حجت الاسلام رحمت الله بیگدلی، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در مورد نقش احزاب در فعالیت های سیاسی کشور به خبرنگار شبستان گفت: مسئله تحزب و فعالیت های حزبی از مهمترین احکام دموکراسی است، اگر ما در جامعه فضای مناسب برای فعالیت حزبی نداشته باشیم و در آن جامعه تحزب وجود نداشته باشد اصولا دموکراسی بی معنا است.
وی با تاکید بر اینکه ما به دنبال دموکراسی به معنای مردم سالاری هستیم، اظهار داشت: لازمه مردم سالاری تحزب است و برای اینکه حکومتی داشته باشیم که تجلی گاه اراده ملی باشد نیاز به احزاب قوی و قدرتمند داریم.
حجت الاسلام بیگدلی تصریح کرد: کاری که تحزب می کند این است که انرژی های پراکنده را در جامعه تجمیع و در یک جهت واحد به جلو می برند و کار مهم دیگری که احزاب انجام می دهند این است که سعی می کنند نیروهای خودشان را آموزش دهند و برای مدیریت و مسئولیت های مختلف در کشور آماده کنند و در کنار آن به مردم آموزش های سیاسی بدهند.
این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی بیان کرد: کارکرد احزاب در جامعه دموکرات گسترده است و نقش واسط حکومت و مردم را دارند.
وی ادامه داد: با کمال تاسف علیرغم اینکه نزدیک به 4 دهه از انقلاب اسلامی می گذرد اما بنا به دلایلی مختلف آنچنان که باید و شاید هنوز احزاب قوی در جامعه نداریم.
وی درباره چرایی این موضوع گفت: بستر مناسب برای فعالیت های حزبی در کشور نبوده و مسئله تحزب در جامعه ما با یک سری مشکلات اصولی و اساسی از ابتدا شروع شده است.
وی گفت: متاسفانه در گذشته احزاب به گونه ای در جامعه ما شکل گرفته اند که مردم احساس می کردند استعمار و کشورهای بیگانه هستند که نیروهای خود را در قالب حزب بسیج می کنند یعنی احزابی که در زمان بعد از مشروطیت شکل گرفتند اکثرا احزابی وابسته به بیگانه بودند.
وی ادامه داد: احزاب راست وابسته به غرب و احزاب چپ وابسته به شوروی سابق بودند و در نتیجه بر روی مسئله استقلال آنچنان که باید و شاید حساس نبودند و فقط نقش نماینده قدرت های بیگانه را در کشور ایفا می کردند.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر به خاطر حاکمیت نظام های استبدادی در کشور ما تا قبل از انقلاب معمولا احزاب ملی و احزاب وطن دوست توسط حکومت ها سرکوب می شدند.
بیگدلی خاطرنشان کرد: مردم به دلیل اینکه احزاب وابسته به بیگانگان هستند و از طرف دیگر احزاب ملی هزینه های زیادی برای آنها داشت و حزب ورود نمی کردند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه در دهه اول انقلاب شاهد شکوفایی احزاب بودیم اما به مرور زمان فعالیت حزبی در کشور ما رو به افول رفت و در دوم خرداد 76 مجدد فعالیت های حزبی رونق پیدا کرد اما بعد از پایان دولت اصلاحات به دلیل مشکلاتی که به وجود آمد فعالیت های حزبی مجددا کمرنگ شد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از روی کار آمدن آقای روحانی احزاب فعالیت خودشان را شروع کردند و امیدواریم با وفاقی که بین حاکمیت و مردم به وجود آمده است ما شاهد فعالیتهای حزبی قدرتمند در کشور باشیم.
نظر شما