حجت الاسلام مصطفی ذوالفقاری، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی در خصوص فضیلت زیارت اربعین به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک، گفت: اصل زیارت اربعین سالار و سرور شهیدان در روایتی از امام حسن عسکری به عنوان یکی از علامات پنج گانه شیعه شمرده شده است.
وی علامات پنج گانه شیعه را اقامه 51رکعت نماز (واجب و مستحب) در شبانه روز، زیارت اربعین، انگشتر در دست راست کردن، سجده برخاک و بسم الله الرحمن الرحیم را در نماز بلند گفتن عنوان کرد و افزود: بنابراین روایت، پشتوانه روایی بسیار محکمی برای زیارت اربعین سالار شهیدان موجود است.
متن زیارت اربعین سرشار از معارف بلند
حجت الاسلام ذوالفقاری اظهار کرد: متن زیارت اربعین که از امام صادق(ع) روایت شده سرشار از معارف بلندی است که اهمیت این زیارت را روشن تر می سازد.
این مقام مسئول گفت: بخش های مختلف زیارت اربعین که اولا جایگاه سید الشهدا(ع) نزد خداوند بعد تلاش امام (ع) برای هدایت مردم و اصلاح دین جد بزرگوارش و پاسخ به دعوت مردم زمانه سپس گرفتاری دعوت کنندگان در دامان هوای نفس و کشتن امام زمان و در پایان لعن دین فروشان و شهادت زائر به اینکه با دوستان حسین بن علی(ع) دوست و علیه دشمنان او خواهد بود فرازهایی مختلف از زیارت اربعین به منزله تجدید میثاق با امام عصر و عبرت از واقعه عاشورا است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی تصریح کرد: زیارت جابربن عبدالله انصاری که از صحابه پیامبر اسلام(ص) و اولین زائر سیدالشهدا(ع) در اربعین که در تاریخ بسیار مشهور است و به نوعی سیره دوستداران اهل بیت(ع) را برای زیارت اربعین ترسیم می کند.
زیارت اربعین با شرکت هم وطنان ایرانی به یک فاکتور بزرگ شیعی تبدیل شده
وی ادامه داد: مردم عراق از سال های دور این سیره را حفظ کردند و مقید به زیارت اربعین سالار شهیدان بوده اند و این حرکت عظیم چندی است با شرکت هم وطنان ایرانی به یک فاکتور بزرگ شیعی تبدیل شده که از جهات مختلف با اهمیت است.
حجت الاسلام ذوالفقاری افزود: حفظ شعار حسینی در طول سال های پس از عاشورای 61 سبب یادآوری ظلمی که در آن به اهل بیت پیامبر(ص) شد و فریب دینداران ظاهری عبرت های بزرگ تاریخ است که با برنامه ریزی هایی مانند اربعین تلاش در جهت جلوگیری از تکرار تاریخ است.
نظر شما