خبرگزاری شبستان: با توجه به اینکه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر کردند که وزیر علوم با تشکیل جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد باید رئیس پیشنهادی دانشگاه آزاد را به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کند، گمانهزنیها درباره رئیس آتی دانشگاه آزاد جدیتر از گذشته دنبال میشود.
همچنین برخی از منابع حکایت از آن دارند که دانشگاه آزاد خواستار جدی ابقای عبدالله جاسبی در ریاست این دانشگاه است اما یقینا اعضای هیأت امنای جدید این دانشگاه به خوبی میدانند که شورای عالی انقلاب فرهنگی به احتمال زیاد با ابقای جاسبی موافقت نخواهد کرد، از این رو هیأت امنای دانشگاه آزاد به دنبال جایگزینی جاسبی است.
در این ارتباط کریم زارع معاون پارلمانی دانشگاه آزاد که تمایل زیادی بر ادامه ریاست جاسبی دارد در واکنش به اخبار منتشر شده در خصوص وضعیت ریاست دانشگاه آزاد، گفت: "رسانهها از قضاوتهای شتابزده و احساسی و ابراز علایق جناحی خود درباره دانشگاه آزاد اسلامی بپرهیزند."
اما منابع خبری از "فرهاد رهبر" رئیس دانشگاه تهران به عنوان یکی از جدیترین گزینههای هیئت امنای دانشگاه آزاد برای تصدی پست ریاست این دانشگاه خبر می دهند.
براین اساس، غلامعلی افروز گزینه احتمالی ریاست دانشگاه تهران پس از پایان یافتن ریاست رهبر بر این دانشگاه خواهد بود.
همچنین فرهاد دانشجو نیز تاکنون به عنوان دیگر گزینه هیئت امنا برای جایگزینی عبدالله جاسبی مطرح بوده است.
امپراطوری مادام العمر
اما جالب آنجاست، جاسبی که خبر برکناری اش نزدیک بود به افسانه تبدیل شود در سالروز بیست و نهمین سالگرد تاسیس این دانشگاه خطاب به مسئولان دانشگاه آزاد، گفت: "شما روسا و مسئولان واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی آینده نگر باشید. تزلزل به خود راه ندهید و حتی اگر در رسانه ها درباره دانشگاه آزاد دعوا هم شد شما اصلا نگران نباشید.
وی ادامه داد: این تغییر و تحولات هیچ تاثیری بر روند تکاملی دانشگاه آزاد ندارد زیرا دانشگاه آزاد اسلامی هم اکنون بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی است! در این حوزه باید عشق را به عقل ترجیح دهیم هر اتفاقی که می خواهد بیفتد آن طور کار کنید که تا ۵۰ سال دیگر رئیس باشید و حتی تا آخر عمر هم بتوانید در این سمت بمانید!!!
همچنین عبد الله جاسبی که دوران امپراطوری به اصطلاح مادام العمر او رو به پایان نهاده است در یکی از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی که حضور پیدا کرده بود، دانشگاه آزاد را معجزه ی الهی خواند!
بیعت جاسبی با دولت!!؟
اما در این بین برخی از رسانه ها که گویا کاسه صبرشان از اصلاح اساسنامه جدید دانشگاه آزاد اسلامی که از حدود 40 ماه پیش (سال 1385) در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته لبریز شده بود برای پاسخ به این سئوال که چرا به یکباره تب دانشگاه آزاد فروکش کرد، به خبر سازی بیعت جاسبی با دولت روی آوردند.
و با تبیین اینکه شرایط جدید جاسبی را از سیبل حملات خارج کرده، مدعی گشتند که روند پیش آمده اخیر نشان می دهد موضوع برکناری و تغییر مدیریت دانشگاه آزاد به کلی فراموش شده و رضایت از جاسبی به وجود آمده است.
که البته به نظر می رسد با پیگیری های مستمر دکتر احمدی نژاد به عنوان رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتباط با قضیه دانشگاه آزاد، کم کم دغدغه مردم و جنبش های دانشجویی درباره ادامه ریاست جاسبی بر دانشگاه آزاد پایان یابد.
و اما سخنی با ریاست جدید...
با توجه به اینکه ظرفیت دانشگاههای دولتی در حال حاضر برای تحت پوشش قرار دادن تمامی متقاضیان کافی نیست و باید از ظرفیت دانشگاه آزاد بهره برد لذا نظارت جهت بهبود اوضاع را باید بر دانشگاه آزاد افزایش داد.
دانشگاه آزاد در ایران چندی است که در پی نفوذ به ساختارهای قدرت سیاسی در ایران بوده در نهایت به نفوذ در مجلس منتهی شد . البته گزارش ها و اخبار جسته و گریخته ای از وامدار شدن بسیاری از افراد، تحت عنوان اعطای مدرک کارشناسی ارشد ودکتری به آنها حکایت می کند.
این نفوذ به شکلی است که مجلس یک کشور را در برابرشورای انقلاب فرهنگی قرار داده تا متولیان دانشگاه آزاد بتوانند میراثی را که متعلق به تمام مردم است را وقف کنند.
البته با توجه به عدم توازن در کیفیت و کمیت توسعه در این دانشگاه باید با جلوگیری از برخوردهای سیاسی آگاهانه به بهبود امور پرداخت و در برابر تحقیق و تفحص مجلس همکاری مسالمت آمیزی داشت و موضع گیری کاملاً منطقی اتخاذ کرد.
و در آخر اگر دانشگاه آزاد اگر در پی کامل کردن خدمت خود به مردم است باید از تبدیل شدن به یک کاسب خودداری کرده، از نفوذ در مراکز تصمیم گیری خودداری کرده و در نهایت خود را مقید به یک نهاد نظارتی گرداند.
پایان پیام/
رضا باقرپور
نظر شما