حذف یارانه و قطع ارایه مجوز رسانه های دولتی در حمایت از رسانه های خصوصی/رشد ۳ برابری بیمه شدگان مطبوعاتی در دولت یازدهم

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد:دولت یازدهم اولین دولتی بوده که برای تقویت رسانه های خصوصی به رسانه های دولتی مجوز نداد، یارانه های آنها را قطع کرده و اجاره غرفه این رسانه ها در نمایشگاه مطبوعات ۲ برابر باقی رسانه ها دریافت کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم در آیین افتتاحیه اولین نمایشگاه مطبوعات دولت دوازدهم که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور صبح امروز برگزار شد گفت: دولت یازدهم در حوزه رسانه و مطبوعات گامهایی برداشته که بسیار مثبت بوده است و البته درخور اصحاب رسانه نبوده بلکه در حد توان این دولت انجام شده است.

 

ارایه 56 درصد مجوزهای رسانه های بعد از انقلاب در دولت یازدهم

 

سیدعباس صالحی با اظهار اینکه از 15 هزار مجوز رسانه ای که بعد از انقلاب اسلامی صادر شده 56 درصد ان در دولت یازدهم بوده افزود: نگاه دولت یازدهم ایجاد فضای بازتر در حوزه افکار و اندیشه بوده و در این زمینه در حد توان خود انجام وظیفه داشته است.

 

وی با بیان اینکه طرح جنسیتی رسانه ای در این دولت افزایش قابل توجهی داشته است خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت یازدهم مدیران مسئول زن در رسانه ها 7 درصد بوده که در پایان این دولت به 13 درصد رسید. و در حوزه رسانه های برخط و سایت ها نیز تعداد آنها از 200 عدد به حدود 2 هزار و 800 عدد رسید و شاخصهای دیگری نیز وجود دارد که نشان از توجه دولت یازدهم به گسترش فضای افکار و اندیشه بوده است.

 

رشد 3 برابری بیمه شدگان مطبوعاتی در دولت یازدهم

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به حوزه های حمایتی دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: این دولت در حد توان خود بسته های حمایتی را شامل حال رسانه ها کرده اگرچه این بسته ها محدود بوده اما علی رغم محدودیت های توان اقتصادی دولت یازدهم اتفاقات مثبتی در حوزه حمایتی رسانه ها به راه انداخته به گونه ای که بیمه شدگان مطبوعات در ابتدای این دولت 5 هزار نفر بوده و در پایان دولت به بیش از 3 برابر یعنی به 16 هزار نفر رسیده اند.

 

این وزیر دولت دوازدهم به نظام حمایتی شفافیت نیز اشاره کرد و تصریح کرد: این نظام چنان شفاف است که همه می توانند آن را ببینندو در این زمینه دولت توانسته چند قانون که در فضای بررسی بوده را به ثمر برساند که از آن جمله می توان به قانون سازمان نظام رسانه ای که در آخرین جلسه هیئت دولت در هفته قبل به تصویب رسید اشاره کرد و همچنین در زمینه لایحه تبلیغات بازرگانی مطبوعات نیز گامهای نهایی در این دولت برداشته شده و انتظار می رود با مشارکت جدی اصحاب رسانه اقدامات مثبتی در این زمینه صورت گیرد.

 

صالحی در ادامه به دستورالعمل اقدامات دولت دوازدهم در حمایت از رسانه ها نیز اشاره کرد و افزود: در دولت دوازدهم نیز باید تلاش شود از رسانه به عنوان سومین رکن امنیت ملی بعد از غذا و نیروی نظامی به تقویت بنیان ملی آن پرداخته شود.

 

وی تاکید کرد: جامعه ای که خبرش را از بیرون مخابره کند ناامن کند و اگر نتواند به رسانه های درونی در سرعت دقت و تحلیل خبر اکتفا کند ناامنی ان افزایش خواهد یافت و به همین دلیل باید برای تقویت بنیان ملی رسانه ها تلاش شود.

 

وی همچنین از گسترش رسانه های غیرحرفه ای به عنوان یک فرصت برای رسانه های حرفه ای یاد کرد و افزود: اما اگر رسانه های غیرحرفه ای باعث از بین رفتن رسانه های حرفه ای شود تهدیدزاد خواهد بود و مرجعیت رسانه های حرفه ای در معرض خطر خواهد بود و دولت و اصحاب رسانه که دل به پیشرفت رسانه های حرفه ای بسته اند باید به رسانه های حرفه ای به عنوان رکن سوم امنیت ملی توجه جدی داشته باشند.

 

صالحی تصریح کرد: ما نمی گوییم به اندازه توان دفاعی به رسانه کمک شود اما باید این اتفاق هم صورت بگیرد و توجه ویژه نسبت به رسانه های حرفه ای داشته باشیم زیرا که جامعه بی رسانه همچون جامعه ای بی سلاح و غذا است.

 

وی از دیگر برنامه های این دولت برای تقویت رسانه ها را نگاه ویژه به بخش خصوصی دانست و گفت: دولت یازدهم در این زمینه گامهای مثبتی برداشت به گونه ای که تنها دولتی بود به رسانه های دولتی مجوز نداد و جلوی یارانه رسانه های دولتی را گرفت و همچنین غرفه های رسانه های دولتی در نمایشگاه مطبوعات را افزایش قیمت داد به گونه ای که تعرفه اجاره آنها دو برابر رسانه های دیگر است.

 

صالحی با اظهار اینکه این گامها مثبت بوده اما کافی نبوده است تاکید کرد: دولت همانگونه که در حوزه صنعت، تجارت تلاش می کند دست بخش خصوصی را بگیرد در حوزه رسانه نیز باید این تلاش خود را ادامه دهد و آقای جهانگیری نیز به عنوان شخصی که به منظور تقویت بخش خصوصی در صنعت و تجارت اقدامات مثبت زیادی انجام داده اند در حوزه رسانه هم می توانند ما را در این زمینه یاری کنند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد در پایان بر لزوم تقویت ارتقای کیفی رسانه ها نیز تاکید کرد و گفت: تولید رسانه ای باید به جای دلالی و نقالی بنشیند و ما رسانه مبلغ می خواهیم نه رسانه ناقل که به نفرت انگیزی بپردازد و متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که جابجایی ها جای تولید می گیرد و باید تلاش شود که رسانه به اطلاع رسانی و نقد منصفانه بپردازد و نه پرخاشگری زیرا که رسانه مدنی مرز حائل جامعه مدنی و جامعه جاهلیت است.

کد خبر 665400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha