سخنرانی های جذاب با منبر دیجیتال/ سازه های کتاب در خانه و مسجد

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام نظری معتقد است، طرح ترویج کتاب در خانه و مساجد باعث افزایش فرهنگ مطالعه و کاهش مشکلات خانوادگی شده است.

حجت الاسلام مرتضی نظری، روحانی برگزیده چهارمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی به خبرنگار شبستان گفت: در جهت ترویج کتاب و کتابخوانی چند طرح و برنامه داشتم که در چهارمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی برگزیده شد و باعث شد منتخب این جشنواره شوم. طرح های بنده هم خاص بود و هم گسترده. طرح خاصی که داشتم این بود که برای اولین بار در استان کرمان منبر دیجیتال را طراحی کردم. این یک کار نو و جدیدی است که منبرهای روحانیت را از خطابه سنتی بیرون می آورد به گونه ای که تمام مخاطبان را شامل می شود و همه می توانند ارتباطی مستقیم و صمیمی با منبر یک طلبه و روحانی پیدا کنند.

 

حجت الاسلام نظری در مورد طرح منبر دیجیتال بیان کرد: این کار در واقع کار ساده ای است که با پرده و ویدیو پروژکتور انجام می شود. فیلم، عکس و احادیث و در کل محور سخنرانی را روی پرده ویدیو پروژکتور نمایش می دهیم. پرده ویدیو پروژکتور کنار منبر قرار دارد، هم در قسمت آقایان و هم در بخش بانوان. سخنران و واعظ در این طرح با تبحری که دارد، می تواند در خطابه خود از تصویر هم استفاده کند که جذابیت گفتارش بیشتر باشد. در حقیقت فرد روحانی وقتی سخنرانی را شروع می کند در خلال آن می تواند از فیلم و عکس مرتبط با موضوع سخنرانی استفاده کند و این باعث می شود اثرگذاری منبر بیشتر شود.

 

وی تصریح کرد: طرح منبر دیجیتال دو سال است که کلید خورده و اثرات خوبی داشته است. استقبال از این طرح خوب بوده به طوری که مردم تشنه این هستند که بدانند چه زمانی منبر ما به این شکل شروع می شود تا بیایند و استفاده کنند. منبر دیجیتال تاثیرگذاری زیادی دارد و برای مخاطبان جذاب است.

 

وی در پاسخ به این سوال که چقدر طرح منبر دیجیتال می تواند در جذب جوانان به مساجد موثر باشد، عنوان کرد: طرح منبر دیجیتال را برای نخستین بار در کرمان اجرا کردم و شاهد تاثیرگذاری آن هستم. این طرح جدید و نو است. مردم به ویژه جوانان منتظر چنین برنامه های جدید و جذابی در مساجد، کارهای معنوی و مراکز فرهنگی و مذهبی هستند. جوانی که با فضای مجازی، موبایل و تبلت ارتباط دارد، وقتی این کار جدید را می بیند، جذب می شود. شاید برخی جوانان خیلی با منبر سنتی مأنوس نباشند و جذب منبر دیجیتال شوند. از روی تجربه خود می توانم بگویم منبر دیجیتال 99 درصد بر روی مخاطبان بخصوص جوانان اثرگذار بوده است.

 

حجت الاسلام نظری با بیان اینکه دومین  طرحم ترویج کتاب و کتابخوانی در مسجد بود ، اظهار داشت: در یک سازه متناسب با فضای مسجد در قسمت ورودی آقایان و خانم ها به طور جداگانه، کتاب های مختلف در حیطه کودکان، نوجوانان، بزرگسالان و جوانان گذاشته می شود. کسی که به مسجد می آید موقعی که می خواهد مهر و جانماز بردارد در کنارش یک کتاب هم برمی دارد و حداقل پنج دقیقه ای با کتاب مانوس می شود.

 

برگزیده چهارمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی با اشاره به طرح سوم خود در راستای کتابخوانی خاطرنشان کرد: طرح کتابخانه کوچک در منازل طرح سوم ماست. یک سازه جداگانه دارد که از طرف مسجد به خانواده ها می دهیم تا آن را در خانه نصب کنند. این سازه در سه قطع است؛ برای کتاب های کوچک، متوسط و بزرگ. یک سری کتاب ها را ما به خانواده ها اهدا می کنیم و یک تعداد را نیز به آنها پیشنهاد می کنیم. همین باعث می شود خانواده ها به کتاب و کتابخوانی رغبت پیدا کنند و انگیزه مطالعه آنها افزایش یابد.

 

حجت الاسلام نظری با بیان اینکه طرح کتابخانه کوچک در منازل گره گشای مشکلات خانوادگی است، گفت: این طرح باعث شده برخی از خانواده ها که مشکلاتی در حیطه های مختلف از جمله ازدواج و تربیت فرزند داشتند، برطرف شود. عده ای از خانواده ها به بنده گفتند که با کمک این سازه و کتاب هایش مشکلی که داشتند برطرف شده است. در واقع با این طرح خانواده ها غیرمستقیم متوجه مشکل خود شدند و آن را حل کردند. تعدادی از کتاب ها انتخاب ما بوده که به خانواده ها اهدا شده و البته خودشان هم می توانند یک سری کتاب دلخواه در کتابخانه قرار دهند. این طرح به ارتقای فرهنگ کتابخوانی در خانواده ها کمک می کند. متاسفانه در ایران فرهنگ مطالعه بسیار پایین است و ما می خواستیم با این سازه فرهنگ مطالعه را گسترش دهیم.

 

گفتنی است، حجت الاسلام مرتضی نظری، از کرمان در بخش امامان جماعت در چهارمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی به دلیل دو طرح منبر دیجیتال و طراحی کتابخانه در مسجد منتخب و تقدیر شد.

 

 

کد خبر 670633

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha