مجموعه داستان‌هایی خواندنی برای نوجوانان

خبرگزاری شبستان:هشتم آبان‌ماه مصادف با شهادت «محمدحسین فهمیده» به عنوان روز نوجوان و بسیج دانش‌آموزی نامگذاری شده است. به همین منظور برخی آثار نوجوان سوره مهر را به علاقه‌مندان کتاب معرفی می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از سوره مهر هشتم آبان‌ماه مصادف با شهادت محمدحسین فهمیده بعنوان روز نوجوان و بسیج دانش‌آموزی نامگذاری شده است. به همین منظور برخی آثار نوجوان سوره مهر را به علاقه‌مندان کتاب معرفی می شود.

طنز دفاع مقدس با مجموعه «دار و دسته دار علی»

 «دار و دسته دارعلی» مجموعه داستان طنز با موضوع دفاع مقدس به قلم اکبر صحرایی است. «آمبولانس شتری»، «گردان بلدرچین»، «برانکارد دربستی»،  «تویوتای خرگوشی»، «مین سوسکی» در کنار «خمپاره های نقلی» و «بمب کلاغی» که به تازگی منتشر شده‌اند؛ مجلد هفت گانه (دار و دسته دار علی) را تشکیل داده‌اند.

 صحرایی درباره این دو مجلد پایانی اظهار داشت: جلد ششم «بمب کلاغی» نام دارد که در ادامه همان پنج جلدی است که به چاپ رسید و به‌صورت یک داستان بلند تکلیف دارو دسته‌دار علی مشخص و به اتمام می‌رسد. جلد هفتم هم با عنوان «خمپاره‌‌های نقلی» است که در آن روایت‌های کوتاه یک‌صفحه‌ای در قالب مینی‌مال در مورد دار و دسته ‌دارعلی است.

 

وی ادامه داد: پازل شخصیت‌ها که در پنج جلد شکل گرفته است در جلد ششم تکمیل می‌شود و مشخص می‌شود که چه اتفاقاتی برای شخصیت‌هایی همچون حاج صلواتی، داوود، رضا، شاپور، رضا، مراد و سایرین می‌افتد. در این جلد فضای فکری شخصیت‌ها باز می‌شود و مسایل بیشتری برای خواننده روشن می‌شود.

 این نویسنده افزود: این جلد شامل 100 داستان کوتاه از دار و دسته دارعلی است که معمولا هر داستان یک صفحه را در بر گرفته است.

 صحرایی همچنین درباره مخاطبان گروه سنی این مجموعه داستانی اظهار داشت: این اثر را برای گروه سنی نجوان در نظر گرفته‌ام که البته جوانان نیز می‌توانند از این مجموعه استفاده کنند.  مجموعه «دار و دسته دار علی» تولید دفتر طنز حوزه هنری برای گروه سنی نوجوان است.

« بچه‌های ایران» روایتی خواندنی و جانانه از دفاع مقدس  

 از مجموعه چهار جلدی «بچه‌های ایران» شامل کتاب‌های «بچه‌های تپه سوم» خاطرات سیدحمیدرضا طالقانی، «بچه‌های عملیات کرکوک» خاطرات یحیی نیازی، «بچه‌های کوهستان» خاطرات سیدرضا موسوی و «بچه‌های آوه‌زین» خاطرات فرنگیس حیدرپور است .این کتاب‌ها روایتگر جنگ برای بچه‌های ایرانی است، که همه آنها روایتی خواندنی و نوجوانانه از دفاع مقدس ارائه داده‌اند.

 

«بچه‌های تپه سوم» خاطرات سیدحمیدرضا طالقانی از یکی از ناب‌ترین خاطرات جنگ تحمیلی است. او با تنی مجروح، در عملیات والفجر ۳ بیش از دو هفته در بیشه‌ای به سر می‌برد. آن‌ها سه نوجوان بودند. خاطرات همدلی این سه نوجوان در دوران محاصره، می‌تواند بچه‌های سرزمین‌مان را با تصویر دیگری از جنگ آشنا کند.

 

«بچه‌های عملیات کرکوک» خاطرات «یحیی نیازی» است از عملیاتی در داخل خاک عراق. او که بیسیمچی بوده، به همراه گروه‌های چریکی ۱۵۰ کیلومتر در داخل خاک عراق نفوذ می‌کنند و پس از عملیات، با پای پیاده به وطن بازمی‌گردند. سختی‌ها و دشواری‌های این عملیات چریکی برای یک نوجوان و بازگو کردن آن در این کتاب، عملیات کرکوک را خواندنی و جذاب کرده است.

 

«بچه‌های کوهستان» خاطرات سیدرضا موسوی از واقعه‌ای است که تاکنون بازگو نشده است. او در کردستان اسیر می‌شود و پس از مدتی اسارت در بغداد، به زندان سلیمانیه اعزام می‌شود. در این زندان، او و دو تن دیگر تصمیم به فرار می‌گیرند. آن‌ها پس از فرار، هفده روز را با پای پیاده طی می‌کنند تا به خاک ایران برسند.

 

«بچه‌های آوه‌زین» خاطرات فرنگیس حیدرپور از سال‌های ابتدایی جنگ تحمیلی در منطقه غرب کشور و بازگو کننده خاطرت این زن شجاع در مبارزه با دشمن است.

 رفاقت فرزندان ایران با دو اثر داوود امیریان

  دو کتاب «رفاقت به سبک تانک» و «فرزندان ایرانیم» نوشته داوود امیریان به چاپهای متعدد رسیده‌اند. این دو اثر را باید جزء آثار پرطرفدار ادبیات کودک و نوجوان سوره مهر بدانیم.امیریان "رفاقت به سبک تانک" 47 داستان کوتاه از وقایع جنگ ایران و عراق را با محتوای طنز و با نثری شیرین و روان برای گروه سنی نوجوان به نگارش درآورده است.

 

نویسنده با استفاده از دیدهها و تجربیات خود در جبهه و همچنین منابعی ، فضای جبهه، وقایع جنگ و ارتباط رزمندگان با یکدیگر و ... را به گونهای خاص برای مخاطبان نوجوان مجسم کرده است. همچنین در چاپ بیستودوم کتاب "فرزندان ایرانیم" خاطرات یک رزمنده بسیجی از دوران جنگ بازگو میشود که در آن رویدادهای تلخ و شیرین جنگ برای نوجوانان روایت شده است.

 

رتبه اول بخش خاطره در پنجمین دوره جشنواره بهترین کتب دفاع مقدس، دیپلم افتخار نهمین دوره جشنواره کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، رتبه اول بخش تالیف و داستان دومین دوره جشنواره مهر و تقدیر در نخستین جشنواره ادب پایداری بیست سال داستان نویسی دفاع مقدس از جمله جوایزی است که کتاب "فرزندان ایرانیم" به دست آورده است.

 

گفتنی است دو کتاب "رفاقت به سبک تانک" و "فرزندان ایرانیم" از جمله کتابهای طلایی انتشارات سوره مهر هستند. نشان کتاب طلایی برای کتابهایی که جوایز معتبری را کسب کرده‌اند، استفاده میشود.

مجموعه «داستان‌های انقلاب» برای نوجوانان

مجموعه هفت جلدی «داستان‌های انقلاب» با ویرایش محمدرضا سرشار(رهگذر) شامل گزیده داستان‌های کوتاه درباره پیروزی انقلاب اسلامی برای نوجوانان است. مجموعه هفت جلدی «داستان‌های انقلاب» که توسط محمدرضا سرشار گزیده و ویرایش شده، شامل منتخب داستانهای کوتاهی است که تاکنون درباره انقلاب اسلامی ایران نوشته و منتشر شده است.

 داستانهای این مجموعه که به تازگی توسط سوره مهر منتشر شده، به قلم نویسندگان شناخته شده در حوزه ادبیات کودک و نوجوان به رشته تحریر درآمده است. این گروه سنی (نوجوان) با خوانش این مجموعه می‌توانند با حال و هوا و روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی آشنا شوند.

 عناوین این هفت مجموعه به ترتیب عبارتند از «به دنبال پدر»، «پای تخته سیاه»، «همه گفتند مرگ بر شاه»،«نوشته روی دیوار»، «غریبه‌ها»، «جاسوس» و «امام می‌آمد» است.

 «به دنبال پدر»: اولین مجموعه از سری«داستان های انقلاب» است. در این مجموعه، 6 داستان به قلم نویسندگان نسل اول بعد از انقلاب است که اسامی آنها با داستان‌هایشان عبارتند: داوود غفارزادگان«روزی دیگر»، رضا رهگذر«مش‌قاسم»، طاهره ایبد«آقا جان»، حسین فتاحی«شبهای انقلاب» ، محمد ناصری«محمد ناصری» و شهید علیرضا شاهی «به دنبال پدر».

 

«پای تخته سیاه»: کتاب«پای تخته سیاه» دومین مجموعه از سری«داستان های انقلاب» است. در این مجموعه، ناصر شریف زاده با داستان«پای تخته سیاه»، مجید درخشانی با دو داستان «یک فریاد و هزار فریاد» و «سیزده محرم» و داوود غفارزادگان نیز با دو داستان دو داستان: «جعبه عسل» و «رویش در باد»، دومین اثر از مجموعه داستان‌های انقلاب را تشکیل داده‌اند.

 

همه گفتند مرگ بر شاه:«همه گفتند مرگ بر شاه»، سومین مجموعه از سری«داستان های انقلاب» است. این مجموعه، شش داستان به قلم پنج نویسنده است؛ مجید درخشانی با دو داستان«رهایی» و«اخلالگرها» بهمن پگاه راد با داستان«مدرک جرم»، داوود غفارزادگان نیز با داستان «کبوترها و خنجرها» ، ابراهیم حسن بیگی با «استوار ایوبی» و مریم جمشیدی نیز با داستان «همه گفتند مرگ بر شاه» ارائه شده است.

 

 کتاب«نوشته روی دیوار»، چهارمین مجموعه از سری«داستان های انقلاب» است. این مجموعه با پنج داستان به قلم پنج نویسنده است. محمدرضا بایرامی«تفنگ»، مصطفی خرامان«سنگ و شیشه»، غلامرضا آبروی«عکس»، هاجر زمانی«شبی برای شعار نویسی» و سید ناصر هاشمی«نوشته روی دیوار» ارائه شده است.

 

 کتاب«غریبه ها»، پنجمین مجموعه از سری«داستان های انقلاب» است. در این مجموعه، 4 داستان به قلم 3 نویسنده است. علی اکبر والایی«آخرِتعزیه»، م. تقوا «بسته عجیب» و محمدحسین کیانپور با دو اثر«شاخه‌های شکسته و غریبه‌ها» ارائه شده است. گفتنی است این اثر پیشتر در سوره مهر انتشار به چاپ چهارم رسیده بود.

 

  کتاب«جاسوس»، ششمین مجموعه از سری«داستان های انقلاب» است. در این مجموعه، 4 داستان به قلم 4 نویسنده؛ علی آقاغفار«اولین نقش من»، مجید درخشانی«جاسوس»، محمدحسین کیانپور«مجسمه» و حسین عبدی«نقشه» ارائه شده است. گفتنی است این اثر پیشتر در سوره مهر به چاپ چهارم رسیده بود.  

 

 کتاب«امام می آمد»، هفتمین مجموعه از سری«داستان های انقلاب» در این مجموعه، 6 داستان به قلم 6 نویسنده؛ وجیهه علی اکبری سامانی«یکی از همین مردم»، احمد عربلو«مرد پریشان»، خسرو آقایاری «شبهای حکومت نظامی»، علی اکبر والایی«دستی از دور»، مهدی کردفیروزجایی«اعلامیه» و بهاره طائرپور«امام آمد» آمده است.

«نرگس» رمان نوجوان رحیم مخدومی

چهارمین چاپ رمان نوجوان رحیم مخدومی با عنوان «نرگس» به تازگی توسط سوره مهر منتشر شده است.  مخدومی در رمان«نرگس» ماجرای فردی به نام اسماعیل را شرح می دهد که خواهرش نرگس به دلیل محجبه بودن از مدرسه اخراج شده است

 

او به هر دری که می زند نمی تواند خواهرش را به مدرسه بفرستد؛ حتی به سر کار می رود تا بتواند برای نرگس معلم خصوصی بگیرد. اما این تنها دغدغه اسماعیل نیست. او از یک سو دایی روحانی ای دارد که مدام در تعقیب و گریز با نیروهای ساواک است. از سوی دیگر، پدر اسماعیل و خود او به دلیل فعالیت های انقلابی دستگیر می شوند؛ وقتی هم که پدرش به زندان می افتد، تامین معاش خانواده بر دوش اسماعیل می افتد. ولی همه این اتفاقات، به همراه شهادت دایی و یکی از معلمان مدرسه، او را مصمم می کند که حتی بیش از گذشته به مبارزه و تلاش برای فرستادن نرگس به مدرسه، بپردازد

 

مخدومی دربارۀ حال و هوای کتاب گفت: «این کتاب برداشت‌های من از حال و هوای سال 56، 57 است. ورود یک نوجوان 12ساله به انقلابی که برای این حوزه و این سن تعریف می‌شود، نوجوانی که دارد تحول اساسی و بزرگی را در جامعه مشاهده می‌کند و به تبع هر کسی وقتی یک اتفاق شگرفی را مشاهده می‌کند، سعی می‌کند آن را در حد و اندازۀ کوچک برای خودش فضاسازی کند و آن نقشی را که در مخیّله یک نوجوان 11، 12 ساله می گنجد و می تواند این را نمادسازی و  در حد و اندازه خودش این را عملیاتی بکند. چهارمین چاپ «نرگس» تولید دفتر کودک و نوجوان است که در قطع رقعی و در شمارگان 5000نسخه توسط سوره مهر منتشر شده است.

کد خبر 666228

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha