بهره گیری از فرهنگ بومی و دینی برای ترویج عفاف

خبرگزاری شبستان:یک کارشناس تربیتی گفت: باید از ظرفیت پوشش های محلی به دلیل تنوع و عقبه فرهنگی آنان در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب استفاده کنیم.

محمد ابراهیم محمدی، مدیرکل هنری و فرهنگی سابق وزارت آموزش وپرورش در گفتگو خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: جامعه از نظر عفاف وحجاب و ترویج الگوهای خاص تنزل پیدا کرده است و این موضوع را نیز در مدارس شاهدیم.

 

وی افزود: باید وزارت آموزش وپرورش سازوکاری را تعریف کند تا کسانی که حجاب خوبی ندارند، به سمت این پوشش بیایند و کسانی که حجاب دارند را نیز این امر در آنان تقویت و مبنا محور شود.

 

محمدی تصریح کرد: بهترین راهکار این است، وضعیت موجود آسیب شناسی شود و پوشش مناسب دانش آموزی نیز ارتقا یابد.

 

وی ادامه داد: برخی از دانش آموزان حجاب دارند اما  نمی توانند ترویج کنند. برخی دیگر نیز حجاب مناسبی ندارند؛ باید متناسب با دسته بندی دانش آموزان برنامه داشته باشیم.

 

این کارشناس تربیتی بیان کرد: برای ترویج عفاف و حجاب باید از ظرفیت پوشش های محلی استفاده کنیم. دانش آموزانی که ترک، کرد، بلوچ و از اقوام مختلف هستند، لباس محلی مختلف دارند که باید این لباس های محلی که محتوا محور است و عقبه درازی دارد و در اصالت افراد ریشه دارد استفاده کنیم.

 

مدیرکل هنری و فرهنگی سابق وزارت آموزش وپرورش تصریح کرد: نباید پوشش محلی را کنار بگذاریم و یک پوشش همانند مانتو را تحمیل کنیم.  یکی از روش های که می تواند به فرهنگ سازی عفاف و حجاب کمک کند، پوشش است.

 

وی ادامه داد: باید به دنبال این باشیم تا پوشیدن لباس محلی را در مدارس تقویت کنیم چراکه اصل پوشش است.

 

این کارشناس آموزشی تصریح کرد: باید بین لباس معناگرا که مبتنی برفرهنگ و ارزش قومیت ها است با لباس های رسمی که برای دانش آموزان طراحی می کنیم و آنان نیز  خیلی تمایل به پوشیدن آن ندارند تفاوتی قایل شویم و اهمیت بیشتری بدهیم.

 

وی افزود: در مدارس خیلی از دانش آموزان پوشش مدرسه خود را دوست ندارند، هنگامی از مدارس خارج می شوند تغییر می کنند و در خانه نیز هیچ تمایلی ندارند از آن استفاده کنند.

 

محمدی بیان کرد: بحث پوشش  فطری است و در تاریخ ایران، اسلام و ادیان ریشه دارد، باید امر پوشش را توسعه دهیم. از آنچه که به عنوان میراث و دارایی است سعی می کند به حراج نگذارد.

 

وی گفت: باید در استفاده، توسعه و تقویت پوشش های فرهنگی تاکید داشته باشیم.در پوشش محلی دختران و پسران در سراسر نقاط کشور زیبایی هایی وجود دارد که باید بر استفاده آن تاکید داشته باشیم و آن را ترویج دهیم.

 

مدیرکل هنری و فرهنگی سابق وزارت آموزش وپرورش بیان کرد: لباس های محلی همانند رنگین کمان هستند واز لحاظ تنوع و رنگ آمیزی بسیار زیبا هستند که هر کسی آن را می پسند.

 

محمدی تصریح کرد: بازگشت به پوشش  لباس محلی و بومی می تواند نسخه علاج پوشش مناسب باشد. در خواست دارم، مسایل مختلف را به اسلام را ربط ندهیم و هر فردی را که عفاف و حجاب را رعایت نمی کند، نگویم مخالفت با اسلام کرده است بگویم، مخالف  پوشش مناسب است و با فطرت خود در جنگ و جدال است نه با اسلام.

 

وی بیان کرد: سند تحول بنیادین دغدغه اصلی وزارت آموزش وپرورش نیست، خیلی از افراد بند های این سند را متوجه نمی شوند. حجاب، حیا و عفاف نیز در سند تحول بنیادین آمده است که برخی ها تعریفشان تنها از حجاب است.

 

وی ادامه داد : اگر حیا و عفت دانش آموزان را تقویت کنیم مشکلات نداشتن حجاب نیز حل می شود. رابطه مستقیم بین حیا، عفاف و حجاب وجود دارد که باید همه جانبه به آن توجه کنیم.

 

مدیرکل هنری و فرهنگی سابق وزارت آموزش وپرورش گفت: باید واژه ها را در فهم میدانی مطالعه کرد که این درخواست سند تحول بنیادین نیز است. وقتی وارد مدارس می شویم، به عفاف، حجاب، غیرت و حیا توجه کرد. حجاب برون داد، حیا، عفاف و غیرت است.

 

وی ادامه داد: سند تحول بنیادین باید پرونده پرونده، تشریح و مورد بحث قرار گیرد و متناسب با آنالیزی که انجام می گیرد، زیر نظام هایی برای آن تعریف شود.

 

محمدی بیان کرد: همه دانش آموزان از لحاظ پوشش مشکل ندارند، بلکه باید همه جانبه به آن توجه کرد. محتوای سند تحول خوب دریافت نشده است و همچنین جدی نیز گرفته نشده است.

 

مدیرکل هنری و فرهنگی سابق وزارت آموزش وپرورش خاطر نشان کرد: سند یک کتابچه کوچک است که می توان از آن صدها برنامه در آورد. یکی از برنامه باید ارتقای حیا، عفاف، غیرت  در دانش آموزان باشد

 

کد خبر 668506

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha