به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، مهندس جواد صدیقیان رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل در نشست اعضای شورای اسلامی شهر، به نقش توامان میراث و شوراها در حفظ ارزش های تاریخی و توسعه گردشگری اشاره کرد و افزود: شهرستان آران و بیدگل از لحاظ غنای بناهای ارزشمند تاریخی ، پس از اصفهان و کاشان ، رتبه سوم استان را در اختیار دارد.
وی افزود: تعداد ۵۰۰ اثر تاریخی واجد شرایط ثبت در فهرست آثار ملی در این شهرستان وجود دارد که تنها ۱۲۳اثر به ثبت ملی رسیده و ۹ اثر هم جزء ثبت ناملموس است.
رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل خواستار تلاش همه جانبه مسؤولان شهرستان برای رسیدن به نقطه مطلوب از لحاظ ثبت آثار ملی شد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر مدارک ۲۵ اثر برای ثبت به مرکز استان ارجاع شده است که پس از تایید به تهران ارسال می شود.
صدیقیان هماهنگی شهرداری و میراث، تخصیص اعتبارات لازم و تصمیم سازی صحیح مراکز تصمیم ساز شهرستان را در حفظ آثار ملی مؤثر دانست و افزود: اعتبارات دولتی اداره میراث فرهنگی در سال نزدیک به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است که با توجه به گستردگی فعالیت ها، این اعتبار بسیار ناچیز است.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات ملی پایگاه ها از اعتبارات کل شهرستان بیشتر است، گفت: در حال حاضر فقط در شهر نوش آباد یک پایگاه فعال است و سایر بخش ها از این اعتبارات محروم است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل، اولویت گردشگری شهرستان را دوحوزه گردشگری مذهبی و طبیعی خواند و افزود: بیشترین گردشگران این شهرستان، گردشگران مذهبی هستند، اما در تعریف گردشگر ، کسانی مد نظر هستند که حداقل 24 ساعت در شهرستان بمانند و از این نظر آمار قابل قبولی نداریم.
به گفته صدیقیان، ناشناخته بودن مراکز گردشگری، ضعف در زیرساخت های گردشگری، اختلاف نظرهای داخلی در بحث گردشگری، و عدم وجود سند جامع و چشم انداز گردشگری از مشکلات اساسی شهرستان در این حوزه است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل در بخش دیگری از سخنانش صنایع دستی شناسایی شده در کشور را یکصد رشته دانست و افزود: در شهرستان آران و بیدگل ۲۵ رشته شناسایی شده است و برای فعالان این حوزه کارت شناسایی صادر شده است که امکان استفاده از اعتبارات مشاغل خانگی را برای آنها فراهم می کند.
صدیقیان به تشکیل انجمن های مختلف در حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: برخی از این انجمن ها فعال، برخی نیمه فعال و برخی فاقد فعالیت هستند که امیدواریم در آینده از ظرفیت بالای این انجمن ها بیشتر استفاده شود.
وی تعداد پایگاه های حفاظتی میراث فرهنگی شهرستان را 3 پایگاه عنوان کرد و افزود: در شهر آران و بیدگل ، سالانه بیش از یک هزار مورد بازدید انجام و گزارش آن به مراکز ذیصلاح ارسال می شود.
نظر شما