وجود سلایق متفاوت معضل پیش روی ناشران/ به دنبال تشکیل هیات نظارت بر ضوابط نشر در کردستان هستیم

خبرگزاری شبستان: مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان حل مشکلات حوزه نشر را از دستورکارهای این اداره کل عنوان کرد و گفت: به دنبال تشکیل هیات نظارت بر ضوابط نشر در استان هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، جلال قلعه شاخانی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان امروز (25 ابان) در نشست هم اندیشی مدیر کل با ناشران استان که به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد، اظهار کرد: تمام تلاش خود را برای داشتن صنف قوی و منسجم در حوزه نشر به کار خواهیم گرفت.

 

وی تشکیل اتاق فکر در حوزه نشر را از دستورکارهای خود اعلام کرد و ادامه داد: مسائل و مشکلات این حوزه را می دانیم و به دنبال راهکار برای رفع این مشکلات با همکاری صاحبنظران این عرصه هستیم و تلاش می کنیم طی برنامه چند ساله مشکلات حوزه نشر استان را حل و گام های را با اولویت بندی مسائل پیش رو برداریم.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، نظارت بر ضوابط نشر، شبکه توزیعی و اقتصاد نشر را مهمترین مشکلات این حوزه برشمرد و افزود: نشست با هیات نظارت بر ضوابط نشر وازتخانه در راستای رفع مسائل موردی از راهکارهای کوتاه مدت و تاثیرگذار این حوزه است که سعی می شود در آینده نزدیک به آن پرداخته شود.

 

قلعه شاخانی، به وجود سلایق متفاوت هیئت های ممیزی اشاره کرد و افزود: شرایطی را فراهم می کنیم تا در اولین فرصت با حضور نمایندگانی از ناشران استان جلسه ای با هیات نظارت بر ضوابط نشر وازتخانه در راستای رفع مشکلات حوزه نشر استان تشکیل شود.

 

وی ادامه داد: برای رفع مشکلات ریشه ای ان شالله شرایطی فراهم می کنیم که جلسه ای با هیئت نظارت مرکز داشته باشیم.

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان همچنین با بیان اینکه ضوابط نشر، قانون مشخصی ندارد، اظهار داشت: خلاف شئونات و مخل امنیت ملی نبودن مصداق قانون نشر است و موارد دیگر در اختیار هیئت نظارت و برابر سلیقه آنها است.

 

وی تشکیل هیات نظارت بر ضوابط نشر در استان را از راهکارهای بلند مدت رفع مشکلات حوزه نشر عنوان کرد و بیان کرد: اگر مجوز هیئت نظارت وارد استان شود، بسیاری از مشکلاتی که ناشران استان ممکن است داشته باشند و هیئت ممیزی مرکز به آن اشراف و شناخت ندارد، حل می شود.

 

قلعه شاخانی به اقتصاد نشر و میزان اعتبار وزارتخانه برای خرید کتاب نیز اشاره و اذعان کرد: تلاش می کنیم میزان اعتبار خرید کتاب بیشتر شود و در سالهای بعد درصدد هستیم از منابع استانی اعتباراتی برای خرید کتاب به اعتبار وزارتخانه اضافه کنیم.

 

وی خواستار رفتن ناشران به سمت استاندارهای موجود حوزه نشر شد و افزود: مواردی چون طرح جلد، صفحه و حروفچینی در انتشار یک کتاب تاثیرگذار است که لازم است ناشران استان به این موارد توجه کنند.

 

وی از برپایی نمایشگاه کتاب قبل از پایان سال جاری در استان خبر داد و ابراز داشت: در این نمایشگاه از کتاب های که نیاز استان است و مخاطب استان خواهان آن است، حمایت می کنیم.

 

در ادامه این نشست هم اندیشی هر کدام از ناشرین پیشنهادات و نقطه نظرات خود را بیان و مطالبات خویش را از مدیر کل جدید درخواست کردند.

 

نبود نمایشگاه استانی بصورت منظم، نبود نمایشگاه به مناسبت هفته کتاب، سانسور کتب مذهبی اهل سنت از سوی ممیزان کتاب، عدم خرید کتب ویژه اهل سنت و کوردی از ناشران استان توسط کتابخانه های عمومی، برپایی نمایشگاه کتاب بدون هماهنگی با اتحادیه ناشران، ناچیز بودجه خرید کتاب در استان و پایین بودن تیراژ کتاب در استان از جمله مسائل و مشکلات مطرح شده در این نشت هم اندیشی بود.

کد خبر 670002

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha