به گزارش خبرنگار سياسي دفاعی خبرگزاري شبستان، سرلشکر سيد حسن آقايي فيروزآبادي، مشاور عالی نظامی فرمانده کل قوا در حاشیه همایش شهدای مدافع حرم در جمع خبرنگاران در مورد روند شکل گیری تا سقوط داعش گفت: آمریکا و انگلیس یک طراحی داشتند برای اینکه یک گروهی را ایجاد کنند تا در منطقه مت خللی ایجاد کند و سپس با سه کشور مورد نظر منطقه هماهنگ کردند که هزینه های آن را نیز پرداخت کنند.
وی ادامه داد: پس از این با حیله دوستان سوریه تروریست ها را از کشورهای مختلف به منطقه فرستادند، در این میان خبر رسید که در سوریه چندین گروه مسلحانه اعلام وجود کردند برای مقابله با دولت سوریه و پس از آن با طلب کاری خواستار شدند که ملت ها اسلامی از ما تبعیت نمی کنند و کافر هستند.
سرلشگر فیروزآبادی یادآور شد: پس از این اتفاقات داعش سعی کرد با استفاده از مسائل تاریخی و انحرافات وهابیت یک مکتبی به نام داعش را ایجاد کنند، داعش نکته ی اصلی که داشت این بود که می گفت ما باید حکومت امویان و عباسیان را احیاء کنیم و عراق و شام را به عنوان مرکزیت خود در نظر گرفته بودند.
سرلشگر فیروزآبادی یادآور شد: بنابراین داعش با یک افق بلند و یک سرمایه کلان و همچنین پشتوانه سیاسی نسبتا جامع از نظام کفر و استکبار کار خود را آغاز کرد، به همین منظور چندکار باید سریعا انجام میشد، ابتدا به سران عراق و سوریه باید روحیه داده میشد زیرا آنها اگر سست میشدند کشورشان به هم میریخت.
وی افزود: از سوی دیگر نیروهای نظامی این دو کشور باید ساماندهی میشدند زیرا آنها آگاهی لازم را نسبت به گروهکهای تروریستی نداشتند و در بهت فرو رفته بودند، بعد از این ارزیابی قدم بعدی برای مقابله در برابر تروریستها این بود که نیروهای مردمی، انقلابی و متدین و همچنین فدایی به صحنه بیایند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز داشت: در این میان داعش چهار استان عراق را تصرف و بغداد را نیز تهدید کردند، همین امر حکم جهادی را از سوی آیت الله سیستانی به همراه داشت، بعد از صدور حکم جهاد همه نیروهای مردمی به صحنه آمدند و توسط سپاه ما آموزش دیده و با عنوان حشدالشعبی به میدان نبرد رفتند، این گروه طرح های عملیاتی را پیگیری کرده و نیروهای نظامی هم قوت قلب گرفتند و با نیروهای مردمی همراه شدند.
سرلشگر فیروزآبادی با بیان اینکه نیروهای مسلح رسمی این دو کشور قبل از حرکت مردمی و بعد از حرکت مردمی با یک جهش حماسی روبرو بودند، خاطرنشان کرد: در این زمان به هرطریقی تمام حرکات تروریستها مدنظر بود و بررسی میشدند و برنامهریزی های لازم را انجام دادیم و در اولین حرکت دو پایتخت عراق و سوریه را هدف قرار دادیم، ابتداء سراغ دمشق و حرم حضرت زینب(س) رفته و پاکسازی از این را منطقه آغاز کردیم و سپس طرحهای عملیاتی زیادی در نیروهای مبارز طرحریزی شد.
وی بیان کرد: به این طریق نیروهای عراقی و سوری با یک حرکت گاز انبری از دو طرف به داعش حمله کردند و این پیروزی را بدست آوردند، یکی از فرماندهان نظامی که با جنگ آشنا بود وقتی قدرت داعش را دید پیشبینی کرده بود که تا ده سال آینده از حلب به مرز ترکیه میرسند اما تیز هوشی رهبری و فرهنگ حمایت از حرم حضرت زینب(س) و همچنین حضور مدافعین حرم باعث شد که این اتفاقات رخ دهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: جوانان افغانستان، پاکستان و ایرانی با یک شور و حرارت وارد میدان نبرد شدند و با توکل برخدا و وعده پیروزی مومنین از سوی خدا با شجاعت وارد صحنههای نبرد با داعش شدند، البته نباید فراموش کرد که داعشیها نیروهای آموزش دیده و با تجهیزاتی بودند و بسیار بیرحم و قصی القلب بوده و جنگ با آنها آسان نبود.
سرلشگر فیروزآبادی اضافه کرد: یکی از نکاتی که بایستی عمیقا به آن توجه کرد این است که داعش پس از پایتخت خود خوانده خود پایگاهی برای مبارزه در ایران درست کرد، یک سردار تونسی به همراه یارانش هدف حمله به ایران را داشتند و حضور آنها در استان دیالی برای حضور در ایران بود که ما اعلام کردیم که نزدیک شدن تا فاصله 40کیلومتری به مرز ایران را برنمیتابیم.
وی در پایان گفت: سردار سلیمانی نقش مهمی در این پیروزی داشتند و همیشه از همه درخواست شهادت داشتند، سردار سلیمانی از پیچیدگی و عظمت کار آگاه بود و با هدایتهای رهبری، استقامت، مدیریت و فرماندهی سردار قاسم سلیمانی توانستیم سربازان را به مرزهای مشترک بین عراق و سوریه برسانیم و این پیروزی بدست بیاید.
نظر شما