به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت السلام والمسلمین حاج شیخ عباس اخوان استاد حوزه علمیه و مفسر قرآن کریم، شب گذشته در مراسمی که به مناسبت دهه سوم ماه صفر در مسجد شهید بهشتی(ره) برگزار شد، گفت: یکی از نگرانیهای انسان آن است که آیا او به تکلیفش عمل کرده یا نه.
وی افزود: بیش از آن که این نگرانی در وجود انسان شعلهور شود ابتدا باید به وظیفه و تکلیف خود آشنا باشد بر همین اساس انسان تا هنگامی که نداند تکلیف و وظیفهاش چیست نگرانی او بی فایده خواهد بود.
این مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه انسان برخی اعمال را به عنوان وظیفه برای خود میداند در حالی که آن عمل جاهلانه و به دور از عقل به شمار میرود، اظهار داشت: برخی افراد براساس تصورات اشتباه فکر میکنند کاری که انجام میدهند همان عمل به تکلیف است در حالی که این چنین نیست چرا که انجام تکالیف نیاز به آگاهی دارد.
حجت الاسلام والمسلمین اخوان با استناد به روایتی از امام سجاد(ع)، ابراز کرد: حضرت فرمودند: فرزندم گردن خودت را پل بهشت مردم قرار نده؛ انسان برای آگاهی یافتن درباره تکالیف دینیاش نیاز به صرف زمان دارد تا بتواند مسیر کمال را با آگاهی و علم طی کند.
وی با تاکید براینکه انسان ابتدا باید خود عامل به وظایف باشد سپس وظیفه خود را نسبت به دیگران انجام دهد، گفت: مقدار آگاهی انسان از وظایفش بسته به میزان عقل اوست، انسان باید از جهالت خود واهمه داشته باشد.
این خطیب مشهور ادامه داد: انسان باید به اندازه تواناییاش نسبت به دینش تحقیق کند و براساس یافتههایش عمل کند. معرفت و آگاهی یافتن از دین نشان از رشد عقل انسان دارد.
این مفسر قرآن کریم در پایان خاطر نشان کرد: سبک زندگی انسان باید براساس دستورات دین تنظیم شود در چنین صورتی سعادت دنیوی و اخروی او تضمین میشود.
نظر شما