به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست کنسرت گروه مولانا پیش از ظهر امروز سه شنبه 30 آبان با حضور محمدجلیل عندلیبی و استاد فروهری تکنواز نی، سیدرضا کردستانی خواننده، صابر نظرگاهی نوازنده تار در تالار وحدت برگزار شد.
محمدجلیل عندلیبی، سرپرست گروه مولانا در این نشست گفت: رپرتوار برنامه در سه قسمت است در قسمت اول بهزاد فروهری دونوازی نی و تنبک دارند، در قسمت دوم ابتدا در دستگاه همایون تصانیفی از عبدالرحمن وفایی به خوانندگی سیدرضا کردستانی اجرا می شود و سپس قطعاتی در دستگاه شور و بیات ترک را اجرا خواهیم کرد.
عندلیبی سپس با اشاره به سوابق گروه موسیقی مولانا اظهار داشت: من این گروه را در سال 54 تاسیس کردم؛ هسته اصلی گروه مولانا از مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به راهنمایی استاد دکتر داریوش صفوت شروع شد و در 23 مهر سال 1356 در تئاتر شهر متولد شد، رضوی سروستانی خواننده گروه بود و بعدها آقای ناظری، و افتخاری به ما پیوستند.
وی افزود: گروه مولانا در عرصه موسیقی زحمات زیادی می کشید و کنسرت های زیادی را در داخل و خارج از کشوربرگزار کرد و در ابتدای انقلاب گروه موسیقی سنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.
محمدجلیل عندلیبی خاطر نشان کرد: این کنسرت بر اساس تدوین مقامات ایرانی به زبان کردی است برخی از دستگاه های ما عاریه گرفته از موسیقی اقوام به ویژه کردیاست.
نظرگاهی،نوازنده نیز در این نشست گفت: جزو اولین اجراهایی است که با گروه مولانا دارم؛ اما با این گروه آشنا هستم که آثار فاخری در موسیقی ایران را خلق کردند.
محمدجلیل عندلیبی در پاسخ به این سئوال که چرا نخواستید با خوانندگان قدیمی آثار گروه مولانا را بازخوانی کنید؟ گفت: شاید استاد ناظری کم لطف بودند من با ایشان پارسال صحبت کردم، من 3 اثر دارم که اولین آثار شهرام ناظری و اولین های موسیقی معاصر ما بود که سرود نبود، آثار «بیقرار» و «کیش مهر» از جمله آثار ماندگاری بودند، من گفتم آقای ناظری آثاری که مردم با آن نوستالوژی و خاطره دارند را اجرا کنیم اما نشد؛ من ترجیح می دهم با جوانان این کار را بکنم من مایلم با جوانان کار کنم.
عندلیبی درباره قطعات اجرایی در کنسرت کورده واری اظهار داشت: قسمت اول که در دستگاه همایون اجرا می شود شامل 3 تصنیف با عنوان «بانگ رباب» بعد مقام همایون و بعد تصنیف «بیقرار» است، موسیقی که ما اجرا می کنیم موسیقی ردیف دستگاهی است، تصنیف کردی «یار غزال» و تصنیف «زردی خزان» برای زلزله زدگان کرمانشاه اجرا می شود .
وی همچنین خاطر نشان کرد: متاسفانه موسیقی کردی ما الان «هلپرکه» شده است؛ موسیقی که ما اجرا می کنیم موسیقی عمیق و تفکربرانگیز است؛ چون بخشی از موسیقی ردیف دستگاهی از موسیقی های اصیل عاریه گرفته است. سیدرضا کردستانی خواننده کنسرت گروه «مولانا» نیز در این نشست گفت: ما در این کنسرت قطعاتی را اجرا می کنیم که هم به زبان فارسی و هم به زبان کردی خوانده شده و می تواند برای مخاطبان جالب توجه باشد، ما مطابق شجرنامه ای که داریم به باباطاهر برمی گردیم و دوست داریم کارهایی که اجرا می کنیم از اشعار باباطاهر باشد.
محمدجلیل عندلیبی درباره اختلافات بین بزرگان موسیقی ایران گفت: سال ها انحطاط فرهنگی در همه زمینه ها داریم، این دشمنی و بی رحمی و شقاوت حتی در بین برادران و کل اجتماع ریشه دوانده است، من کاری را بر این اساس ساخته ام یعنی دلم به درد آمده است. بیشتر آثار جدیدم را بر اساس مشکلات اجتماع ساخته ام، بین هنرمندان نمی شود گفت صددرصد دشمنی وجود دارد بیشتر اختلاف سلیقه است، بین هنرمندان دشمنی تا مردم عادی کمتر است.
گفتنی است، کنسرت موسیقی سنتی و کردی «کورده واری» به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس گروه «مولانا» و به یاد زنده یاد علی اصغر کوردستانی با صدای سیدرضا کوردستانی و اجرای تک نوازی نی بهزاد فروهری به سرپرستی محمد جلیل عندلیبی ساعت ۲۱:۳۰ روز سه شنبه هفتم آذر در تالار وحدت تهران برگزار می شود.
نظر شما