیم.


آیت الله مهدوی خاطر نشان کرد:  اهل‌بیت(ع) در مقابل اهل تسنن، هیچ‌وقت به‌صورت علنی روی اعتقاداتی که مختص به شیعه است، پافشاری نکردند؛ یعنی یک جا نداریم که یک سنی خدمت امام‌صادق(ع) حضور داشته باشد و امام صادق(ع) روی اختلافات بین شیعه و سنی پافشاری کرده باشند و حتی آن را اظهار کرده باشند! آن‌وقت امروزه می‌بینید بعضی که ادعای پیروی از امام‌صادق(ع) دارند، رسماً می‌آیند در ماهواره‌ها روی اعتقادات اختلافی بین شیعه و سنی انگشت می‌گذارند و به آن دامن می‌زنند.


 
وی تاکید کرد: ما افتخار می‌کنیم که شیعه منادی وحدت است و این به‌خاطر این است که ما تابع اهل‌بیت(علیهم‌السلام) هستیم، ایشان این‌ها را یادمان دادند و الآن شیعه پیش‌قدم شده در کار، نه اهل تسنن؛ چون آن‌ها بزرگ‌تر ندارند که به آن‌ها تذکر بدهند، ما پیش‌قدم می‌شویم.

 

آیت الله مهدوی افزود: اینها را اهل‌بیت(علیهم‌السلام) یادمان دادند و گفتند که حتی اگر کسی از اهل تسنن فوت شد، بروید تشییع جنازه‌شان، امام‌صادق(علیه‌السلام) فرمودند طوری تسلیت بگویید با آن‌ها رفت و شد بکنید که آن‌ها بگویند «رَحِمَ اللَّهُ جَعْفَراً» یعنی به‌به به این امام‌صادق با این پیروانش! این بوده مرام اهل‌بیت(علیهم‌السلام) که ان‌شاء‌الله ما هم باید عملاً همه پیرو این خاندان باشیم.

 

کد خبر 672983

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha