به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجتالاسلام علی چراغی پور، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، صبح امروز (3 آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات این استان، اظهار کرد: مراسم اختتامیه چهارمین سوگواره ملی علمدار کربلا در ایلام روز دوشنبه 8 آبان ماه همزمان با ایام اربعین حسینی برگزار میشود.
وی، بابیان اینکه در سال جاری سوگواره ملی علمدار کربلا در بخش شعر نو، کلاسیک و بخش ویژه به زبانهای فارسی، کردی و لکی برگزارشده است، تصریح کرد: فراخوان این سوگواره از شهریورماه سال جاری در سطح کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور توزیع و اعلامشده بود که با استقبال چشمگیر شاعران برجسته کشوری مواجه شده است.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، بابیان اینکه 570 اثر از سراسر کشور به دبیرخانه سوگواره علمدار کربلا ارسالشده است، یادآور شد: هیئتداوران بعد از بررسیهای لازم تعداد 10 اثر را بهعنوان برگزیده انتخاب و معرفی کردند و همچنین نیز سه نفر از شاعران در زبانیهای کردی و لکی حائز رتبههای برتر شدند.
چراغی پور، با اشاره به مشارکت شاعران 25 استان کشور در این سوگواره، بیان کرد: سال گذشته شاعران 18 استان کشور در این سوگوار با ارسال اثر مشارکت داشتند که در سال جاری شاهد افزایش چشمگیر این مشارکت بودهایم که نشاندهنده استقبال شاعران و جایگاه سوگواره علمدار کربلا در کشور است.
وی، بابیان اینکه 115 نفر از شاعران سراسر کشور برای این سوگواره آثار خود را در قالب شعر نو و کلاسیک ارسال کردهاند، یادآور شد: این مراسم با حضور مهمانانی از کشور و همچنین کشور عراق و حرم مطهر ابوالفضل العباس (ع) و شاعران برگزیده و اعضای کانونهای مساجد و اقشار مختلف مردم برگزار خواهد شد.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، بابیان اینکه سوگواره علمدار کربلا بهصورت دائمی به نام استان ایلام ثبت ملی شده است، گفت: کارگاه تخصصی شعر آیینی نیز با حضور سید مهدی حسینی از شاعران برجسته کشوری و به همت انجمن شعر و ادب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام برگزار خواهد شد.
چراغی پور، بابیان اینکه 295 کانون فرهنگی و هنری در سطح مساجد این استان فعالیت دارد، یادآور شد: این کانونها در مناطق روستایی و شهری این استان فعالیت میکنند و دبیرخانه در سطح نقاطی که سایر دستگاههای فرهنگی کمتر حضور دارند، فعالیتهای فرهنگی را با تأسیس کانونهای مساجد بسط و توسعه میدهد.
وی، افزود: برگزاری طرح قرآنی مدهامتان، برگزاری مراسمات مناسبتهای دینی و مذهبی، برگزاری طرح تلاوت نور، برگزاری دورههای آموزشی و کلاسهای تربیتی، اجرای طرح اوقات فراغت، برگزاری جشنوارهها و مراسمات دینی و مذهبی و فعالیت در زمینه کتابخوانی و کتابخانههای مخزن دار در سطح مساجد و اجرای برنامههای فرهنگی و هنری از جمله برنامه های این کانون هاست.
چراغی پور، در پایان با بیان اینکه 50 کانون فرهنگی و هنری در ایام اربعین حسینی و فعالیت های فرهنگی و هنری و خدمات رسانی به زوار در سطح مساجد فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 47 هزار و 300 نفر از جوانان و نوجوانان استان عضو کانون های فرهنگی و هنری مساجد هستند.
نظر شما