مردم باید با خدمات وقف آشنا شوند/ طبق قانون، اوقاف بر موقوفات خاص نظارت ندارد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان با بیان نکاتی راجع به سنت حسنه وقف، برنامه های این اداره کل در دهه پایانی ماه صفر را نیز اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام محمد قاسمی زاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، امروز(۱۵ آبان)در نشست خبری با اشاره به در پیش بودن دهه پایانی ماه صفر و نامگذاری آن به عنوان دهه وقف بیان داشت: این دهه که از ۲۵ آبان، روز وقف آغاز و تا ۴ آذر است؛ فرصتی برای آشنا کردن مردم با این سنت حسنه‌ است.

 

 

وی درباره «سنت حسنه» آن را عملی که تجویز، تأیید و انجام توسط معصومین داشته، معنا کرد و  اظهار داشت: خود ایجاد و توسعه وقف کمک به دولت و نظام ودستگاه های اجتماعی؛یک گره گشایی منظم و حساب شده و بستن راه سوءاستفاده بر افرادی است که می خواهند از عنوان خیرات مردم داشته باشند زیرا وقف و آنچه طبق مقررات شرع با آن رفتار شود، حذف شدنی نیست.

 

 

این مسئول یکی از مصادیق عملی وقف را اقتصادمقاومتی دانست و با توجه به هدف آن برای تولید و اشتغال، اظهار داشت: همه خیرین و متمکنین به این توجه کنند که وقف، رکنی از اقتصاد مقاومتی است.

 

 

وی اظهار داشت: اوقاف ۶ هزار موقوفه دارد که سه هزار مورد آن مسجد است و نزدیک دو هزار خانوار در موقوفات و امامزادگان و مؤسسات وابسته به وقف، امرار معاش می کنند و به زودی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر به این تعداد اضافه می شود؛ شما ببینید اگر قرار بود برای این تعداد افراد، شغل دولیت ایجاد شود نیازمند چه هزینه ای بود.

 


حجت الاسلام قاسمی زاده سپس به برنامه های شاخص و بزرگ هفته وقف در حوزه های فرهنگی و مذهبی و قرآنی اشاره کرد و پیش از آن، این نکته را بیان داشت: با وجود شور حسینی در دهه اول محرم اما در وقف نامه ها به ماه صفر بیش از محرم پرداخته شده است.

 

وی رونمایی از دو کتاب در حوزه وقف و امامزادگان استان، برپایی خیمه های معرفت در ۲۰ امامزاده شاخص، ۳۰ ایستگاه همه واقف باشیم برای مشاوره دادن به مردم برای وقف جدید، اعزام ۲۵۰ مبلغ که ۱۰۰ نفر آنان بومی است، توزیع  ۵ هزار جلد قرآن در اماکن مذهبی، محافل انس با قرآن، همایش تجلیل از یاوران وقف، همایش خانوادگی اوقاف، جلسه مشورتی با دستگاه قضا برای دفاع از موقوفات، کلنگ زنی پروژه ها، سفر رییس سازمان اوقاف برای افتتاح پروژه ها در پایان ماه صفر و برگزاری تور خبری ۲۳ آبان را از جمله برنامه های دهه وقف برشمرد.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان بر ضرورت انتقال نقش خدمات وقف به مردم توسط رسانه ها تأکید کرد و گفت: به مردم باید گفت که «وقف» چه خدماتی می دهد نه اینکه «اوقاف» لذا نقش خدمات وقف باید برای مردم تبیین شود.

 

وی درباره وقف های جدید هم بیان داشت: اولین چیزی که باید مورد توجه قرار گیرد، وقف بر ترویج فرهنگ قرآن و نشر معارف اهل بیت است و پس از آن وقف بر علم و فنآوری- علمی که مبنایی باشد- وقف برحوزه های علمیه و تبلیغ اسلامی که مورد غفلت قرار گرفته، وقف بر نظام سلامت جامعه، حل مشکلات اجتماعی از جمله اعتیاد و بچه های بد و بی سرپرست، امنیت و... از دیگر اولویت های وقف است.

 

حجت الاسلام قاسمی زاده با اشاره به مدارس علمیه شهر کرمان خاطرنشان کرد: حدود ۳۰۰ نفر در دو مدرسه مشغول به تحصیل است که اگر موقوفه نباشند{برخوردار از پشتوانه وقف نبود}، کار یک بنیان دینی و فرهنگی در استان معلوم نیست چه خواهد شد؟!

 

وی در خصوص ورود اوقاف به پروژه های گردشگری هم توضیح داد: از سه هزار موقوفه ای که اشاره شد، نیمی از آن فاقد درآمد است و با همکاری بخش خصوصی که سهم ما را اجاره می کند، هم ملک وقفی حفظ می شود، هم سهمی نصیب اوقاف و هم باعث آبادانی می شود؛ بهرحال باید بخش خصوصی را پای کار آورد و او هم هر جا منفعت اقتصادی برایش داشته باشد، ورود می کند لذا ورود ما به این حوزه هم سیاست دولت است، هم احیای موقوفات و هم اینکه تعدادی افرادمشغول کار می شوند.

 

مدیرکل اوقاف استان با بیان اینکه ۵ میلیارد تومان دیگر برای خانه حاج آقا علی رفسنجان جهت تبدیل به هتل و افتتاح رسمی لازم است؛ افزود: سه نوع وقف خاص، عامِ خاص و عام داریم که اوقاف، تنها دو مورد آخر را ناظر است و درباره موقوفه خاص مثل بیمارستان های ارجمند، راضیه فیروز و... هیچگونه نظارتی ندارد.

 

وی در توضیح بیشتر راجع به مطلب اخیر گفت: منظور از موقوفات خاص این است که به طور مثال واقف آن را چون نمی خواهد به فرزندان بفرشود، وقف بر اولاد می کند، لذا از درآمد آن هم خود و فرزندانش بهره مند می شوند و ربطی به اوقاف ندارد البته اگر این زیرساخت ها مثل بیمارستان های موقوفه{خاص} ارجمند و راضیه فیروز توسط افراد نیکوکار در کرمان فراهم نمی شد مردم برای دریافت خدمات پزشکی باید به دیگر استان ها می رفتند.

 

وی اقدامات وسیع اوقاف در حوزه امامزاده محمد شهر کرمان و احیاء بسیاری از موقوفات را مورد تأکید قرار داد و اعلام کرد: در ماهان،  ۱۰۰ هکتار برای کشت گیاه دارویی در نظر گرفتیم که زمینه ای برای قطب اقتصادی شود.

 

بخش دیگر سخنانش حجت الاسلام قاسمی زاده با محور خدمات اوقاف استان کرمان به زائرین اربعین متعاقباً منتشر می شود.

 

 

 

کد خبر 667601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha