ارسال کتاب گرافیک پوستر میانمار برای جوامع بین‌المللی

خبرگزاری شبستان: شجاعی طباطبایی با اشاره به تاثیرگذاری عکس، کاریکاتور و گرافیک، گفت: کتابی در مورد میانمار در حوزه گرافیک عکس آماده شده که برای مجامع بین المللی از جمله سازمان ملل ارسال می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در مورد نمایشگاه عکس " مرز تنهایی " با موضوع آوارگان میانمار در مرز بنگلادش به خبرنگار شبستان گفت: شاهد نمایشگاهی از آثار دو تن از هنرمندان مطرح عرصه عکاسی از بنگلادش هستیم که در حوزه هنری به همت خانه عکاسان برگزار شد. در وهله اول چیزی که در این تصاویر به چشم می آید، مظلومیت مردم میانمار است.

 

شجاعی طباطبایی ادامه داد: منطقه ای تحت عنوان راخین وجود دارد که مردم مسلمان در آنجا زندگی می کنند اما متاسفانه حتی از حداقل حقوق شهروندی نیز بهره مند نیستند. چند سالی است که دولت نظامی میانمار شرایط بسیار سختی را بر مردم تحمیل می کند. جنایات زیادی را شاهد هستیم که می شود عنوان نسل‌کشی بر آن گذاشت.

 

وی خاطرنشان کرد: این عکس‌ها خصوصا برای رسانه‌های ما تاثیرگذار خواهند بود. آنچه در عمل می بینیم، این است که رسانه ها و مجامع بین المللی در قبال میانمار سکوت دهشتناکی را پیشه کردند و این دوگانگی بحث حقوق بشر در دنیای غرب را نشان می دهد که در حرف، صحبت های زیادی دارند اما در عمل پایبند هیچ قاعده خاصی نیستند. هر چیزی از نظر آنها باید دیده شود، دیده می شود. مردم مظلوم میانمار و یمن جزو آن دسته از آدم هایی هستند که از نظر آنها نباید دیده شوند زیرا لابی های جدی قدرت وجود دارد. لابی های آل سعود برای یمن وجود دارد. برای میانمار هم خانم آنگ سانگ سوچی لابی می کند که جایزه نوبل را دارند و دوست دارند آن حریم حفظ شود.

 

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با اشاره به نمایشگاه خلیج فارس که در حوزه هنری برپاست، بیان کرد: نمایشگاه دیگری در حوزه گرافیک و پوستر با عنوان نمایشگاه خلیج فارس در حوزه هنری برپا شده است. چندین نفر از خبرنگاران خارجی اینجا آمدند. آنچه برایم جالب است، این بود که حتی آنها حاضر نشدند از نمایشگاه میانمار دیدن کنند و در معرض قرار بگیرند. تصور و احساس می کنند که مبادا عکسی از آنها گرفته شود و به خاطر این مسئله وحشت دارند. آزادی بیان بحثی است که سالیان سال دنبال می کنیم. آزادی بیان واقعا آنچه در غرب ادعا می شود، نیست.

 

شجاعی طباطبایی در مورد تاثیرگذاری کارهای فرهنگی در خصوص برملاشدن جنایاتی که بر مردم میانمار تحمیل می شود، اظهار داشت: تا جایی که می توانیم باید با کارهای فرهنگی که زبان قابل فهمی است، اطلاع رسانی کنیم. خصوصا عکس، کاریکاتور و گرافیک که زبان بین المللی به حساب می آید و تاثیرگذاری زیادی دارند. نمایشگاهی در مورد میانمار در فضایی مثل خانه عکاسان شکل گرفته است ولی در فضای مجازی است که معنا پیدا می کند. دست اندرکاران شبکه هایی مثل گوگل اصلا اجازه نمی دهند، عکس هایی مربوط به میانمار بالا بیاید. اگر شما میانمار یا منطقه راخین را سرچ کنید اصلا عکسی از نسل کشی و این همه جنایت و غم و رنج را مشاهده نمی کنید.

 

وی عنوان کرد: شاید بتوانیم در مورد اتفاقات این چنینی تا جایی که می توانیم در فضاهای مجازی همچون تلگرام آثار هنری را به نمایش بگذاریم. به هر جهت حتی اگر یکی دو اثر در مجامع بین المللی دیده شود، خوب است. در حوزه گرافیک یک کتاب فاخر را به دو زبان فارسی و لاتین آماده کردیم. این کتاب در مورد میانمار و در حوزه گرافیک پوستر است. در نظر داریم، این کتاب را برای تمام مجامع بین المللی از جمله سازمان ملل ارسال کنیم.

 

گفتنی است، نمایشگاه عکس " مرز تنهایی " با موضوع آوارگان میانمار در مرز بنگلادش از دوم تا 17 آبان از ساعت 9 تا 18 در گالری شماره یک خانه عکاسان برپاست.

 

کد خبر 666192

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha