به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حبیب الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی، امروز (25 آبان) در همایش تبیین جایگاه بهزیستی در نظام سلامت اداری با اشاره به زلزله غرب کشور گفت: چهار هزار و 500 نفر از مددجویان در مناطقی هستند که زلزله آمده و خانه های آنان ویران شده است. امیدواریم در کوتاه ترین زمان وضعیت آنان را به حالت طبیعی برگردانیم.
وی با اشاره به سلامت اجتماعی، افزود: در قانون برنامه ششم به سلامت اجتماعی توجه شده و سازمان بهزیستی نیز متولی آن است. در شورای اجتماعی کشور قرار شد سند ملی سلامت اجتماعی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت و درمان و این شورا تدوین شود که اجرای آن باید با همکاری همه دستگاه ها و صاحب نظران باشد.
مسعودی فرید بیان کرد: مطالعات نشان می دهد 80 درصد سلامت افراد بر اثر عوامل محیطی و سبک زندگی آن ها شکل می گیرد. اما در همه کشورها 95 درصد اعتبارات به مباحث زیست شناختی و ژنتیکی و خدمات کلان هزینه می شود و درصد ناچیزی به سبک زندگی و عوامل محیطی اختصاص پیدا می کند.
وی ادامه داد: عده ای معتقدند سلامت اجتماعی را می توان در حوزه فردی معنا کرد و در مقابل نیز عده ای دیگر سلامت اجتماعی را همان سلامت جامعه می دانند. اما دیدگاه ما در موضوع سلامت اجتماعی، سیستمی، کل نگر و فرآیندی است. برای همین هم به نقش فردی و هم مولفه های اجتماعی موثر برسلامت و جامعه سالم نگاه می کنیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی بیان کرد: با این کار می خواهیم افرادی را داشته باشیم که نقش اجتماعی خود را به درستی ایفا کنند و بعد از آن نیز حمایت اجتماعی لازم نیز از آنان انجام شود.
وی گفت: دبیرخانه سلامت اجتماعی راه اندازی شده که یکی از کارهای آن سیاستگذاری سلامت اجتماعی است که از افراد حقیقی و حقوقی در این کار بهره می گیریم.
مسعودی فرید با اشاره به اقداماتی که در حوزه سلامت اجتماعی انجام شده است، عنوان کرد: برای اینکه سلامت اجتماعی اتفاق بیفتد نیاز به محلی برای ارائه این خدمات داریم.
وی افزود: در حال تدوین نظام خدمات اجتماعی هستیم تا از ظرفیت های موجود استفاده کنیم. هدف این است که همه این مباحث در قالب یک نظام تعریف شود تا بهره وری سیستم ها را افزایش و مانع موازی کاری شویم.
نظر شما