به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، شهیندخت مولاوردي پيش از ظهر امروز (7 آذر) در دومین همایش ملی منع خشونت علیه زنان که در،سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: با توجه به اهمیت کرامت انسانی و آیات قرانی در این خصوص، اگر ما بپذیریم خشونت به معنای اعم و به ویژه علیه زنان نقض حقوق انسانی و حقوق بشر است و کرامت ذاتی انسان ها را خدشه دار می کند، این موضوع کافی است تا برای مقابله با هرگونه خشونت و به طور ویژه خشونت علیه زنان قیام کنیم.
وی با اشاره به نامگذاری 25 نوامبر با عنوان روز جهانی منع خشونت علیه زنان ادامه داد: شاهد هستیم حرکت هایی برای جلب توجه بیشتر به وضعیت موجود خشونت علیه زنان و دختران و وضعیت قوانین و قواعد حقوقی و دستاوردهای جامعه بشری و موانع فراروی جوامع برای مبارزه با این پدیده در جریان است و نامگذاری روزی به این نام فرصتی را فراهم می کند تا گفتگوها و فعالیت های علمی در درستور کار قرار گیرد که با توجه به گسترش فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در چند سال اخیر شاهد تأثیرگذاری این حرکت ها بودیم.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی اضافه کرد: مناسبت دیگر هم سالگرد رونمایی از منشور حقوق شهروندی در 29 آذر است که ان شاالله در تحقق این امر هم محکم تر قدم برداریم.
وی عنوان کرد: مبنایی که برای همه ما مهم است و ضرورت بزرگداشت چنین ایامی را بیشتر می کند، این است که ما این فرصت را می یابیم تا با قربانیان و زنان رنج دیده عالم اعلام همبستگی کنیم.
مولاوردی تصریح کرد: خشونت علیه زنان پدیده ای تک عاملی نیست که فقط آن عامل را نشانه بگیریم، باید متناسب با عوامل متعدد و چند وجهی که منجر به خشونت علیه زنان می شود تدابیر لازم را به کار برد.
وی تأکید کرد: ما در سال های اخیر شاهد توجهات بیشتر نسبت به این پدیده هستیم که در این زمینه نقش سازمان های مردم نهاد و مدنی را نمی توان نادیده گرفت که با راه اندازی کمپین ها و پویش ها در توجه به این بحث کمک کردند.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی توضیح داد: در بحث خشونت علیه زنان، با وجود گذشت زمان ولی همان علل و ماهیتی که برای این موضوع مطرح شده به قوت خود باقی است که از جمله عللی که مطرح شده این است که در بسیاری از جوامع زنان به عنوان جنس دوم مطرح شدند و دلایلی که زنان را در برابر خشونت آسیب پذیر می کند برخی به واسطه جنس زنان است و برخی به دلیل تعلق زن به یک گروه اجتماعی است و گاهی این خشونت برای اینکه وابستگی زنان به مردان را نشان دهد، اعمال می شود.
وی اعلام کرد: بنابراین شناخت و درک عوامل موثر در ایجاد خشونت، عامل مهمی در پیشگیری و کنترل خشونت است و راهبردهای مقابله با خشونت علیه زنان هم باید به گونه ای تنظیم شود که تمامی اشکال آن در نظر گرفته شود و نباید جهانی کردن تجربه خشونت علیه زنان، سایر اشکال را از نظرها دور کند و نباید تنها موارد مشترک جزو خشونت های علیه زنان قرار گیرد.
مولاوردی با اشاره به مواردی نظیر ساختار نابرابر قدرت بین زن و مرد، سستی دولت ها، تأثیر رسانه های گروهی، استعمال مواد و داروها و غیره که در اعمال خشونت علیه زنان دخیل است، اظهار کرد: ما باید با نابرابری قدرت و ساختارهای اجتماعی که موجب دوام و بقای خشونت است، مقابله کنیم.
وی اضافه کرد: از ضرورت های توجه به بحث مقابله با خشونت علیه زنان، آثار و عواقب این موضوع است که خدشه دار شدن کرامت زنان، رسوخ ترس و نگرانی در زندگی، آثار روانی و جسمی، ابتلا به بیماری و غیره را به دنبال دارد.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سطح ملی برای مقابله با خشونت علیه زنان گفت: در سطح ملی افزون بر پژوهشی که در 28 استان در دوره اصلاحات انجام شد در دولت دهم هم لایحه ای پیش نویس و آماده شد.
وی خاطر نشان کرد: در دولت یازدهم دوباره این لایحه را به جریان انداختیم و توانستیم لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت را با سند پشتیبان 500 صفحه ای به کمیسیون لوایح دولت بفرستیم و با توجه به ماهیت قضایی، این لایحه در معاونت حقوقی قوه قضائیه به سر می برد و نشست برای بررسی این لایحه داشتند.
مولاوردی یادآور شد: ان شاالله این لایحه در دولت تصویب شده و به مجلس می رود و امیدواریم این لایحه سریع تر به تصویب برسد و بتوانیم در جامعه زمینه را برای اجرای آن فراهم کنیم و ان شاالله به جایی برسیم که کزامت ذاتی انسان ها گرامی داشته شود.
نظر شما