هُجِدک از کانون های زلزله خیز استان/ گزارشی اجمالی از آسیب ها و خسارات مادی مناطق زلزله زده کرمان

خبرگزاری شبستان: فرماندار کرمان با اشاره به اینکه بلافاصله پس از زلزله هجدک، جلسه شورای مدیریت بحران تشکیل شد، گفت: از کل ۶۱۷ آبادی دارای سکنه، ۱۲۴ روستا خسارت دیدند و از مجموع ۵۰۰ قنات ۶۳ قنات دچار ریزش شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، علی بابایی، فرماندار کرمان، امشب(۱۰ آذر) در جلسه مشترک ستاد مدیریت بحران و شورای تامین استان با اشاره به اینکه بلافاصله پس از زلزله هجدک، جلسه شورای مدیریت بحران تشکیل دادیم، گفت: از کل ۶۱۷ آبادی دارای سکنه، ۱۲۴ روستا خسارت دیدند و از مجموع ۵۰۰ قنات ۶۳ قنات دچار ریزش شد.

 

وی به توزیع چادر و مواد غذایی در این مناطق اشاره کرد و گفت: در شهر کرمان که مردم به بیرون خانه ها آمده و به جایگاه های سوخت گیری هجوم آوردند که ما دو جایگاه برای خودروهای امدادی در نظر گرفیتم.

 

فرماندار کرمان اظهار داشت: در شهر کرمان ۳ مورد به چادر نیاز بود که یک مورد آن، برای امنیت بیشتر و دو مورد هم ساخت و ساز و در حال خاکبرداری بود که چون امنیت نداشت چادر دادیم.

 

سیدحسن میرصادقی، فرماندار راور هم گفت: اکیپ هایی از نیروهای سپاه و امدادی بویژه هلال احمر در منطقه حضور یافت و کانون هجدک از کانون های زلزله خیز استان است که رتبه دوم را دارد و در ماه های اخیر زلزله های بالای ۵ ریشتر داشته است.

 

وی با بیان اینکه پس از زلزله سال ۸۳ در زرند، ۳۵۰۰ واحد را بهسازی کردیم که به همین دلیل، امروز خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم و خسارات تنها مربوط به خانه های قدیمی بود، افزود: نزدیک ۶۸ روستا در منطقه دارای سکنه است اما ۸ روستا دچار بحران شد و از بیش از ۱۰۰ چشمه و قنات، ۷۸ رشته بین ۳۰ تا ۷۰ درصد خسارت وارد شد.

 

فرماندار راور به تلفات دام در منطقه هم اشاره کرد و ادامه داد: برآورد ما این است بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ واحد باید بهسازی شود و در ۴ منطقه چادر برقرار کردیم.

 

علی اکبر سلطانی نژاد، مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان هم با ابراز خرسندی از اینکه در این زلزله هیچ تلفات جانی نداشتیم، گفت: در استان تاکنون در ۶۸ شهر زیر ۲۵ هزار نفر، ۶۸ هزار واحد شهری و ۱۶۹ هزار واحد روستایی دا مقاوم سازی کردیم که قریب یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت را پوشش می دهد.

 

وی با اشاره به طرح های بازسازی و بهسازی مسکن و نیز اشاره به جاری شدن سیل در سال های اخیر در استان، افزود: در پاییز سال گذشته که گسل فعال کوهبنان و زرند را داشتیم، بازسازی ۱۰ هزار واحد را مصوبه دولت گرفتیم ک روند انعقاد قرارداد و ساخت و ساز شروع شده تا مخاطرات را کم کنیم.

 

سلطانی نژاد ادامه داد: ۱۰ اکیپ تخصصی را در بخش های متاثر از حادثه مستقر و همه واحدهایی که آسیب دیدند و یا در معرض آسیب هستند را احصاء کردیم؛ نُرم تعیین اعتبار ۴۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت با ۶ میلیون بلاعوض برای مناطق شهری و ۳۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت و ۴ میلیون بلاعوض برای مناطق روستایی است.

 

وی اعلام کرد: پیش بینی ما بازسازی ۹۰۰ واحد شهری و روستایی در راور و ۶۰۰ واحد برای شهرستان کرمان است زیرا این گسل تا شهداد و حتی اندوهجرد هم رسید.

 

 

کد خبر 672970

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha