به گزارش خبرگزاری شبستان «العهد» در مقاله ای نوشت: با مروری بر اظهارات رسمی اخیر آل سعود و بیانیه های رسانه ای آنها و توئیت های فعالان سیاسی این رژیم در شبکه های اجتماعی امکان حمله عربستان علیه لبنان پیش بینی می شود. دیری نمی پاید که ارتباط عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی برای تحریک حمله به لبنان به بهانه نابودی حزبالله و توان نظامی آن آشکار خواهد شد. نکته ای که بر پیشرفت جدی این ارتباط تأکید می کند، اهتمام رژیم صهیونیستی و جنب و جوش درونی رسانه ها و سیاستمداران این رژیم برای بد نشان دادن چنین جنگی به درخواست سعودی است.
از نظر تأمین بعد مالی این جنگ هیچ تردیدی وجود ندارد که بر عهده عربستان سعودی خواهد بود، چرا که آل سعود خواستار چنین جنگی برای تحقق اهداف خود هستند و اساسا تاریخ عربستان در تأمین مالی تمام جنگ های منطقه ثابت است. جنگ یمن، سوریه، عراق و در گذشته جنگ صدام حسین علیه ایران همه و همه گواه چنین حقیقتی است.
از لحاظ پوشش رسانه ای و سیاسی عربی، منطقه ای و بین المللی نیز عربستان سعودی و دستگاه های تبلیغاتی آن آمادگی کامل پوشش این جنگ تحت عنوان مبارزه با تروریسم حزب الله و ایران را دارند. حضور دیپلماتیک و رسمی آن نیز از طریق ارعاب و تهدید و اعمال فشار مالی و اجتماعی بر اتباع عرب در این کشور (چنانچه در مورد سعد حریری نیز اتفاق افتاد) آماده تدارک چنین پوششی هستند.
نقض توافق هسته ای با ایران و اتهام موشک های دفاعی این کشور به حمایت از انصار الله و حزب الله از سوی آمریکا و «دونالد ترامپ» فرصت مناسبی برای اعمال فشار سیاسی و دیپلماتیک بر جبهه مقابل است.
از نظر بعد نظامی نیز اما باید گفت که مشارکت نظامی عربستان در این جنگ خوشایند صهیونیست ها نیست و آنها به یک عامل خارجی ناشناس که به آن اعتماد ندارند، هرگز اجازه ورود به مانور حساس در مقابله با حزب الله را نمی دهند. دلایل بی اعتمادی آنها فراوان است و کوچکترین آن ناکامی آل سعود در جنگ علیه یمن است.
عناصر واقعی این جنگ
طبیعتا امکانات مذکور که توسط عربستان سعودی در این جنگ به اسرائیل ارائه خواهد شد مهم هستند اما از داده ها و نتایج حقیقی و عملی این جنگ برای اسرائیل بسیار دور خواهند بود و اسرائیل حتما داده های نظامی و استراتژیک حاصل از این جنگ را به صورت مستقیم بررسی خواهد کرد.
این داده ها عبارتند از:
یکی از مشکلاتی که رژیم صهیونیستی را تهدید می کند عدم اطلاع کافی از توان موشکی دریائی حزب الله است زیرا ممکن است با موشک های زمینی و دریائی حزب الله کاملا غافلگیر شده و توان نظامی و اقتصادی خود را در دریا از دست دهد.
مشکل دیگر عدم اطلاع کافی از موشک های زمین به هوای حزب الله است که به آسانی می تواند موشک های هوائی آن را مورد هدف قرار دهد.
عدم اعتماد به سیستم گنبد آهنین که حتما از ایجاد مانع در برابر موشک های حزب الله ناتوان خواهد بود.
رژیم صهیونیستی همچنین از احتمال هدف قرار گرفتن در شهرک های ایجاد شده در مرز فلسطین اشغالی و غافلگیر شدن با کشتار نظامیان و غیر نظامیان اسرائیلی و همچنین عدم حفظ تعادل در جبهه داخلی خود حین جنگ واهمه دارد.
این داده های عملی که هنگام بررسی تصمیم جنگ علیه لبنان پیش روی رژیم صهیونیستی قرار دارد طبیعتا رؤیاهای آل سعود را محقق نساخته و برای بی فایده اعلام کردن خواسته آل سعود برای جنگ می تواند قانع کننده باشد. اما این رژیم به دلایلی چند از جمله فرو رفتن بیشتر عربستان در باتلاق تفرقه عربی- اسلامی و بقای فشار سیاسی و دیپلماتیک بین آن با لبنان و حزب الله اجازه می دهد فعلا پیش بینی ها به همان روند خود ادامه دهند هر چند که در نهایت تصمیم به جنگ و یا غیر آن را بر اساس داده های پیش روی خود اتخاذ می کند.
نظر شما