حجت الاسلام والمسلمین سیدطه موسوی هشترودی، عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت وگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به اهمیت و ضرورت زیارت اهل بیت(ع) بویژه امام حسین(ع)، اظهار کرد: زیارت امام حسین(ع) در نصوص و روایات متعددی از ائمه اطهار(ع) مورد تاکید قرار گرفته و این زیارت از سوی امامان معصوم(ع)، به عنوان یک تکلیف برای شیعیان مطرح شده است لذا یکی از وظایف مومنان، زیارت ائمه اطهار(ع) است و به همین جهت باید در زمان زیارت، قصد غربت کرد.
وی با اشاره به اینکه دومین ضرورت آن است که در زیارت اهل بیت(ع) بویژه امام حسین(ع)، معارف بسیاری وجود دارد که موجب تفکر، بیداری و بصیرت انسان ها و سوق دادن آنان به سمت امامان معصوم(ع) می شود، افزود: سومین ضرورت آن است که در زیارت ائمه(ع) بویژه زیارت سیدالشهداء(ع)، ثواب بسیار ذکر شده و حیف است انسان از این ثواب ها در دنیا محروم شود.
آتش جهنم، زائر امام حسین(ع) را نمی سوزاند!!
موسوی هشترودی اضافه کرد: در کتاب «کامل الزیارات» از امام صادق(ع) آمده است: «فردی که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود، خداوند برای هر قدمش حسنه ای می نویسد، یک گناه از او محو و یک درجه به مقام او اضافه می کند و زمانی که به زیارت رفت، دو فرشته بر او مامور می شوند تا خیری که از دهانش خارج می شود، ثبت کنند و شر و بدی وی نوشته نمی شود و زمانی که این فرد بر می گردد، آن دو فرشته با وی وداع می کنند و خطاب به او می گویند: ای ولی خدا، حق تعالی، گناهانت را آمرزیده و تو از افراد و یاران حزب خداوند و حزب رسول خدا و اهل بیت(ع) هستی و به خدا قسم تو هرگز آتش جهنم را نخواهی دید و این آتش نیز هرگز تو را نخواهد سوزاند.» این پاداش ها، آمال و آرزوی هر انسان و مومنی است و تمام عقلای عالم به این سمت حرکت می کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پاسخ به این سوال که آیا ثواب و پاداش زیارت امام حسین(ع) با کمک به فقرا قابل مقایسه است، تصریح کرد: هر تکلیفی نزد خداوند دارای ثواب و پاداش جداگانه ای است، فرضا زیارت عمره و تمتع علاوه بر واجب یا مستحب بودن، دارای ثواب و پاداش بسیاری است یا حتی در اعمال واجبی همچون نماز، ثواب های متعددی وجود دارد و تعقیبات بعد از نماز جماعت دارای ثواب های غیر قابل محاسبه است.
هر کدام از اعمال، در جایگاه خود دارای ارزش هستند
وی با طرح مثالی پیرامون ثواب نماز واجب، گفت: در روایت داریم که اگر نماز جماعت با حضور بیش از 10 نفر اقامه شود اگر تمام ملائکه هم جمع شوند و تمام درخت ها به قلم تبدیل شوند و دریاها مرکب گردند، قادر نخواهد بود تا پاداش آن را ثبت کنند، آیا این پاداش که برای نماز جماعت وجود دارد، در صدقه دادن نیست؟ و یا با انجام این عمل، لزومی به صدقه دادن وجود ندارد؟ و یا با خواندن دعای «ابوحمزه ثمالی» در قنوت نماز، آیا دیگر نیازی به رفتن به حج نیست زیرا ثواب لازم را کسب کرده ایم؟ پاسخ منفی است زیرا هر کدام از این اعمال در جایگاه خود دارای ارزش هستند و قابل مقایسه نیستند.
موسوی هشترودی با اشاره به اینکه در روایت آمده فردی به زیارت امام حسین(ع) برود، پاداشی برابر یک حج و یک عمره خواهد داشت، تصریح کرد: پیرامون این روایت از رسول اکرم(ص) سوال شد، آیا این پاداش واقعی است و ایشان در هر بار ثواب را بالا بردند تا جایی که فرمودند: «اگر فردی به زیارت حسین بن علی(ع) برود، پاداش هزار حج و هزار عمره را خواهد داشت.» اما این به معنای عدم لزوم برای رفتن به حج و عمره نیست.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه کمک به فقرا و کسب ثواب و پاداش از بابت آن، به معنای ردّ لزومِ زیارت امام حسین(ع) نیست، تاکید کرد: هر کدام از اعمال در زندگی انسان، دارای حسنات و برکات فراوانی است که حیات طیبه انسان را در دنیا و سعادت وی را در آخرت رقم خواهد زد.
کسانی که عاق پیامبر(ص) می شوند!!
