به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیتالله روح الله قرهی موسس حوزه علمیه امام مهدی(عج) در جلسه درس اخلاق که در مسجد امام مهدی(عج) برگزار شد، در خصوص خوف و رجا مذموم و ممدوح، اظهار داشت: اگر انسان با وجود عقل سلیم بر اثر ضعف ایمان گناهی را انجام داد باید به استغفار بپردازد.
وی افزود: یک معنی خوف این است که تصور نکنید عمل شما عامل نجات شما باشد اگرچه در پرونده شما همه خوبیهای جن و انس از ابتدا تا آخر خلقت ثبت شده باشد.
آیتالله قرهی عنوان کرد: در خوف و رجا باید انجام واجبات و ترک محرمات را برای رضای الهی انجام دهیم اما در نهایت نه به عمل خود بلکه به رحمت الهی امید داشته باشیم، کما اینکه شهدا اینگونه بودند.
موسس حوزه علمیه امام مهدی(عج) بیان داشت: مذمومترین خوف این است که انسان بعد از انجام گناهی به رحمت و بخشش الهی امید نداشته و از عمل زشت خود بازگشت نکند.
وی افزود: یکی از خوفهای مذموم این است که انسان تصور کند با مرگ نابود میشود که علاج آن علم به نفس است، وقتی انسان خود را بشناسد پروردگار خود را شناخته و به بعد از مرگ هم ایمان میآورد.
آیتالله قرهی ابراز کرد: خوف از عمل ممدوح است که شرایط و حد دارد که اگر بیش از حد شود تبدیل به مذموم میشود، خوف و رجا هر دو نور هستند که اگر از شرایط و حد خود خارج شوند انسان سقوط میکند، مثل آن همچون منظومه شمسی است که هر کدام باید در مدار خود حرکت کنند.
موسس حوزه علمیه امام مهدی(عج) گفت: ما برای عالم شدن به مسائلی نظیر خوف و رجای ممدوح و مذموم باید به اهل بیت(ع) مراجعه کنیم، چراکه تنها دستگاه اهل بیت(ع) خوف و رجاء مضموم و ممدوح را به زیبایی تبین کردند.
نظر شما