به گزارش خبرگزاری شبستان، «المنار» در مقاله ای به قلم «خلیل موسی موسی» نوشت: برای تفسیر و توضیح پیامدهای سیاسی و تأثیر آن ها بر برنامه های غرب و نتایج پربار محور مقاومت در شرق سوریه و مرزهای عراق بررسی نکات زیر ضروری است:
دیدار نیروهای مقاومت در مرز عراق و سوریه و مفاهیم استراتژیک آن:
«اسامه دنوره» پژوهشگر و محقق عرب در تحلیل مفاهیم استراتژیک تلاقی نیروهای مقاومت در استان دیرالزور تأکید کرد خبر این دیدار به گوش آمریکا، غرب و رژیم صهیونیستی خوش نیامد. وی افزود این تلاقی نیروها در دیرالزور مفاهیم استراتژیک و سیاسی بسیاری در بر داشت که در درجه نخست دال بر گسترش و ریشه دواندن جغرافیای ارتباط زمینی بین سوریه و عراق و به تبع محور مقاومت است . دیرالزور امروز به جای اینکه یک پل زمینی تهدید شده با حضور آمریکا و مزدوران آن باشد، به قطعه پهناوری تبدیل شده که نشان دهنده یک حالت پایدار نظامی و استراتژیک با ابعاد هماهنگی میدانی، لجستیک و اقتصادی است.
این محقق معتقد است که هماهنگی نظامی بین دو ارتش در این منطقه و دیگر مناطق مرزی اولین هماهنگی مشترک بین دو ارتش برادر از زمان جنگ 1973 است.
«دنوره» در توضیح بیشتر این هماهنگی، آن را پیام مهمی به مزدوران آمریکا در منطقه برشمرد و آنان را در حال حاضر در مقابل تکامل دو قدرت بزرگ و شایسته نظامی برای مقابله با هر نوع خطر احتمالی در آینده توصیف کرد. وی افزود یکی از این دو قدرت بزرگ یعنی ارتش عربی سوری بر تروریسم گسترده که هیچ دولتی تا کنون با آن مقابله نکرده بود، پیروز شد و آن دیگری یعنی ارتش عراق تروریسم را در هم شکست و طرح تقسیم این کشورها را با شکست مواجه کرد.
وی در ادامه گفت مشارکت گروه های مردمی حشد الشعبی در عراق و سوریه بعد استراتژیک و مهمی در این پیروزی به شمار می رود که موجب شکست طرح تروریسم و تقسیم و اشغال منطقه شد.
تقویت جبهه مشترک در مقابله با نیروهای تجزیه طلب و اشغالگر آمریکائی و اسرائیلی و بقایای تروریسم در مرزهای اردن یکی از بازنمودهای مهم و استراتژیک پیوند نیروهای دو کشور است. حتی بازتاب مثبت آن را در مقابله با گروه های تروریستی موجود در شمال سوریه در آینده شاهد خواهیم بود.
این تکامل و همگرایی دو ارتش در هر دو طرف مرزها عملا به مفهوم نابودی تمام تلاش های صورت گرفته برای تجزیه سوریه و عراق بر پایه بنیان یک نهاد تروریستی است که در پوشش ادعای خلافت به دنبال اشغال زمین های دو کشور و تقویت آنها به نفع خود در هر دو بعد بوده است.
همچنین در مورد بعد عملی تلاقی این نیروها باید گفت که طرح نابودی نظامی و سیاسی دو ارتش عراق و سوریه در وهله اول و ایران و مقاومت و ارتش روسیه در وهله دوم با شکست مواجه شده و از بین رفته است و این بدان معناست که کشورهای مقابل تروریسم یکی از مهم ترین منافع غرب در استفاده ابزاری از پدیده تروریسم و هرج و مرج افکنی در منطقه را شکست داده اند. در حقیقت تحقق چنین ارتباطی بین ارتش دو کشور عملا حمایت از موضع استراتژیک نظامی و سیاسی مقاومت در مقابله با اسرائیل است.
همچنین تلاقی دو ارتش حاصل حضور امریکا و مزدوران آن را عقیم و بی نتیجه و محاصره ای نظامی قرار داده و سایه های شکست تمایل به هر نوع تقسیمی در مناطق شمال سوریه را انعکاس می دهد.
«دنوره» در پایان یادآور شد که دیدار دو ارتش در مرزها به عنوان دستاوردی به شمار می رود که ثبات بین المللی و سیاسی عراق و سوریه را همزمان با هم تقویت کرده و از پیروزی آنها در مقابل پدیده تروریسم حمایت می کند، همچنین منظومه ثبات منطقه و امنیت کلی در منطقه را نیز تضین کرده و در تضعیف و پایان دادن به طرح های اشغال و تقسیم سهم بزرگی خواهد داشت.
نظر شما