وی در پاسخ به این سوال که باتوجه به تاکیدات فراوان ائمه اطهار(ع) برای زیارت امام حسین(ع)، اگر فردی در دنیا به زیارت ایشان نرود، آیا در آخرت مورد نکوهش و مواخذه قرار می گیرد، ابراز کرد: براساس روایات، این برداشت می شود که شاید در آخرت انسان به دلیل عدم زیارت امام حسین(ع) مورد مواخذه قرار گیرد و در روایتی نقل شده است که فردی نزد امام صادق(ع) آمد و عرض کرد: ما تعدادی از شیعیان و ارادتمندان تان هستیم اما به دلیل مشغله و کار بسیار، گاهی به زیارت امام حسین(ع) نمی رویم که ایشان فرمودند: «تعجب است، مومن زیارت امام حسین(ع) را ترک نمی کند زیرا اگر فردی عمدا زیارت سیدالشهدا(ع) را به تاخیر بیندازد، مورد مواخذه و عاق پیامبر(ص) قرار می گیرد.»؛ این یعنی رسول خدا(ص) از مومنان انتظار زیارت امام حسین(ع) را دارند.
موسوی هشترودی اضافه کرد: آن فرد از امام صادق(ع) سوال کرد؛ ما چند وقت یکبار باید به زیارت امام حسین(ع) برویم و ایشان فرمودند: «ترک زیارت امام حسین(ع) بیش از 3 سال نباید باشد.» یعنی انسان باید حداقل هر سه سال یکبار به زیارت امام حسین(ع) برود و این به عنوان یک تکلیف بیان شده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امام عسکری(ع) زیارت اربعین را از نشانه های مومن برشمرده اند، تاکید کرد: براساس این روایت اگر فردی در روز اربعین به زیارت امام حسین(ع) نرود، جزء مومنین محسوب نمی شود.
زیارت امام حسین(ع) رزق انسان را زیاد می کند
وی با اشاره به اینکه این روزها شبهاتی مطرح می شود که این هزینه های پرداختی برای زیارت اربعین امام حسین(ع) و یا اطعام عزاداران حسینی در ماه محرم، بهتر است در امر خیری همچون کمک به فقرا هزینه شود، تصریح کرد: کمک به فقرا و رسیدگی به آنان وظایف دولت ها و مومنین است اما این وظیفه به معنای ترک زیارت امام حسین(ع) نیست زیرا امام صادق(ع) فرموده اند: «زیارت امام حسین(ع) رزق انسان را زیاد می کند.» بنابراین، زیارت حضرت سیدالشهدا(ع) نه تنها رزق و مال انسان را کم نمی کند، بلکه مانند پرداخت خمس، یک سرمایه گذاری محسوب می شود و برکات بسیاری برای فرد نازل می کند که از هزینه پرداختی بابت زیارت بسیار بیشتر است.
موسوی هشتروی اضافه کرد: مردم عراق در این روزها تمام دارایی خود را می فروشند و تبدیل به آذوقه می کنند تا به زوار امام حسین(ع) در مسیر پیاده روی خدمت رسانی کنند و بعد از پایان اربعین نیز خداوند آنقدر به آنان برکت و روزی می دهد که بیش از انچه هزینه کرده اند برایشان باز می گردد.
رفع بلاهای میلیاردی از انسان برای زیارت امام حسین(ع)!!
استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: در صفحه 42 و 45 کتاب «تهذیب» روایتی از امام صادق(ع) آمده است که می فرمایند: «شیعیان ما را به زیارت امام حسین(ع) امر کنید زیرا روزی را زیاد می کند و بلاهای سخت را دفع می کند.» بنابراین، هزینه کردن برای زیارت امام حسین(ع) به منظور ریشه کن کردن فقر و نه فقیرتر شدن ماست و با هزینه کردن در مسیر زیارت امام حسین(ع) نه تنها رزق و روزی ما زیاد بلکه بلاهای بسیاری از ما دفع می شود، بلاهایی که گاه انسان برای درمان آنها باید میلیاردها تومان هزینه کند اما با یک زیارت امام حسین(ع) همگی رفع و دفع می شود.
وی با اشاره به اینکه هشام از امام صادق(ع) پرسید: فردی که به دلیل بیماری یا مشکلات نمی تواند به زیارت امام حسین(ع) رود، آیا می تواند فردی را اجیر کند و وی را به جای خود به زیارت حضرت(ع) روانه کند، افزود: امام (ع) در پاسخ فرمودند: «به ازای هر درهمی که خرج کند، خداوند همانند کوه احد برایش حسنه می نویسد و چندین برابر آنچه را که هزینه کرده است، در دنیا به وی بازمی گرداند.» که این روایت در صفحه 129 کتاب «کامل الزیارات» نقل شده است.
موسوی هشترودی تاکید کرد: فردی که اهل عقل و تفکر باشد، این ثواب و پاداش ها برای زیارت امام حسین(ع) را از دست نخواهد داد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که ضریح امام حسین(ع) به شهر کربلا منتقل می شد، فردی گفت: به جای این طلا و نقره ها که به ضریح حضرت(ع) تبدیل کرده اید و امام نیاز هم ندارد و راضی نیست، به فقرا کمک می کردید و آن فرد پاسخ داد، لازم است بدانی که این طلاها و نقره ها را فقرا کمک کرده اند نه ثروتمندان!
نظر شما