به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، شبکه تلویزیونی را تماشا می کنید، شبکه پر بازدید رسانه ملی، با یک دکور شیک به صورت غیر مستقیم تبلیغات کلاس های کنکور و آزمون های آمادگی کنکور سراسری را انجام می دهند. چند دقیقه از زمان این برنامه به چگونه تست زنی برخی از دروس می گذرد. برای نمونه فردی به عنوان استاد عربی، ضمن تبلیغ غیر مستقیم خود، چگونگی تست زنی درس عربی را با راحترین روش ممکن، به مخاطبان آموزش می دهد.
سپس مجری برنامه بسته های آموزشی که بی ارتباط به تدریس استاد نیست، را معرفی می کند تا مخاطبان با پرداخت هزینه آن را تهیه کنند.
یکی از دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی، با دیدن این برنامه های تلویزیونی بسته های آموزشی را به مبلغ 4 میلیون و 800 هزار تومان تهیه کرده است و به خبرنگار شبستان می گوید: استادان در تلویزیون خیلی حرفه ای تر از دی وی دی هایی که تبلیغ می کنند، درس می دهند. آنان چند روش تست زنی که در آن موفق بودند را در رسانه ملی به کار می گیرند. هنگامی که این روش ها را دیدم، بسته های آموزشی را تهیه کردم اما متوجه شدم، خیلی کاربردی نیستند و کتاب درسی بهترین منبع برای کنکور است.
کنکور برای افراد به اندازه ای سود آور شده است، شاهد رشد قارچ گونه کلاس های کنکور و تبلیغات آنان هستیم.تبلیغات تنها به رسانه ملی ختم نمی شود.
بیلوردهای تبلیغاتی موسسات کنکور در سطح شهر
برخی از موسسات طی یکسال با پرداخت هزینه های کلان، بیلبورد های تبلیغاتی رنگارنگ را در سطح شهر در معرض دید عموم مردم قرار داده اند.
از کنکور به عنوان یک غول نام برده می شود. این غول آنقدر برای برخی ها سود آور است که به دوره ابتدایی نیز کشیده شده است.
ورود کتاب های تست زنی به مقطع ابتدایی
موسسات کنکوری، کتاب های کمک آموزشی و تست زنی خود را به مقطع ابتدایی نیز کشانده اند.
برخی از موسسات، با مدارس و معلم ها نیز قرداد می بندند تا بتوانند کتاب ها کمک آموزشی خود را میان دانش آموزان توزیع کنند. گاهی این موسسات به مدارس متقاضی، تخفیف های ویژه و هدایایی نیز می دهند تا آنان را ترغیب به سفارشات زیادی کنند.از این روند مسئولان وزارت آموزش و پرورش نیز بی خبر نیستند.
کتاب های کمک آموزشی محیط یادگیری را تهدید می کنند
در این باره باید گفت؛ وزیر آموزش و پرورش در مراسم دوازدهمین همایش تجلیل از مولفان و پدیدآورندگان مواد و رسانههای آموزشی با انتقاد از این روند تاکید می کند: کتاب های درسی، رقبای زیادی دارند که محیط یادگیری و تربیت را مورد تهدید قرار داده اند.
وی ادامه می دهد: برای مقابله با این موضوع موفق نبوده ایم. در دوره متوسطه این توجیه را دارند که کتاب آموزشی را برای آمادگی دانش آموزان در کنکور سراسری است. اما چه توجیه ای برای دوره ابتدایی وجود دارد.
بطحایی با انتقاد از معلمان دوره ابتدایی گفت: برخی از معلمان که دانش آموزان را به کتاب های کمک آموزشی ارجاع می دهند و این یک نقیصه است و نمی توانیم چشم پوشی کنیم.
وی تاکید کرد: از مسئولان سازمان پژوهش و برنامه ریزی می خواهم تا به صورت جد پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار دهند و برای این آسیب راه حل بیابند.
حضور مسئولان وزارت آموزش و پرورش در برنامه های تبلیغاتی کنکور
متاسفانه؛ برخی از مسئولان وزارت آموزش و پرورش در برنامه های تبلیغاتی کنکوری که از رسانه ملی پخش می شود حضور دارند.
به هر روی؛ امید است وزیر آموزش و پرورش که در بسیاری از همایش ها و مصاحبه های خود گلایه و انتقادات خود را از موسسات کنکوری و ناشران کتاب های کمک آموزشی می کند، به صورت جدی وارد این موضوع شود و ابتدا با عواملی که درون وزارت آموزش و پرورش هستند و به صورت مستقیم و غیر مستقیم به کمک موسسات کنکور و ناشران کتاب های کمک آموزشی غیر استاندارد آمده اند، برخورد کند. اگر مدارس از این موسسات استقبال نکنند کمتر موسس یا ناشری می تواند به مدارس ورود پیدا کند.
نظر شما